Jump to content

devil_in_disguise

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, imam problem na koji mi nitko koga sam pitala ne može dati odgovor. Situacija je sljedeća, vlasnica sam psa i živim u stambenom naselju koje preko puta izlaza iz ulaza ima livadu na kojoj kad izađem sa svojim psom, ona tamo vrši malu nuždu. Taj komad livade je u suvlasništvu stanara i to od dvije zgrade (ukupno 8 ulaza!). No preko noći je tamo osvanuo znak za zabranu pasa na tu livadu. Kako mi je upraviteljica zgrade rekla (a tako i stoji u odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama), o tim znakovima odlučuju suvlasnici. Upraviteljica tvrdi da to ionako nije na dijelu livade koji spada pod moj ulaz. Sad dolazimo do problema jer ta livada nije nikako fizički podijeljena po ulazima što znači da kad komunalni redar vidi mene i moju pesicu da smo na toj livadi automatski može napisati prekršajnu prijavu (jer mi ne pada na pamet nositi toliko novaca sa sobom svaki put kad izlazim van). Drugi problem je što je očito taj predstavnik ulaza protuzakonito postavio taj natpis jer su se svi predstavnici trebali usuglasiti (obzirom da je livada podijeljena) te je trebao dobiti i 51 % potpisa. Ispravite me ako sam krivo shvatila iz zakona. Obzirom da ja uvijek čistim za svojim psom nepojmljivo mi je da bi se uskoro moglo dogoditi da životinja nema pravo popiškiti se na izlazu iz ulaza. Koje su mogućnosti uklanjanja znaka? Pogotovo s obzirom da predstavnik nema 51% potpisa niti od svog ulaza, a kamoli od drugih? Koje su meni uopće mogućnosti žalbe ako mi komunalac opali kaznu jer se moj pas tamo popiškio iako na dijelu livade koji pripada mom ulazu nema znaka zabrane? Isprike na velikom postu, ali htjela sam pojasniti situaciju.
  2. i ja sam da pokažemo zube.. samo što bi konkretno mogli poduzeti??
  3. argh.. ja stvarno ne vjerujem kako su tako nesposobni.. umjesto da pokrpaju rupe u prijašnjem zakonu, sad su još veće.. dobro da si nisam odmah kupila neki jaki auto.. jer ga sad ne bi smjela voziti do 24 rođendana.. totalni debilizam.. strašno tko nama donosi zakone..
  4. 1. pa i meni se čini da je to tako.. jer ako ja snimam razgovor u kojemu ja sudjelujem to nije KD jer je taj razgovor namijenjen meni.. 2. zar ne?? jer ja ne moram imati ovlaštenje za svaku osobu koju slučajno uhvatim na slici.. slikala sam policijsko vozilo sa hrv. zastavicom na prozoru. jer mi je zgledalo fora.. s obzirom da to slovenci zabranjuju zakonom kod sebe.. mislim, znam da je mutav razlog, al svejedno.. i još je lik bio jako bahat.. jer vjerojatno ne bi smio ni imati tu zastavicu.. ali opet.. mogla sam ga i slikat sa ceste pa kaj bi onda mogao napraviti??
  5. ah.. mene zanima sljedeće.. u zakonu stoji: čl. 2 ... 67) »mladi vozač« je vozač u dobi od 16 do 24 godine ... znači ja koja imam skoro 6 godina vozačku, ali nemam još punih 24 spadam u kategoriju mladih vozača?? a netko tko položi s 24 je iskusni vozač i nije u kategoriji "mladih"?
  6. pozdrav svima.. zanima me da li svaki građanin ima pravo slikati službeno policijsko vozilo? iz bilo kojeg razloga.. nisam uspjela pronaći da bi se to nekim zakonom branilo.. ali ako takva zabrana postoji molim da mi onda netko napiše koji je to zakon i članak.. hvala unaprijed.. zaboravih napisati.. stvar je u tome da se policajac prijetio hapšenjem radi slikanja policijskog auta pa me zanima po kojoj to osnovi..
  7. poz.. da li mi netko može objasniti što bi trebalo značiti da je presuda donesena na temelju zatvorenih indicija?? ok, jasni mi je što su indicije, ali ZATVORENE?? hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija