Jump to content

huskyCRO

Korisnik
  • Broj objava

    218
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Sve što je huskyCRO objavio

  1. Idu zaostatci od datuma kad vam je prvostupanjska utvrdila potpunu invalidnost pa če biti nekog povečanja mirovne tako da niste na gubitku što duže traje više če biti na kraju!😃🤗
  2. Svakako se onda odazovite pozivu sa med. dokumentacijom pa čete vidjeti o čemu je riječ.
  3. Napisali ste da vas je min. branitelja pozvalo na da pristupite vještačenju a tu nešto ne štima jer od njih možete dobiti samo pozivsamo za preventivni pregled. Morali ste preko HZM osiguranja napraviti zahtjev za određivanje omjera rat/ mir kako vidimo to vam je utvđeno u omjeru 20% rat 80% civilni dio što mi je logično postupanje s njihove strane jer uglavnom toliko daju. Tako da neznamo o kakvom se pozivu radi imali ste pravo 15 dana rok žalbe kad vam je određen omjer koji je prošao reviziju min. branitelja. Ako možete detaljnije pojasnite o kakvom se pozivu radi?
  4. Naravno da se može odgoditi samo onda treba čekati za moguči iduči termin. Ako se radi o jednom danu može se izostati uz najavu kod terapeuta. Sama terapija se odvija svaki radni dan kroz 4-5 tjedana.
  5. Ako ste predali to što navodite onda nema potrebe ništa više samo voditite računa kad stigne riješenje za mirovinu pa onda provjerite dali su vam sve uvažili ako nisu uputite žalbu u propisanom roku.
  6. Ako ste dobili riješenje kako ste naveli možete očekivati narednih dana dospiječe mirovine sa zaostatcima od datuma priznavanja minimalne braniteljske mirovine.
  7. Nažalost kolega pridodani staž se s godinama istopio kao prošlogodišnji snijeg. 🤗
  8. Tetka je bila suvlasnica sa mužem u 1/2 nekretnine do 2008. godine. kad su kuću prodali. Umrla je 2018. Početkom 2023. sud donio odluku da je ugovor ništetan i ponovo uknjižio nekretninu na muža i preminulu suprugu u istom omjeru. Dali se može nekretnina uknjižiti u gruntovnici na preminulu osobu ili je trebalo sve pripasti mužu pošto je on u tom trenutku još bio živ.
  9. Trla baba lan da joj prođe dan! Bolje je imat omjer 40% vojno 60% civilno kod određivanja mirovine nego invalidnost hrvi 40% jel tako 😅
  10. Problematika određivanja postotka po osnovi PTSP-a invaliditeta nije sporna kako je određeno uredbom več je sporno određivanje omjera rat/mir od strane hzmo i najvjerovatnije naputku s političke strane da se postotak invalidnosti određuje (prepisuje) kod viještačenja omjera rat/mir.
  11. Kako se stvari odvijaju uskoro če sudovi biti zatrpani predmetima tužbi zbog nelogičnosti viještačenja od strane zosi.Za određivanje postotka rat/mir mora postojati obrazac po kojem če se vršiti procjena. Naprimjer imamo 100 branitelja i svi imaju invalidnost 20% hrvi svaki od tih branitelja ima svoju težinu bolesti vrijeme provedeno u ratu postrojbe u kojima su bili te ratni put a prema našim iskustvima svi od tih 100 branitelja dobivaju omjer 20% rat 80% mir.
  12. Dobro je znati da sve osobe koje navrše 65 godina starosti nemogu više ostvariti invalidsku mirovinu jer dobro je poznato i da sve invalidske mirovine kod navršenih 65 godina zakonom o mirovinskom osiguranju se prevode u starosnu mirovinu.
  13. Osoba je kupila kuću temeljem kupoprodajnog ugovora ovjerenog kod javnog bilježnika sudskim epilogom kasnije ugovor u sudskom sporu proglašen ništavnim i kuća opet prešla u vlasništvo prijašnjeg vlasnika. Vlasnik nakon nekog vremena preminuo a nasljedstvo preuzima vlasnikov rođak. Taj rođak opet proda kuću temeljem kupoprodajnog ugovora istoj osobi koja je prvi put kupila kuću i platila porez. Dali onda ta osoba mora ponovno platiti porez za istu kuću.
  14. Dao sam se u potragu predmeta kad sam vidio na e-građani da 5 mjeseci spis stoji na mjestu i ništa se ne dešava. U lokalnom hzmo kod pravnice inzistiram da mi kažu gdje je spis nezna ni sama govori mi ono što piše na e građani. Kad sam otišao nakon pola sata zove osoba iz hzmo da su našli predmet da isti treba iči na vještačenje u zosi u Osijeku. I sad se postavlja pitanje kako može predmet koji je po usvojenoj žalbi stajati 5 mjeseci da nitko nema pojma o njemu a kad sam intervenirao za 2 tjedna sam dobio poziv za vještačenje.
  15. Osoba je prilikom stjecanja nekretnine odnosno kuće platila porez po procjeni porezne uprave. Protekom godina u sudskom sporu je kuća vračena prijašnjem vlasniku. Kad je u međuvremena vlasnik preminuo stjecajem okolnosti kuća opet dolazi u posjed iste osobe koja je već platila porez. Zanima me dali se može naplatiti porez dva puta istoj osobi za istu nekretninu?
  16. Nemogu jer im nedostaje upravo ta 1 godina staža i vrijeme koje je proveo u JNA. Moj brat je navršio 60 godina starosti i ima 40 godina staža zdravstveno stanje se naglo pogoršalo i morao je otiči u prijevremenu starosnu mirovinu koja je nepovoljnija.
  17. Ovako u braniteljskoj mirovini sam od 2009. g. u međuvremenu stekao status hrvi nakon 15 godina dokazivanja. U 2022. predao za novi izračun mirovine. U 5. mjesecu 2023. g. dobio izračun od hzmo opet min. braniteljska odmah uložena žalba na riješenje odgovor stigao nakon 2 mjeseca žalba se usvaja bilo nekih proceduralnih grešaka. Početkom 7. mjeseca 2023. spis vračen na ponovni postupak. Predmet stoji 5 mjeseci negdje ispod "stola ili u regalu" neznam ali ništa se ne dešava dok nisam intervenirao osobno da vidim gdje je zapelo. Teta se ispričava poslat če požurnicu da bi početkom 12. 2023. dobio poziv za novo viještačenje. Trenutno još nisam dobio novi izračun mirovine cijeli postupak traje samo 16. mjeseci. Prema zadnjim informacijama koje imam nema dobrih vijesti a mirovina je tolika da me je malo sramota reči. Morao sam podijeliti svoje iskustvo čekanja i borbe s aparatom koji nema milosti prema braniteljima.
  18. Ok. Samo sam želio da svi koji su u nedoumici oko tog famoznog pridodani staža da razjasnimo dali se smanjuje ili ne to je moje iskustvo u svezi te problematike i da vidimo kako su drugi prošli.
  19. Poštovani profesore pridodani staž se umanjuje bar sam ja tako prošao. Otišao 2009. godine u invalidsku mirovinu imam identičan pridodani staž kod novog izračuna mirovine 2023. g. pridodani staž smanjen na neke 3 godine.
  20. Najbitnije je da imaš radost onda ti netreba ni radni staž!🧐
  21. Nije bitan ni hrvi ako dobiješ omjer 20/80 🤪
  22. Dobro su vam rekli čekam 15 mjeseci predan zahtjev u 10. mjesecu 2022.
  23. Kad dobijete riješenje hrvi za trajno onda možete do doktorice da vam napravi zahtjev za invalidsku mirovinu prikupite svu medicinsku dokumentaciju od liječenja (kopije) i predate na hzmo.
  24. Tu smo da vam pomognemo! Znači ono što ste potpisali vezano za invalidnost hrvi u uredu za branitelje nema veze sa ovim riješenjem od mirovinskog tako da vam predlažem da uzmete nekoga tko če vam napisati žalbu na ovo riješenje i viještačenje na kojem daju 20% u svezi rata jer to nije viještačenje već prepisivanje.
  25. Trebate uputititi žalbu u roku koji imate po riješenju jer to povečanje mirovine od 100 eura imate zato što ste prešli iz profesionalne u potpunu invalidnost ali i dalje vam ostaje minimalna braniteljska mirovina.Bacaju mrvice kruha ispod stola braniteljima koji godinama dokazuju svoj status. Takvu mirovinu imaju danas koji donesu dokaze da su bili u Narodnoj zaštiti i da su navršili 65 godina starosti a ja mogu samo konstatirati ako smo bolesni nismo glupi!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija