Jump to content

Matac1984

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

94 pregleda profila
  1. Molim Vas pomoc u svezi situacije u kojoj smo se našli.Prije 5 godina iznajmili smo stan zaposlenoj ženskoj osobi,garsonijeru.Potpisan je ugovor o najmu,nakon nekih 6 mjeseci došlo je do problema sa plaćanjem režija odnosno počele su nam stizati ovrhe.Pozvana je na razgovor i platila je sve režije i zaostatke odjedanput.Pošto je bila situacija da nismo bili u mogućnosti ici provjeravati stan,dobivali smo od nje redovno plačene uplatnice do prije mjesec dana nismo isli provjeriti stan.Dobivamo poziv od susjede da se smrad širi iz stana,zovemo podstanarku da dodjemo vidjeti kaj se dešava nakon kaj nas je 3 put odgađala,ulazimo u stan uz njezino prisutsvo znači smeće natrpano do razine koljena,smrad,pačuina,kupaonica nije čišćena 5 godina,čikovi gašeni na tepihu... Dali smo joj rok od 10 dana da to počisti,nije urađeno ništa. Zadnjih 3 mjeseca se istekao ugovor i ona je sad unutra na crno,poslai smo pismeni otkaz ugovora o najmu preporučeno koji je ona preuzela. Na koji način si naplatiti štetu koja je prilično velika jer mi ne djeluje ko osoba koja ima namjeru to platiti,i na koji najlakši način ju istjerat iz stana ako nebude htjela ići rok joj je 21.10?
  2. Prije 15 godina napisan je ugovor o dozivotnom uzdrzavanju između moje tete i gospođe kod koje je bila udomljena još od djetinjstva.Kroz vrijeme do negdje prije dva mjeseca, situacija je bila u redu, znači moja teta je plaćala rezije, hranu, brinula se za nju i domaćinstvo u kojem zajedno žive. Gospođa ima 91 godinu i prije dva mjeseca počeli su problemi sa demencijom ili mozda alzhimer i počela se jako ruzno ponašati prema teti znači optuzbe za krađu, odbija hranu i nepodnošljivo ponašanje za suzivot. Dal mi moze neko pojasniti na koji način se radi procjena o poslovnoj sposobnosti, pošto bi ju dala teta u dom i dal uopće moze ona kao uzdrzavatelj tak nešto za tražit pošto nisu u krvnom srodstvu nikakvom.Hvala
  3. Molio bih za neki savjet kako najbolje postupit u situaciji u kojoj sam se nasao.Dakle nakon tucnjave u kaficu sa jednim mladicem u kojoj sam ja bio isprovociran i razmijenili smo par udaraca, tip mi je zaprijetil da ce me doc ubit u moju kucu.Otisao sam kuci i oko 4 ujutro probudila me zvonjava i lupanje po vratima. Otvorio je moj otac i na vratima su bila trojica trazeci mene. Cim sam stao na vrata obratio mi se jedan od njih rijecima :Hoces da te ustrijelim u vise navrata uz psovke, drzeci se za pas.. oruzije nismo vidjeli ni ja ni otac posto je bio mrak a ja sam na brzinu uzmaknuo i zakljucao vrata. Pozvana je policija i za sad koliko znam isla je samo prekrsajna. Mogu li kako njih kazneno gonit ili tuzit za ometanje posjeda, prijetnje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija