Jump to content

rolandboi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rolandboi objavio

  1. Pozdrav Legalis narode! Imam jedno pitanje, i znacilo bi mi mnogo kada bi netko odgovorio i pomogao me. Malo je urgentno radi mog putovanja tj. radi papire. Ovo je situacija: Proslo ljeto sam predao u Sarajevu (mjesto rodjenja) papire za sticanje drzavljanstva po pripadnost narodu gdje sam priložio tatinu hrvatsku domovnicu te neke svjedodzbe iz skole na kojima sam se izjasnio kao Hrvat. U Decembru sam dobio zahtjev za dodatne papire -dokaze pripadnosti narodnosti te da nisam osudjivan (police clearance) u inostranstvu jer sam studirao vani. Ja sam prilozio molbu te dokaz o ne osudjivanje, mada nisam imao mnogo jake dodatne papire za pripadnost narodu. Po mojoj analzi (molim vas ispravite/potvrdite tacnost) po novom zakonu bih mogao dobiti drzavljanstvo po osnovi mog tate koji je dobio drzavljanstvo 1980tih dok sam ja rodjen 1996. Ja trenutno zivim i radim na Bliskom Istoku, te idem kuci u Sarajevu u petak, da li da ponovo predam novi zahtjev (da li to smijem uraditi bez njihovog znanja da vec cekam odgovor za jedan zahtjev)? Da li cu moci dobiti drzavljanstvo? Zamolio bih vas od srca da sto prije odgovorite da znam da li da uzmem (da ne bi placao djabe) opet ovaj certifikat dobrog ponasanja dok sam jos ovdje na Bliskom Istoku. Hvala vam mnogo!!!!!!!!!
  2. Pozdrav Legalis narode! Imam jedno pitanje, i znacilo bi mi mnogo kada bi netko odgovorio i pomogao me. Malo je urgentno radi mog putovanja tj. radi papire. Ovo je situacija: Proslo ljeto sam predao u Sarajevu (mjesto rodjenja) papire za sticanje drzavljanstva po pripadnost narodu gdje sam priložio tatinu hrvatsku domovnicu te neke svjedodzbe iz skole na kojima sam se izjasnio kao Hrvat. U Decembru sam dobio zahtjev za dodatne papire -dokaze pripadnosti narodnosti te da nisam osudjivan (police clearance) u inostranstvu jer sam studirao vani. Ja sam prilozio molbu te dokaz o ne osudjivanje, mada nisam imao mnogo jake dodatne papire za pripadnost narodu. Po mojoj analzi (molim vas ispravite/potvrdite tacnost) po novom zakonu bih mogao dobiti drzavljanstvo po osnovi mog tate koji je dobio drzavljanstvo 1980tih dok sam ja rodjen 1996. Ja trenutno zivim i radim na Bliskom Istoku, te idem kuci u Sarajevu u petak, da li da ponovo predam novi zahtjev (da li to smijem uraditi bez njihovog znanja da vec cekam odgovor za jedan zahtjev)? Da li cu moci dobiti drzavljanstvo? Zamolio bih vas od srca da sto prije odgovorite da znam da li da uzmem (da ne bi placao djabe) opet ovaj certifikat dobrog ponasanja dok sam jos ovdje na Bliskom Istoku. Hvala vam mnogo!!!!!!!!!
  3. Pozdrav, davno sam pisao na ovu temu i to sam bio napisao: Saznao sam da mi i baka i dedo imaju domovnicu pored tate, te svi u porodici osim mene i mame. Pa me zanima da li to mjenja situaciju? Da li je ovo dovoljno da predam? Takoder, netko mi je bio odgovorio da novi zakon treba da dodje na snagu, zanima me da li se to dogodilo i da li da cekam prije nego sto predam. Hvala mnogo na odgovoru, jako puno znaci te ce pomoci itekako! HVALA vam ljudi!
  4. Pozdrav! Prvo hvala svima koji odgovoraju na vasem vremenu i znanju! Ja sam rodjen u BiH, ali zivim u inostranstvu i imam 22 godine. Moj otac ima hrvatsko drzavljanstvo. Koliko se sjecam prosle godine kada sam otisao u ambasadu da pitam da li ja mogu dobiti drzavljanstvo na njegovo ime, rekli su mi da mi treba papir na kojim se izjasnjavam kao Hrvat. Ja sam u srednju skolu isao u Franjevacku Klasicnu Gimnaziju, te sam imao Hrvatski kao jezik i to imam na papiru. Te takodjer mislim da sam se na popisu stanovnistva izjasnio kao Hrvat. Da li postoji ikakva mogucnost da dobijem hrvatsko drzavljanstvo? Cuo sam da dolazi novi zakon i da li ce on olaksat moju mogucnost? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija