Jump to content

1986

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. https://www.rrif.hr/privremena_obustava_obavljanja_samostalne_djelatno-1200-misljenje/ Malo zastarjelo, ali vjerojatno je isti postupak.
  2. U stanici za tehnički pregled mogu sve obaviti.
  3. Ok, hvala. Moj stav je isto tako da bi vozač Astre bio kriv jer: Članak 56. (NN 114/22) (1) Vozač vozila koje skreće udesno dužan je skretanje obaviti krećući se krajnjom prometnom trakom koja se prostire uz desni rub kolnika, osim ako prometnim znakom na cesti nije drukčije određeno. Članak 58. (NN 114/22) (2) Vozač je dužan na dovoljnoj udaljenosti pred raskrižjem vozilom zauzeti položaj na onoj prometnoj traci kojom mora proći kroz raskrižje. Dakle dva članka ga obavezuju da ostane u svojoj (desnoj) traci, međutim naišao sam na vlasnika/instruktora u autoškoli koji svoje polaznike uči da kad skreću desno "imaju pravo birati traku" i da smiju ući u bilo koju traku sa desne strane (ako ih je više) i da u toj situaciji imaju prednost, međutim, po meni, nijedan članak Zakona mu ne daje to pravo. Isto tako sam pričao i sa instruktorom koji kaže da je zabranjeno, odnosno da kroz križanje mora proći trakom u kojoj se nalazi, i prestrojavati nakon križanja. Zakon bi tu trebao biti jasan, jer se ne bi smjelo dogoditi da različite autoškole različito tumače Zakon i polaznike različito uče. Edit: Da se sporna situacija dogodila unutar križanja, prije zebre, onda bi možda vozač iz auta koji snima mogao biti kriv zbog članka 57, stavka 2 koji ga obavezuje na propuštanje vozila koja dolaze iz suprotnog smijera i koja skreću desno.
  4. Generalno, ako postoji Zakon koji te obavezuje na nešto, on je uvijek iznad nekakvog internog akta, ili interne odluke koja te na to isto ne obavezuje, nebitno radi li se o medicinskoj masci, ili bilo čemu drugom.
  5. Pitanje vezano za situaciju kao sa snimke: https://www.facebook.com/prometnezgode/videos/845907263397046/ Dakle dva vozila iz suprotnih smjerova skreću u ulicu koja ima dvije trake u istom smijeru, oba imaju zeleno svijetlo. -je li desnom skretaču dozvoljeno ulaziti u bilo koju traku, ili se mora nastaviti kretati trakom u kojoj se nalazi (krajnja desna)? -da je došlo do sudara, tko bi bio kriv, a s obzirom na činjenicu da je vozač desnog auta zapravo počeo prestrojavanje tek nakon što je prošao pješački prijelaz, odnosno u tom trenutku više nije u križanju? (slika u prilogu)
  6. Situacija je riješena tako da smo ilegalno položili novu kanalizacijsku cijev uz cestu i spojili se na šaht na koji smo svakako bili spojeni, nakon toga sam ja vodovodu i kanalizaciji prijavio sam sebe i odrađene radove sa fotografijama, te su oni prihvatili novonastalo stanje bez ikakvih daljnjih reperkusija. Nakon toga smo utvrdili da su svi ostali osim zgrade bili spojeni ilegalno, (nitko nije plaćao odvodnju) iz jedne kuće su čak i vodu ilegalno spojili, te sam ja prijavljivao na sve strane dok ih nisu prisilili na legalizaciju i izmjestili im spojeve (zgrada i kuće nisu u istoj ulici, ilegalna kanalizacija od kuća je prokopana u toku izgradnje zgrade).
  7. Isto kao i vožnja kamiona (C kategorija) s A2 kategorijom, odnosno ide kazna za vožnju vozila prije stjecanja prava.
  8. Iz upraviteljske tvrtke djeluju iznimno nezainteresirano, i za sada službeno nisu pokušali stupiti u kontakt s vlasnicima kuća. Iz tog razloga i tražim mišljenje ovdje 🙂 Mislim da ću od četvrtka raditi i na promjeni upravitelja.
  9. Poštovani, pišem kao predstavnik stanara jedne zgrade u Splitu. Našli smo se u situaciji da je pukla zajednička kanalizacijska cijev zgrade i dvije kuće, a mjesto puknuća je na privatnoj parceli koja nema veze ni sa zgradom ni sa kućama. Kako se svi problemi vezani s tim puknućem manifestiraju u zgradi i oko nje (teren oko zgrade je niži u odnosu na kuće), vlasnici dviju kuća ne žele sudjelovati u sanaciji. Također smo u zadnjih godinu dana imali 7500kn troškova za odčepljivanja cjevovoda i snimanja (sve je posljedica puknuća), a sve troškovi su plaćeni iz pričuve zgrade. Može li se putem odvjetnika natjerati ostale korisnike cjevovoda na pokrivanje dijela troškova sanacije? Ako može, trebam li se obratiti nekom odvjetničkom društvu koje se bavi stvarnim pravom ili nekom drugom? Unaprijed hvala.
  10. https://azop.hr/misljenja-agencije/detaljnije/postavljanja-videonadzora-u-zajednicke-prostorije-stambene-zgrade Dakle, dozvoleno je snimanje ulaza odnosno izlaza zgrade, te je potrebna suglasnost suvlasnika koji čine najmanje 2/3 suvlasničkih dijelova.
  11. Ne znam, nikad me nitko nije kontaktirao, znaci ovo od inkasa je moje prvo saznanj3 za dug. Nazvat cu inkaso, pa cu vidit sta oni kazu.
  12. Da budem precizniji, iz tele2 su to prodali, inkaso.hr su 4.11. poslali odvjetnickom drustvu boric&tos, a oni 5.11. javnom biljezniku. Javni biljeznik je to primio 11.11. i ovjerio 13.11. Svi datumi su iz ove godine, osim racuna. I evo sada je to rjesenje o ovrsi prvi papir iz kojeg ja saznajem da postoji nekakvo dugovanje. I jos jedna stvar, to je racun na firmu koja je davno zatvorena (ima sigurno 4 godine), a ja sam jamac platac. Eto to su sada sve cinjenice, pa ne znam dali to sta mijenja.
  13. Pozdrav, Danas mi je od javnog bilježnika sitglo rješenje o ovrsi, i to za 4 računa od tele2, i to 16.10.2013., 16.11.2013, 16.12.2013. te 11.3.2014. Nikada me nitko nije kontaktirao za bilo kakva dugovanja, dakle ovo je prvi puta, a prvi noviji datum koji je naveden na rješenju o ovrsi je 4.11.2019., dakle, prošlo je 6 godina od prvog računa. Zanima me dali je tu nastupila zastara? Hvala unaprijed.
  14. Dali su mogući kakvi problemi s poreznom ako plaću primam na račun izvan hrvatske (ne radim u hrvatskoj) pa onda kasnije novac prebacim na račun u hrvatskoj? Kad poslodavac uplaćuje na račun, onda transakcija ima oznaku da se radi o plaći, a ako sam prebacujem, onda nema tu oznaku, a radi se o recimo većem iznosu (20000€ ili recimo 5000€ mjesečno)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija