Jump to content

zeko_ma77

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Trebao bi pomoć, zamolio sam odvjetnika da mi napravi brisovno očitovanje za automobil koji sam stavio kao zalog, no na žalost zavlači me već mjesec dana, pa sam htio priupitati možda netko ima primjerak takvog dokumenta ili zna gdje bi ga na internetu mogao skinuti ili od koga bi ga mogao dobiti?
  2. Platio sam jednoj tvrtki (j.d.o.o.) akontaciju od nešto više od 20000 Kn za građevinske radove koji su trebali započeti početkom listopada. Radovi nisu započeti, a vlasnik tvrtke me je obmanjivao kako će radovi uskoro početi. Čekao sam nešto više od mjesec dana, i ni tada nisam mogao dobiti informaciju kada će radovi početi. Potom sam mu rekao da ne mora dolaziti i da mi vrati novce. Novac do dan danas nije vraćen, niti ima naznake da će biti. Od kolege sam čuo da je vlasnik izjavio da "ima dobrog odvjetnika", znači spreman je na dugotrajno natezanje po sudovima. Prije jedno 10 godina sam imao jedan spor gdje je tvrtka otišla u stečaj, ja nisam dobio ništa, a meni su naplaćeni odvjetnički troškovi od 10000 Kn, tako da me pomalo strah uopće ulaziti u nekakav spor. Što napraviti?
  3. Tvrtka mi je u likvidaciji od 2017, no jednostavno je knjigovotkinja prošle godine zaboravila predati GFI za 2018 koji bi bio 0 (nije bilo poslovanja). Tvrtka nema dugova, račun tvrtke je zatvoren, prostor u kojem je tvrtka radila je otkazan i više ne primam poštu na toj adresi. Mogu li očekivati čestitku od FINA-e za nepredavanje GFI izvješća za tvrtku koja je u procesu likvidacije? Ukoliko mi je stigla čestitka, a nisam je zaprimio jer više nisam na toj adresi dali će me teretiti za plaćanje? Kako provjeriti dali su poslali čestitku, tj, dali sam nešto dužan?
  4. Ok, a sad imam drugi problem. Naime na dokaznoj dokumetaciji o uplatama pričuve nalaze se falsificirani potpis. Naime netko se potpisivao u moje ime. U principu mene se tuži za kamate, a nepoznato je kad je plaćeno, a očito je plaćeno što je i tužitelj priznao.
  5. Ok, znači da nisam napisao prigovor, bio bi ovršen, ali bi se mogao žaliti i pozvati na zastaru? Vezano uz to što ja de facto nisam tuženik u postupku, pretpostavljam da niti putem toga ne mogu pobiti spor?
  6. Zanimljivo. Ukoliko sam vas dobro razumio slučaj ovrhe iz 2002 nikad ne pada u zastaru, jer čim zatražiš zastaru na osnovi tražbine iz ovrhe, slučaj se nastavlja?
  7. Rješenje o ovrsi je iz 2002? Kako je moguće da nije pravomoćno?
  8. Ako sam dobro shvatio radnji ovrhovoditelja nije bilo od 2002 od kad je donešeno rješenje o ovrsi. Što bi se točno smatralo radnjama u ovom slučaju?
  9. Možda sam u krivu, ali ovo bi trebalo spadati pod apsolutnu zastaru? 10 godina je prošlo.
  10. 1. samo sam ja ovršenik 2. glavnica duga je plaćena još davnih dana, u biti nisam do prošle godine niti znao da sam pod nekom ovrhom jer nisam nikada dobio nikakav dokument vezan uz to (što isto sud nije uvažio) 3. treća osoba je osoba koju su tužitelji u izradi tužbe očito pogreškom ostavili iz nekog drugog spisa, a naveli su istu kao tuženika u mom spisu, de facto ja uopće nisam naveden kao tuženik, što sam obrazložio sudu sa zahtjevom da se obustavi postupak jer ta navedena osoba nisam ja 4. zadnje sam dao podnesak u kojem prilažem sudu činjenice pod brojem 3.
  11. Početkom prošle godine dobio sam opomenu za plaćanje kamata iz ovršnog postupka od 2002 godine. Žalio sam se na odluku i ušao u spor, te sam se pozvao na zastaru. Osim zastare tužitelj je u svojoj tužbi naveo kao tuženika meni nepoznatu treću osobu. Pozvao sam se na zastaru jer je to ipak slučaj stariji od 10 godina, te sam isto tako istaknuo da nisam stranka u postupku, s obzirom da je tuženike meni nepoznata treća osoba. Prvostupanjski sud je donio presudu u korist tužitelja, nije priznao niti jednu vrstu zastare, a nije pomenuo zastaru po članku 233. stavak 1. , te naveo da je pogeršno napisana treća osoba, ali razvidno je da se radi o meni, pa to kao nema veze i da sam dužan platiti, kamate, sudske i odvjetniče troškove. Mogu li se žaliti u smislu da sud nije razmotrio zastaru po članku 233. stavak 1.? Ili u smislu povrede parničkog postupka, stavak 8. "ako je u postupku kao tužitelj ili tuženik sudjelovala osoba koja ne može biti stranka u postupku"? Ima li smisla žaliti se na odluku i što uopće navesti, kad je već navedena zastara i isto tako činjenica da ja nisam bio tuženik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija