Jump to content

zeko_ma77

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Tvrtka mi je u likvidaciji od 2017, no jednostavno je knjigovotkinja prošle godine zaboravila predati GFI za 2018 koji bi bio 0 (nije bilo poslovanja). Tvrtka nema dugova, račun tvrtke je zatvoren, prostor u kojem je tvrtka radila je otkazan i više ne primam poštu na toj adresi. Mogu li očekivati čestitku od FINA-e za nepredavanje GFI izvješća za tvrtku koja je u procesu likvidacije? Ukoliko mi je stigla čestitka, a nisam je zaprimio jer više nisam na toj adresi dali će me teretiti za plaćanje? Kako provjeriti dali su poslali čestitku, tj, dali sam nešto dužan?
 2. Ok, a sad imam drugi problem. Naime na dokaznoj dokumetaciji o uplatama pričuve nalaze se falsificirani potpis. Naime netko se potpisivao u moje ime. U principu mene se tuži za kamate, a nepoznato je kad je plaćeno, a očito je plaćeno što je i tužitelj priznao.
 3. Slika presude bez osobnih podataka...
 4. Ok, znači da nisam napisao prigovor, bio bi ovršen, ali bi se mogao žaliti i pozvati na zastaru? Vezano uz to što ja de facto nisam tuženik u postupku, pretpostavljam da niti putem toga ne mogu pobiti spor?
 5. Zanimljivo. Ukoliko sam vas dobro razumio slučaj ovrhe iz 2002 nikad ne pada u zastaru, jer čim zatražiš zastaru na osnovi tražbine iz ovrhe, slučaj se nastavlja?
 6. Rješenje o ovrsi je iz 2002? Kako je moguće da nije pravomoćno?
 7. Ako sam dobro shvatio radnji ovrhovoditelja nije bilo od 2002 od kad je donešeno rješenje o ovrsi. Što bi se točno smatralo radnjama u ovom slučaju?
 8. Možda sam u krivu, ali ovo bi trebalo spadati pod apsolutnu zastaru? 10 godina je prošlo.
 9. 1. samo sam ja ovršenik 2. glavnica duga je plaćena još davnih dana, u biti nisam do prošle godine niti znao da sam pod nekom ovrhom jer nisam nikada dobio nikakav dokument vezan uz to (što isto sud nije uvažio) 3. treća osoba je osoba koju su tužitelji u izradi tužbe očito pogreškom ostavili iz nekog drugog spisa, a naveli su istu kao tuženika u mom spisu, de facto ja uopće nisam naveden kao tuženik, što sam obrazložio sudu sa zahtjevom da se obustavi postupak jer ta navedena osoba nisam ja 4. zadnje sam dao podnesak u kojem prilažem sudu činjenice pod brojem 3.
 10. Početkom prošle godine dobio sam opomenu za plaćanje kamata iz ovršnog postupka od 2002 godine. Žalio sam se na odluku i ušao u spor, te sam se pozvao na zastaru. Osim zastare tužitelj je u svojoj tužbi naveo kao tuženika meni nepoznatu treću osobu. Pozvao sam se na zastaru jer je to ipak slučaj stariji od 10 godina, te sam isto tako istaknuo da nisam stranka u postupku, s obzirom da je tuženike meni nepoznata treća osoba. Prvostupanjski sud je donio presudu u korist tužitelja, nije priznao niti jednu vrstu zastare, a nije pomenuo zastaru po članku 233. stavak 1. , te naveo da je pogeršno nap
×
×
 • Napravi novi...