Jump to content

npavic123

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je npavic123 objavio

  1. Ne nisam vidio ugovor koji je dostavljen na HZMO. Zvao sam HZMO oni su mi kazali kako njima nije potreban ugovor o radu već samo tiskanica potpisana od strane poslodavca.
  2. Pozdrav, zanima me kako je moguće da me poslodavac prijavi na mirovinsko osiguranje prije potpisivanja ugovora o radu. Konkretno se radi o tvrtki Telemach. Oni smatraju da sam pristao na posao jer sam poslao sve dokumente prema njima te na temelju toga su oni meni vratili primjer ugovora. Nakon toga mi je rečeno da ću dobiti prvi radni dan ugovor na potpis međutim to obećanje nisu ispunili i prvi radni dan nisam dobio ugovor na potpis zbog nekog kašnjenja u slanju istog. Trenutno mi jedino nude sporazumni otkaz o radu, a sa sporazumnim otkazom gubim prava na novčanu naknadu na burzi rada. Je li se itko susreo sa ovakim problemom i je li to uopće legalno?
  3. Situacija gdje se skreće u određenu tvrtku preko druge trake je takva i ne možemo mijanati promet bitno je samo da osobe iz drugog smjera imaju oći na cesti ne na nebu i do nesreće nebi došlo
  4. Dobro ,ovo moje je malo specifičan slučaj kada se sudar desio van ceste već na biciklističkoj stazi i kada se već radnja skretanja obavila.
  5. Kako to da je isto u Hrvatskoj voziti sa 1,4 promila u krvi i oduzeti prednost? Prijetelj mi je nedavno za gore navedeni prekršaj kao mladi vozač dobio toliku kaznu.
  6. Kolika je kazna za oduzimanje prednosti u ovakvom slučaju , s time da sam mladi vozač i ovo mi je prvi prekšaj ?
  7. Sam je rekao policiji da je toliko vozio jer je tamo ograničenje 80 km/h i da mu je sunce smetalo i da brzina se jasno vidi jer su njemu iskočili zračni jastuci u autu.
  8. Iz pročitanog , da li možda znate kakvo bi moglo biti policjisko izvješće? Da li postoji mogućnost podjeljene odgovornosti ? Kazna od 1500 na više bi išla na moju stranu ili na njegovu ?
  9. Dana 2.1. 2019. kada sam išao po prijatelja na posao desila se prometna nesreća. Desilo se sljedeće, ja sam skretao lijevo preko suprotne trake i kada sam već skrenuo (manji dio mojeg automobila je ostalo na cesti) se vozač iz te trake zabio u moj prednji kraj. Toga dana sunce je bilo jako nisko i direktno u oči drugog vozača, koji se kretao 90 km/h kraj autobusa koji je bio pokupljao radnike s njegove desne strane ceste i nije došlo do kočenja s njegove strane jer me prekasno uočio da skrećem pokušao je neobičan manevar izbjegavanja mojeg automobila s desne strane gdje se većina mojeg automobila nalazilo,nema ozljeđenih osoba,. Došla je policija i napravio se zapisnik, ali još rješenje od policije nije došlo. Kolika bi kazna mogla biti ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija