Jump to content

Bridget

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav Mogu li dva stana biti regulirana jednim ugovorom o najmu stana? Naime, iznajmljujem stan na 1 katu kuće i vlasnik mi nudi stan na 3 katu te iste kuće. Mogu li koristiti postojeci ugovor o najmu i aneksom samo izmijeniti predmet ugovora i cijenu ( i da li bi se ta dva stana tada tretirala kao jedan stan sa stambenim prostorima na 1 i 3 katu) ili moram sklopiti novi ugovor o najmu? Hvala unaprijed svima koji odgovore!
  2. Da li nasljednik dio imovine koju je dobio Ugovorom o doživotnom uzdržavanju moze ustupiti svome sunasljedniku u ostavinskom postupku? Znam da imovina otuđena Ugovorom o doživotnom ne ulazi u ostavinsku imovinu ali ostavinski postupak se vodi jer se mora raspodijeliti imovina koju ostavitelj nije ukljucio u Ugovor o dozivotnom uzdržavanju. I sada bi u tom postupku jedan nasljednik ustupio sunasljedniku dio imovine. Inace vec su svi nasljednici dali nasljednicke izjave da postuju Ugovor o doživotnom uzdržavanju u tom istom postupku.
  3. Da li izjave svjedoka trebaju biti ovjerene kod javnog biljeznika? Ima li netko primjer izjave svjedoka koja je prihvacena kao dokaz?
  4. Da li osoba kojoj je policija pokucala na vrata sa zahtjevom da sudjeluje u policijskoj pretrazi susjednog stana moze odbiti isti i da li ce u slucaju odbijanja trpiti kakve posljedice te kakvo je pravilno postupanje policije u slucaju odbijanja? Pitanje se namece ako osoba bez "opravdanog razloga" (nepokretnosti, maloljetnog djeteta u drugoj sobi) jednostavno ne zeli prisustvovati takovom cinu koji za obicnog gradjanina koji nema nikave veze sa KD zbog kojeg se vrsi pretraga moze biti jednako stresno. Iz koje zakonske osnove proizlazi obveza građanina da na zahtjev policije sudjeluje u pretrazi necijeg stana kao svjedok? Hvala unaprijed svima koji odgovore!
  5. Ako nije problem molim te pošalji i meni prijevod: marinas19@yahoo.com Hvala, hvala, hvala
  6. Da li je moguće ne otvoriti bolovanje iako doktor utvrdi privremenu nesposobnost za rad? Naime, ukoliko je i poslodavcu i meni u interesu da ne otvorim bolovanje, a određena ozljeda me ne spriječava da radim nešto drugo kod istog poslodavca, da li mogu na posao i kakva je procedura u tom slučaju. Hvala svima koji odgovore
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija