Jump to content

Avisss

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Avisss objavio

  1. Ljubazno Vas molim ako mi možete pomoći savjetom oko sljedećeg: Suprug je od pokojne tetke krajem 2017 nasljedio neke udjele u parcelama (1/40, 1/120, 1/288...sve se to čine mali udjeli). Uredno je izvršeno knjiženje. Nikad nije dobio ikakvo Rješenje porezne za plaćanje poreza na nasljedstvo (kao i ni njegova braća). U listopadu moj suprug umire i prihvaćam njegovo nasljedstvo da bi prije nekoliko dana dobila poziv od porezne da se javim u područni ured gdje se gore naveden čestice nalaze kako bi sudjelovala u postupku procjene po rješenju o nasljeđivanju pokojne tetke za te čestice. Kao nasljednik mog supruga oslobođena sam plaćanja poreza na nasljedstvo. Kako je moguće da sada ću biti primorana platiti porez na nasljedstvo tih čestica kojih je on postao vlasnik 2017 godine? Hvala unaprijed!
  2. Hvala puno na odgovoru! Znate li možda koliko su "otvoreni" za nagodbu? odnosno, da li su skloni odobravanju zahtjeva?
  3. Pozdrav, ako netko možda me može savjetovati: Naime, dobio sam od porezne opomenu za dospjelo dugovanje po paušalnom obrtu, iznos je 4.000,00 kuna. U opomeni stoji rok od 8 dana za podmirenje - nažalost , trenutno nemam tih 4000 kn ali svakako mi je u cilju što prije to podmiriti. Mogao bi kroz mjesec-dva. Imate li mi možda iskustva kako i je li moguće plaćanje tog duga na rate? Je li moguće postići neki dogovor sa poreznom upravom? Hvala unaprijed!
  4. Poštovani, ukoliko je bilo istog ili sličnog pitanja unaprijed se ispričavam. Naime, u veljači sam otvorio paušalni obrt. Zaposlen sam već kod drugog poslodavca. Kod otvaranja obrt izabrao sam najniži razred prihoda, no prema prihodima biti ću sigurno u 3. razredu istekom ove godine. Treba mi samo mala pomoć oko nekoliko pitanja: Početkom 2021. godine, nakon što se utvrdi da sam prihodovao više nego što je bilo predviđeno kod osnivanja, dobivam za plaćanje razliku poreza. Ta se razlika plaća jednokratno. Kada otprilike porazna uprava šalje Rješenja ? Tj. Kada se ta razlika treba uplatiti? Pošto sam zaposlen kod drugog poslodavca, ovo mi je drugi dohodak. Početkom godine dobivam za platiti i godišnje doprinose. Oni se isto plaćaju jednokratno? u kojem vremenskom roku? Zanima me da si planiram te troškove odnosno kada sve to dolazi na naplatu? U kojem mjesecu? Ako me možete savjetovati iz vlastitih iskustava... Hvala unaprijed!
  5. Pozdrav, ljubazno Vas molim za pomoc i savjet. 25.07. Sam imala prometnu nezgodu samo sa materijalnom stetom i gdje nisam bila kriva: decko je udario u moj straznji dio auta dok sam propustala pjesake na pjesackom prijelazu. Dogovorili smo se da se sutradan nademo u njegovom osiguranju (Allianz) i podnesemo europsko izvjesce i poslikamo aute. Potpisao je vozac izvjesce, priznao krivicu, poslikali su aute. Nakon 10 dana dobijem pismo od Allianz-a kako je utvrdena totalna steta na automobilu i kako ce me o daljnim postupcima obavjestavati. Danas, nakon mjesec dana, posaljem mail da vidim u kojoj je fazi moj zahtjev i dobijem odgovor da se ceka izjava osiguranika koja je zatrazena sluzbenim putem te ukoliko je ne dobiju u zakonskom roku da ce moj predmet biti privremeno uklonjen. Znaci li to ukoliko osiguranik (auto je bilo iz rent-a-cara) ne dostavi tu izjavu (a vrlo lako moguce da nece dostaviti) da meni steta nikada ne bude isplacena? hvala unaprijed!
  6. Da li ću dobiti neki odgovor od Erste Card Cluba, odvjetničkog društva ili JB o tome je li moja molba uvažena ?
  7. Zanči, ako nakon isteka roka od 8 dana nije uplata sjela ne znači da odmah ide ovrha?
  8. Što mislite kolika je vjerojatnost da mogu uvažiti molu molbu?
  9. JB-u da isto tako dopisom objasnim da sam odvj. društvu poslala dopis za zamolbom za odgodom ovrhe odnosno otplatu duga u dvije rate? Mogu čak i isti tekst čak upotrijebiti, naravno prilagođen? JB će taj dopis primiti nakon isteka tih 8 dana sigurno (ne znam koliko je pošta ažurna ili nije, ali realno dobiva ga nakon isteka), što se dešava kad 25.07. prođe tih 8 dana??? OD zaprimio zahtjev, JB nije još...ja čekam odgovor od nekoga od njih, prošlo je 8 dana. Može li ovrha već ići u proceduru?
  10. Kako se računa tih 8 (osam) dana koji ulaze u rok za plaćanje? subote, nedjelje? da znam poslati i javnom bilježniku...
  11. Hvala, puno hvala na pomoći! Unijela sam u dopis i datume uplata i poslati ću danas odvj. društvu preporučeno s povratnicom!
  12. Kad sam pisala dopis navela sam samo da bih dugovanje podmirila u dvije rate sa iznosima od 3000,00 kn. Trebam li navesti točan datum npr. do 15.08. 3000,00 kuna, do 15.09. 3000,00 kn?
  13. Da se javim sa informacijama: Kontaktirala sam odvj. društvo telefonski i upitala za informaciju o mogućnosti obročnog plaćanja duga odnosno zamolila sam za odgodu ovrhe. Gospođa mi je rekla da svakako uputim dopis jedan sa zamolbom gdje bi navela u koliko bi rata platili dug odnosno u kojim iznosima te da dopis pošaljem njima na adresu da vide sa ECC da li pristaju. Isto tako, gospođa je rekla da ne šaljem dopis javnom bilježniku jer će se to voditi kao prigovor, a da to svakako mi nije potrebno jer ću samo veće troškove imati. Pripremila sam dopis koji ću poslati danas preporučeno sa povratnicom.
  14. Trebam li se javiti direktno Erste Cars Clubu ili odvjetnickom drustvu? Je li javljanje putem mail-a profesionalno i vazece za toliko ozbiljnu situaciju??
  15. Probat cu im uputiti mail sa zamolbom za placanje u dvije rate. Nekako se bojim da nece to prihvatiti jer ipak sam ja samo jedna od mnogih koji isto pitaju sigurno svakodnevno.
  16. Jos jedno pitanje, ima li u ovoj fazi mogucnosti ikakvog dogovora sa odvjetnickim drustvom/javnim biljeznikom za placanje u dvije rate npr.?
  17. Hvala vam puno na odgovoru! Telefonski sam od majke kratko dobila obavijest sto pise. Sada mi je javila da na poledini ima taj pecat. Jel se i neradni dani racunaju u tih 8 dana?
  18. Ljubazno bih molila pomoc oko sljedeceg: Naime, od odvjetnickog drustva Leko i partneri dobila Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave zbog duga prema Dinersu u iznosu od 5.300,00 kn. Je li to vec Rjesenje o ovrsi ujedno? Placam li samo taj iznos duga u roku od osam dana ili i troskove neke?
  19. Evo da vam javim povratnu informaciju. Kontaktirala sam odvjetnički ured i uputili su me na Erste, na posebne brojeve u službi naplate. Dobila sam gospođu koja mi je rekla sljedeće: prihvatila je uplatu od 3000 kn u roku 7 dana + obavezno slanje bjanko zadužnice ovjerene kod JB na iznos do 10.000,00 kuna. Nakon toga je rekla da mogu uplaćivati minimalno 1000 kn ili više (naravno poželjno što više).
  20. Mislite li da je mozda bolje mail odvjetnickom drustvu gdje bi sve napisala i objasnila ili pak nazvati telefonski? Lp i puno vam hvala na svim odgovorima!
  21. Hvala puno! Mislim da cu se ziva “pojesti” do ponedjeljka. Nazvati cu odvj. Drustvo u ponedjeljak iako me strah da nece htjeti uopce razgovarati o uplati 2-3 rate.
  22. Razumijem. Imate informaciju ili iskustvo koliko su drustva spremna prihvatiti uplatu u recimo 2 rate? Iskreno, uzasno se sad bojim te ovrhe. Nekako cu posuditi barem 1/3 u roku osam dana, ali ostalo u tom roku nikako.
  23. Puno Vam hvala na javljanju! Mislite da je bolje njih prvo kontaktirati nego Diners?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija