Jump to content

dd87

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dd87 objavio

  1. Hvala Vam na informacijama i odgovorima, pomogli ste da se upoznam bolje sa situacijom u kojoj se nalazim i u kojoj ću se skoro pa sigurno naći u budućnosti. Srdačan pozdrav, cijenim trud i znanje koje pružate korisnicima. Sve pohvale.
  2. Pozdrav i hvala Vam puno na odgovoru. Oštećenicima ću svakako poslati pisanim putem, želim to i mislim da je u redu da druga strana bude informirana o situaciji i što da očekuju vezano za povrat. Što se tiče opoziva - kako kažete, ne ide automatizmom već netko treba biti pokretač. To bi, pretpostavljam, značilo da do opoziva može doći ako ga oštećenici pokrenu samoinicijativno, što i spominjete gore. Također, koliko sam shvatio, po isteku roka mogu ići i sa ovršnim prijedlogom. Međutim, kazneni sustav mora poznavati neku vrstu samostalne provjere ispunjavanja uvjeta iz presude/a koje donosi? Imate li saznanja kada i kako se to vrši? Uviđate na što ciljam. Strah me da ukoliko se provjeri od strane suda i ustanovi da uvjet nije ispunjen u zadanom roku, da će ići na opoziv uvjetne osude. Murphyjev zakon me previše puta uvjerio u svoju istinitost da bi se smatrao "sigurnim". Ukoliko bi do toga došlo, da li postoji mogućnost da podmirim obvezu dok postupak opoziva traje? Koliko otprilike traje ukoliko do toga dođe ( ako uopće postoji nekakav prosjek )? Poznajete li možda sudsku praksu u takvim slučajevima? Da li je sud skloniji produžiti rok i ne ići na opoziv ili pak ide sa opcijom koja je gora po mene? Naravno, uzevši u obzir buduće okolnosti da je više od polovice vraćeno, te da su oštećenici kontaktirani i obaviješteni o vremenskom izvršenju obveze. Hvala Vam još jednom.
  3. Također, ako to ima ikakve veze ( zaboravio napomenuti u originalnom postu, a ne nalazim edit ), oštećenici su pravne osobe ( preciznije - banke ).
  4. Pozdrav, osuđen sam na 7 mjeseci zatvora, tj. dvije godine uvjetno, zbog računalne prijevare. Počinjeno djelo je prouzrokovalo materijalnu/novčanu štetu koju prema presudi moram podmiriti u roku od 6 mjeseci po pravomoćnosti presude. Presuda je pravomoćna od 07.11.2018. S obzirom na situaciju i okolnosti u ovom trenutku ( počinjem raditi tek od 01.03.2019. ), sumnjam da ću biti u mogućnosti podmiriti cjelokupan iznos do isteka roka od 6 mjeseci, osim ako mi ne padne s neba. Ali, više od polovice iznosa ću biti u mogućnosti podmiriti do navedenog roka, a ostatak kroz 45 dana od isteka roka. Radi se o iznosu od 14000kn. Postoji li ikakva mogućnost da se rok produži? Da li da kontaktiram oštećenike ( dvije stranke ) i pokušam objasniti situaciju te vidjeti da li mogu dobiti njihovu suglasnost? Ili to nema nikakvog efekta i smisla u ovoj situaciji? Da li se trebam obratiti sudu? Ukoliko ne podmirim štetu u navedenom roku, pretpostavljam da se ide sa izvršenjem predložene zatvorske kazne. Cijenim svaki savjet i informaciju. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija