Jump to content

Limunko

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Limunko objavio

  1. Pozdrav, situacija vlasništvo uredno,nema upisanih tereta,izdano riješenje izvedenog stanja kuće i pomoćne zgrade,u vlastovnici stoji stanje na današnji datum da nije priložena građevinska i uporabna dozvola. Moje pitanje sta uraditi u ovakvoj situaciji,jednostavno izbjeći to??

  2. Evo pitanje koje se odnosi na ugovor o kuporodaji kuće koji je predložio kupac,u ugovoru stoji da se novac isplaćuje u dva dijela s čime se slažem,nakon prve isplate on bi stekao pravo upisa vlasništva ali ne bi mogao doći u posjed sve dok ne isplati drugi dio i datum te druge isplate je točno naveden ujedno to bi bio i rok za moje iseljenje. E sad s obzirom da se ja mislim iseliti na miru  ( ne želim kroz vrijeme dok se selim da mi netko smeta,hoda oko kuće) dali da dodam još neku stavku u ugovor ili je to riješeno samim tim što kupac ne može doći u posjed dok ne isplati sve? I dodatno pitanje sta u slučaju da ne isplati drugi dio novaca onako kako je dogovoreno po ugovoru? Hvala na odg.

  3. Da ne otvara novu temu nadovezati ću se ovdje,znaci umjesto podizanja ograde dogovorili smo se da kupe kuću od mene. Imamo sam u životu već raznih kupoprodajnih odnosa ali nikad ovakvih razmjera,zanima me dali bi mi i u ovom slučaju bilo pametno uzeti odvjetnika s obzirom da želim staviti u ugovor vremensko razdoblje iseljenja,da nemaju ništa pravo raditi na okućnicu dok se ne iselim i slično čisto da mi se u tome cijelom procesu ne potkrade neka pogreška. U slučaju da uzmem odvjetnika kolika je "tarifa" za takvu vrstu posla? Jel ću možda morati plaćati neki veći porez s obzirom da sam kuću naslijedio prije dvije i pol godine? Hvala na odg. 

  4. Pozdrav, Situacija je sljedeća živim kraj jedne drvne industrije njihov posjed se proteže posvuda oko moje kuće i sada planiram traziti da mi podignu neki zid ili ogradu da se zaštitim od vibracija,buke i sitne prašine koju vjetar nosi posvuda naokolo tu je i cijeli set sušara koje mi se čini "dime" prekomjerno.    Sad me zanima koje su moje pravne mogućnosti u slučaju da odbiju podići neku ogradu,gdje da se obratim u tom slucaju(institucije,inspekcija).Jel pametno da uzmem i odvjetnika ako se situacija kojim slučajem zakomplicira? Hvala!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija