Jump to content

VUKOwarac

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naravno da imas.. uz to dobijes jos dozivotno besplatno punjenje plina,usput dok tocis imas pravo na benzinskim restoranima na besplatan rucak veceru itd.Ktomu dobijes i dvije zenske da ti prave drustvo ako si usamljen.Kad se sa svim tim zadovoljis imas pravo na besplatan put oko svijeta a na havajima mozes ostat koliko zelis da nezaboravim imas pravo to jest dobijes jos i milion eura za svaki slucaj da se nadje pri ruci, Ako ti jos nesto slicno padne na pamet da pitas tu smo biseru.
  2. Izradjujem neke predmete (npr.od slame, tijesta, papira koje se zajedno mijesa i i dodaju jos neke komponente pa se susi a zatim boja)do ideje sam dosao sasvim slucajno.napravio sam nekoliko komada za moje kucanstvo,svi se dive mom proizvodu i sad me nagovaraju da pocnem to izradjivati za prodaju. Medjutim dvojici "prijatelja" sam otkrio kako se takav proizvod dobije tj.objasnio postupak:tupan:??!! Sad oni sa mojim nazovimo receptom za izradu predmeta, isti proizvode u kucnoj radinosti i prodaju po sajmovima ulicama trgovinama i sl.na crnjaka to rade naravno. Moje je pitanje: Kako da taj proizvod (koji sam sam osmislio) zastitim,kako "prijateljima"zabranit da to cine i kome da se obratim jer bi i sam izradjivao iste za trziste,te koliko bi me to zadovoljstvo kostalo. Unaprijed zahvalan! :hvala:
  3. mene vise nista nemoze iznenaditi, i nebi se zacudio kad bi nam uveli kaznu,da mi placamo drzavi zato sto smo invalidi. Upravo tliko koliko oni nama daju da barem jesu iste... koalicijska vlast 2000 god.snizila je invalidnine više od 40%. meni sad za 60% invaliditeta iznosi oko 688.kn. dok sam ranije imao skoro duplo više.
  4. zivim u mjestu u kojem nesumljivo ima najvise "takvih"osoba ,,, al iz iskustva vam mogu rec slijedece.... Kad sam pokusao prijavit osobe za koje osobno znam da nisu zasluzne za... to i to.... dobio sam odgovor od nadleznih!!?? da se ne upustam u takve stvari jer je takovih vise od onih poput mene istinskih hrvi jer ..??navodno njih ima vise i kad bi ih netko poceo prozivat bili bi po brojnosti nadmocniji i sve pada u vodu??!! savjet neka sutim!!!!!!!!!!?????? e pa neka netko pocne mislim da je vrijeme, ja sam barem pokusao,... sretno svima koji pokusaju
  5. Postovani/a s obzirom da sam i sam bio sudionik u istoj postrojbi, tocno je to da je u 3 mj '92 g.mogao bit pripadnik HVO (zapovjednik pok.Bozan Simovic) sjediste u Capljini-tad za podrobnije u svezi sudjelovanja u prvoj dragovoljackoj pukovniji "KRALJ TOMISLAV" neka se obrati u sredisnji arhiv u zgb. ili neka mi se javi na moj mail pa da razmjenimo tel.brojeve pa cu mu moc dat vise informacija.
  6. Slazem se sa tvojim razmisljanjem..tako i treba,cak si i skroman! Ako se objavi registar branitelja.. evo jos jednog razloga da kazemo (upremo prstom)u one za koje sa sigurnoscu mozemo reci da im nije mjesto u registru. U tom slucaju vrijednost udjela bi porasla,..jer bi se raspodjelila na ostale..barem ja tako mislim
  7. ..ovo sa tri godine,ne stoji '93-4 god.priznat mi je status hrvi 60%ranjavanje.. Mada u tom razdoblju sam lijecen i od posljedica pts-a a koji mi nije priznat u trajnom rijesenju. medjutim "netko" se sjetio 2oo2god.da nisam podnijeo zahtjev da mi se prizna i oboljevanje NAravno iste godine to i ucinim i ..pazi sad tek 2oo5 dobijem DLP 60% ranjavanje trajno+30%bolest jednako je 70%privremeno ?? Jucer zovem da pitam kada ce napokomn biti konacno ,,odgovor slijedi ....tek sad se rijesavaju predmeti zaprimljeni iz 6-og mj.2007 znaci moj predmet nece biti rijesen vjerovatno ni u 2009 godini Naoruzajmo se strpljenjem da bi se spasili! pozz Ukoliko ste već imali trajan status HRVI-a pa zatražili priznavanje statusa HRVI po osnovi oboljenja PTSP (za koje je predviđena privremna ocjena do 3 godine) novi % oštećenja i status priznat će vam se privremno do 3 godine a onda trajno.
  8. za pocetak provjeri dali si zalbu podnijela u vazecem roku, odi kod pravnika-ice barem ih u mup-u ima i raspitaj se za svoja prava. nemoj zaboravit napisat zalbu na rijesenje od mirovinskoga, osim ako se slazas sa tim iznosom ... ps. obrati paznju na rok zalbe
  9. Pozdrav! ..dakle stvar je ovakva u mom slucaju,a ima ih jos . Zanima i mene kako da ostvarim pravo na uvecanje mirovine za obnasanje duznosti zapovjednika voda, Kao dragovoljac sam pristupio u hv obnasao duznost zapvjednika vodado ranjavajai nakon toga sam se vodio u pstrojbi kao zapovjednik voda sve do gasenja postrojbe.! ?? Lijecen do 97 i u jednom od lijecilista sretnem mog predpostavljenog gen,bojnikana moju zamolbu da mi izda potvrdu ili nesto slicno o vremenu provedenom u hv. i obnasanju duznosti dobijem njegovu potvrdu o vremenu, obnasanju ... ovjerenu kod javnog biljeznika. Medjutim kad sam pokusao nesto sa tom potvrdom nigdje mi ju ne priznaju u medjuvremenu postrojba ugasena nezna se tko je pravni sljednik iste. na sudovima(da skratim) dokazao sam da sam bio pripadnik iste od - do .U uredu za obranu mi nemogu izdat ptvrdu o obnasanju duznosti !?? Za vrijeme sudjelovanja u hv.placu sam primao od firme ,akoja je bila tad povoljnija(drzavna firma)od vojne medjutim na potvrdama koje su stizale u firmu pisalo je ...obnasanje duznosti vojak!?? pa vas pitam, naravno one upucenije,sto mi je za ciniti i kome jos se obracat? Pozdrav svima ma gdje bili.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija