Jump to content

hotsangria

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    hotsangria je reagirao na Spitfire u Prinudni upravitelj koji podržava bespravnu gradnju?   
    Ne. Samo navodim mogučnosti. Prva je smjena upravitelja ako radi mimo interesa suvlasničke zajednice. Tužba je opcija ukoliko ovo prvo nije moguće, no naravno za uspjeh u istoj potrebni su i valjani dokazi. No i uz njih konačnu odluku donijeti će sud.
  2. Hvala
    hotsangria je reagirao na Spitfire u Prinudni upravitelj koji podržava bespravnu gradnju?   
    Iz opisanoga baš i nije razvidno radi li se o bespravnoj gradnji, no ukoliko se radi o poslovima mimo odredbi Zkona o gradnji i/ili Pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama i radovima nadležna bi bila građ. inspekcija.
    Što se tiče potrebne suglasnosti ona bi spadala pod Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, te ukoliko se krše odredbe toga zakona, upravitelja se uvije može promijeniti, ili drugim načinom koji zahtjeva vremena, te ovisi koliko je sve to (ne)utemeljeno u zakonu i sposobnosti osobe pravne struke koja bi vam svakako bila potrebna uspjeh u postupku tužbe za nanošenje štete takovim radnjama.
  3. Hvala
    hotsangria je reagirao na Spitfire u Zajednička pričuva zgrade   
    Kao što navedoh,
    ova vrijednost od 2,70 kn/m2 je u biti preporuka kolika bi trebala biti minimalna vrijednost, no suvlasnici mogu međuvlasničkim ugovrom odrediti i nižu.
  4. Hvala
    hotsangria je reagirao na Spitfire u Okućnica i zajednički prostori u zgradi   
    U nekoj normalnoj situaciji ne može biti neupisana okućnica ako postoji i na istoj je kat.čestici (osim ako se radi o čestici zgrade). Dakle, to bi valjalo još provjeriti što je upisano i gdje, jer se investitori katkad služe raznim smicalicama te zadrže vlasništvo nad nečemu i to prodaju poslije. Pa ako vam ne predstavlja neki problem poslati na PM o kojem se mjestu radi, K.O. i br.čestice, možda mogu pogledati o čemu se radi.
    No, bez obzira na to zajedničke dijelove nekretnina (pa i prostor ispod stepeništa, ne i hodnik) jedan od suvlasnika može dobiti na korištenje samo uz suglasnost ostalih suvlasnika.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija