Jump to content

Primorac2

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja i susjed imamo zajednicko zemljiste i sada bi on nesto tu gradio, sto i kako ne znam ni ja, znam samo da ce nesto graditi. Priblizio se mome zidu od kuce i poceo iskrcavati zemlju (sto zeli s time neznam), a ja tu zemlju ne zelim blizu zida od moje kuce, a kako je zemljiste zajednicko i nema moju suglasnost nista tu raditi kome se obratiti jer mi odvjetnica kaze da treba prijaviti gradevinskoj inspekciji, zvao sam ih i kazu da su oni samo za rusenje, onda sam zvao komunalno i neki mali po glasu kaze da oni nemaju nista s time, onda sam zvao grad koji opet nema nista s time i da mi broj komunalnog, ali drugi broj i da budemo uporni. Zvao sam covjeka jucer i on je to proslijedio ili sto je vec radio, danas sam ga zvao i rekao da ce "probat" vidjeti o cemu se tu radi itd. Ako smo obojica suvlasnici zemljista, on treba moju suglasnost i ja trebam njegovu za bilo sto raditi na zemljistu. Zanima me koga zvati tj kome se obratiti oko ovoga slucaja jer ce za sigurno 2 tjedna osvanuti neka gradevina ili pitaj boga sto i onda kasnije moze pricati da ja nisam imao nista protiv.
  2. Znam da treba projekt i dozvola, sve to shvačam, međutim jedino što ne razumijem je to odobrenje susjeda. Recimo ovaj koji ne da na taraci graditi, a dava na katu, on ima prozor na zidu od moje tarace, mogu shvatiti sto je to prije sagradeno nego ovaj stan od 30 kvadrata, ali imati 2 prozora od kuhinje, isto tako ovaj prozor koji gleda na moju taracu unutra ne ulazi nikakvo sunce niti može ulaziti zbog nagibe ploče moga stana, znači prozor je evo ljeti u hladu, a neču ni ulaziti gdje se prozor otvara 2 tjedna u cijeloj godini. Susjedi koji ne daju graditi na katu, nego na taraci razlog je pogled, pa mislim se kako zakon ili netko može podržati takvu odluku. Ljudi napravili 3 kata+ potkrovlje, a da ja sagradim kat bio bi u ravnini sa njihovim 2 katom, stavio sam sliku, moj stan je dole, a njihova kuča je gore desno i od njihove kuče skroz do dna moje imaju zemlju, znači ovdje se radi samo o pogledu.
  3. Stan koji imam je u istoj gradevini ako se to tako moze nazvati tj, prizemlje je prvo napravio djed, onda njegov dundo povise njega. Od te granice napravljeno je prizemlje tj prosireno je prizemlje do kraja zemljista tako da smo od prizemlja do 1 kata stavili skale i poceli praviti stan od 30 kvadrata. Dalje ne mozemo tj imamo taracu od 30 kvadrata (ako gledamo u pravcu da smo se sirili naprijed, i tu je taj stan koji granici s njima, taraca je na desnu stranu), ali oni ne daju nista raditi jer imaju tu prozor, tu im je bas kut prostorije tj njihove kuhinje tako da sa 2 strane imaju prozor, ukljucujuci ovu koja gleda na nasu taracu tj zid od tarace. Stvarno ne razumjem sto raditi. Ima toliko problema sa kupovinom/prodajom zemlje/stana na ovom podrucju i sada imas i to malo, a ne mozes iskoristiti. Stvarno nevjerojatno.
  4. Imam taracu od 30 kvadrata, međutim na zidu (1zid) od tarace je drugi stan koji ima prozor, mi ne možemo tu napraviti 2 sobe za djecu jer ti susjedi ne daju. Pokušali smo im ponuditi pare za taj prozor da se pregradi kao neku odštetu te da će mo i platiti majstora da taj prozor zagradi međutim ne daju. Trenutačno živimo sa 2 djece u 28 kvadrata i značilo bi nam mnogo da napravimo 2 sobe za djecu međutim ne možemo. Čak samo išli da stavimo zid ispred prozora, ali tu su nam počeli mjeriti svaki centimetar te bi izgubili puno kvadrata. Jeli mi išta možemo pokušati jer imamo taracu od 30 kvadrata, a ne možemo ništa. Druga stvar je da napravimo 2 sobe na katu tj da dignemo kat, ali ni to ne možemo jer njima smeta pogled. Ja stvarno ne znam što raditi. Imamo 28 kvadrata na katu, 30 na taraci i apsolutno ništa ne možemo. Ako netko ima bilo koji savjet što uraditi jer neznam što radit.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija