Jump to content

brane3000

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je brane3000 objavio

  1. Pozdrav. Brzo pitanjce u vezi otvaranja paušalnog obrta doma (adresa prebivališta) na koje nisam baš našao odgovor. Na adresi, na zemljišnoknjižkome (ZK) izvadku stoje dva vlasnika. Jedan je vlasnik 5/16 udjela, drugi je vlasnik 11/16 udjela. Jeli potrebno imati dozvolu/dopištenje od oba vlasnika ili je dovoljno imati dopuštnje vlasnika manjeg udjela (5/16)? Ili okrenuto, vlasnika većeg udjela? Radi se o IT obrtu. Hvala.
  2. Hvala @Željac047 na savjetu. No međutim bi za svaki zahtjev morao posebno dokazivati i vaditi izvode bankovnih računa itd.. A pošto bih trebao nekoliko obrasca u Sloveniji ispuniti, sumnjam da bi mi oni to priznali na taj način. No hvala na ideji, možda neki zahtjevi prođu tako.
  3. Poštovani, potrebna mi je pomoć, tj. savjet, a ne znam kome da se obratim. Moja situacija je sljedeća: Imam 21 god., studiram u Sloveniji, prošle godine sam upisao prvu godinu. Protekle dvije godine sam radio, šparao i tako trenutno živim. Moje prebivalište u RH je prijavljeno na adresi gdje živi moja obitelj, a sa obitelji nemam nikakve kontatke, niti ne primam nikakvu pomoć/sredstava od njih. Pošto sam prijavljeni na toj adresi, odmah mi se tako gleda prihod kućanstva na toj adresi (otac i brat rade). Radi tog prihoda ja se ne mogu prijaviti na razne pomoći i stipendije, prava na subvenciju za dom, itd. Ne posjedujem nikakve nekretnine, pa tako nemam ni druge adrese koju bi mogao prijaviti. Imam jedino prijavljeno trenutno boravište tu u Sloveniji. A opet, ne mogu samo odjaviti prebivalište jer tako gubim dokumente. Molim vas za pomoć i savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija