Jump to content

Issa2205

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Issa2205 objavio

  1. Hvala na odgovorima.Izgleda da prema zakonu jedino posvojenjem mogu dokazati da brinem i odgajam dijete i naravno da se osjećam majkom,iako na taj način dijete gubi pravo nasljeđivanja po pokojnoj majci i njeno ime se briše iz svih dokumenata što mi kao i cijela majčina obitelj ne želimo učiniti.
  2. Hvala na odgovoru.Biti ću slobodna postaviti još jedno pitanje.Naletila sam na članak zakona o dodjeli skrbništva gdje piše da prema zakonu sud može fizičkoj ili pravnoj osobi dodjeliti skrbništvo zajedno sa roditeljem ili umjesto roditelja.Na koje slučajeve se onda odnosi dodjela skrbništva zajedno sa roditeljem?
  3. Poštovani, Nalazim se u braku i majka sam troje djece od kojih naj starija kćer nije moje bijološko dijete (majka je preminula) ali ju odgajam i vodim brigu o njoj kao i o dvoje ostale djece.Zanima me na koji naćin mogu dobiti odluku nadležnog tijela tj.suda da vodim brigu i odgajam dijete (Odluka mi je potrebna radi ostvarivanja statusa roditelj odgajatelj) ?Do sada sam primila informaciju kako takva mogućnost ne ostoji pošto dijete ima živog skrbnika tj.oca.Na posvojenje se nismo odlučili zbog poštovanja i čuvanja uspomene prema preminuloj majci i obitelji s kojom smo usko povezani kao i zbog djetetovog prava na nasljeđivanje imovine od strane pokojne majke.Zar kao osoba koja zaista odgajam svoje dijete premda ga nisam rodila nemam prava na takvu odluku suda? Lp,Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija