Jump to content

Tomek_1234

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! U pitanju je radno mjesto unutar KBC - elektroničar. Malo je specifičnije jer nije tako često. Osobe rade na održavanju (preventivno, popravci...) medicinskih uređaja. U pitanju su EKG, EEG, ultrazvuci, radiološka oprema, puno infomatičke opreme koja je vezana uz medicinski uređaj (a to bolnička informatika ne dira, jer je vezano uz med.uređaj) itd, puno je opreme da se nabraja. Dio osoba pokriva radiološko/nukearni dio te biokemiju/transfuziju, drugi dio ostatak opreme. Svi smo do sada imali koeficijent 0,815 (SSS), sada smo stavljeni kao "Radnik III. vrste - 1,25. Posebni uvjeti rada za mene bili su 1.32, za druge nisam siguran, uz 25god radnog staža. Dakle posao se odvija u radu sa infektivnim materijalima (covid, krv, izlučevine...), zračenjem (otvoreni-brahiterapija, gama kamere te zatvoreni izvori kao CT, RTG, onkološki akceleratori). Cijenim svaku struku, ali opet gledajući koeficijente iznad, zašto vozač, slastičar ili referent imaju veći od meni dodjeljenog? Vatrogasce neću spominjati jer su također specifična skupina koju ne treba pojašnjavati. I ovo sa prijašnjim koeficijentom je bila nepravda na isti način, no tad je bilo šuti - potpiši i idemo dalje. Istina, i sada smo svi potpisali nove ugovore, ali nadam se da unatoč tome postoji mogućnost žalbe? Ne znam kako se postaviti prema pravnoj službi i koja očekivanja postaviti? Kontam da kad nema kategorije za nas, idete pod "razno". Hvala!
  2. Pozdrav, trenutno prikupljam potpise suvlasnika za video nadzor zgrade. Recimo da prikupim 2/3 potpisa, rješim sa Zavodom za stanovanje sve što treba, nadzor se ugradi, postavi se obavijest, znači sve legalno. Što je sa ostalim stanarima koji su izričito protiv toga? Npr. podignu tužbu jer ne žele da ih se snima itd... ? Hvala
  3. Aha, ovo je sad nešto novo? Jer do sada je trebalo 100% potpisa zar ne? Hvala!
  4. Pozdrav! Prije godinu dana pokušaj sakupljanja potpisa za uvođenje video nadzora u zgradu propao je zbog par osoba koje nisu htjele potpisati. Imam vječiti problem sa pojedinim stanarima (a kako nema video nadzora, ne znam tko je u pitanju) koji komunalni otpad ostavljaju ispred kanti na podu, u plave kante za papir bacaju sve samo ne papir itd... Da li postoji neki zakon po kojem bi mogli uvesti video nadzor samo u smetlarnik iz gore navedenih razloga pri tome pozivajući se na nehigijenske uvjete zbog ostavljanja smeća van predviđenih posuda....znaci da zaobiđem 100% potrebnih potpisa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija