Jump to content

domyy

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O domyy

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Stiglo mi je pismo od Trgovačkog suda da se pokreće skraćeni stečajni postupak i da trebam dostaviti javnobilježnički popis imovine i obveza. Imovine nema, ali postoj samo jedna obveza zbog koje je i pokrenut stečaj. Zaposlenih nema. Da li je nužno dostaviti popis imovine i obveza? Koje mogu biti posljedice ne dostavljanja? Zanima me jer u točki 4. stoji Što predviđa i da ne podnesem popis.
 2. Koliki je trošak stečaja? Koliko je potrebno uplatiti za pokretanje postupka? Koliko traje cijeli postupak i što se događa tijekom postupka?
 3. Kako to u praksi izgleda kada ga FINA pokreće? Koliko traje, postoje li troškovi i obaveze koje podmiruje direktor? Što bi trebalo napraviti da se pokrene skraćeni postupak?
 4. Poštovani, Tvrtka je osnovana 2016. i poslovala sa svega par računa godišnje. Zbog investicije tvrtka je imala zadužnicu od više od 100.000kn. Poslovanje nije bilo uspješno te nije bilo moguće vratiti dugovanja te je aktivirana zadužnica ove godine. Tvrtka se trenutno nalazi u blokadi. Što bi trebalo napraviti da se pokrene stečaj? Da li ga FINA aktivira sama nakon nekoliko dana u blokadi? Tvrtka ne posjeduje imovinu i nema zaposlenih. Što bi bilo najbolje napraviti?
 5. Hvala na odgovoru, Ipak postoji ograničenje, samo je podignuto na 300.000kn u godini dana? Ukoliko bi fizička osoba iznajmila svoj stan pravnoj osobi u iznosu većem od 300.000 kuna tada bi fizička osoba morala ući u sustav PDVa? Da li to znači da bi se morao otvoriti obrt?
 6. Zdravo, Zanima me postoje li neka ograničenja za fizičke osobe prilikom iznajmljivanja stana pravnim osobama. Negdje sam pročitao da ukoliko godišnja najamnina prelazi 85.000 kuna tada je potrebno plaćati porez na dohodak povrh poreza od najma. Navodno kod najma privatnim osobama tog ograničenja nema. Ima li netko više informacija?
 7. Zvao sam u Poreznu upravu. Pitali su me kada je nekretnina stečena od strane darovatelja, to je ono što je njima bilo relevantno. Budući da je darovatelj stekao nekretninu prije više od 3 godine roditelj nije obveznik poreza na dohodak.
 8. Poštovani, Stan je darovan roditelju 06-2017 te je sukladno tome roditelj oslobođen poreza na promet nekretnina. Da li danas prilikom prodaje te iste darovane nekretnine od strane roditelja isti podliježe porezu na dohodak? Roditelj nije stanovao, odnosno nije bio prijavljen na adresi predmetne nekretnine. Do sada sam na forumu nalazio različite informacije budući da je bilo nekih izmjena zakona o porezu na dohodak. Bio je nekakav uvjet oslobođenja poreza na dohodak ako se otuđenje dogodilo prije više od 3 godine, pa je taj uvjet izgleda nekad u 2017. izmijenjen na 2 godine. A
 9. Gdje u Zagrebu mogu dobiti na uvid u elaborat o etažiranju zgrade na Cvjetnom? U gruntovnici u NSK ili negdje drugdje?
 10. A ako sam zaposlen u inozemstvu? Imam tvrku koja ce biti u blokadi zbog ovrhe pa stecaj i likvicacija. Buduci da u HR nemam zaposlenje, radim vani, mogu li temeljem zaposlenja vani biti oslobodjen doprinosa?
 11. Postovani, Zanima me postoje li informacije, imate li iskustva sa poreznim nadzorima tekucih racuna? Imam podstanare u stanu koji mi redovito uplacuju stanarinu na tekuci racun. Nismo radili ugovor, pa taj prihod nisam prijavljivao u poreznoj. Buduci da porezna od 1.1.2017. ima uvid u tekuce racune brine me sto se najgore moze dogoditi? Buduci da je svaki put isti iznos mozda bi porezna mogla proaktivno traziti neko moje ocitovanje i sama dorezati porez.
×
×
 • Napravi novi...