Jump to content

spavac

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Upravo to sam i napravio. Ne trzaju na to. Niti MVEP niti Ministarstvo uprave. Koliko god je njihova isprika lijepa gesta, to nece nadoknaditi kune iz mog novcanika. Ovo je njihov odgovor: Poštovani gospodine xxx, primili smo Vaše mailove i pomno ih proučili, te zatražili očitovanje Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kairu. Upravo smo primili očitovanje. Utvrdili smo da je bilo određenih manjkavosti i nesporazuma, te su na to upozoreni konzularni službenici u VRH Kairo. Što se tiče same putovnice, ona je izrađena i Veleposlanstvo RH u Kairu će Vas izvijestiti o načinu preuzimanja. Žao nam je zbog neugodnosti koje ste, kako kažete, doživjeli te zahvaljujemo na vašoj obavijesti. Svaka povratna informacija, sugestija, pohvala, pa i prigovor naših državljana su nam vrijedni i doprinose unaprjeđenju rada diplomatsko–konzularne službe Republike Hrvatske. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte. S poštovanjem, Služba za državljanstvo i putne isprave
  2. Ministarstvo je priznalo pogresku, ali osim priznanja se nije dalje nista dogodilo. Ukupna kazna koju sam platio preracunata u kune iznosi oko 6.600 HRK. Drzavno i opcinsko odvjetnistvo nije zainteresirano za moj problem. Prijavio sam slucaj i EU sudu, ali oni su mi odovorili da to nije u njihovoj nadleznosti. Po vasem misljenju, sto mogu uopce napraviti po ovom pitanju posto se ne radi o velikom iznosu? Nikako ne mogu prijeci preko toga da financiram kroz placanje poreza neciji nerad.
  3. Dokumenti nisu gotovi, zvao sam veleposlanstvo nedavno. Zahtjev je uredno ispunjen i sva priložena dokumentacija je uredna sto je i veleposlanstvo potvrdilo na dan kad su zaprimili zahtjev. Hvala na savjetu. Kada konačno stignu dokumenti i kada platim kaznu onda ću vidjeti je li mi se isplati ulaziti u borbu.
  4. Pozdrav, Nadam se da je ovo pravi podforum za dolje navedenu problematiku. Preselio sam se iz Hrvatske i uredno odjavio prebivaliste i boraviste. U inozemstvu mi se rodilo dijete, te sam u nadleznom veleposlanstvu podnio zahtjev za izradu rodnog lista, domovnice i putovnice prije 6 mjeseci. Dokumenti jos uvijek nisu gotovi i prilikom izrade vize za dijete morati cu platiti kaznu jer nisam na vrijeme podnio zahtjev. Ovisno o datumu kada konacno dobijem dokumente kazna koju cu morati platiti ce vrlo vjerojatno biti izmedju 1000 i 2000 USD. Imam li pravo na povrat sredstava od MVEP-a? Je li tuzba ima smisla? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...