Jump to content

Nana232

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisu predmet istoga, dosla su dva rješenja. Pokušana je ovrha, međutim bio je nezaposlen, poceo je raditi ima 2 mjeseca, sad misli pisati žalbu da nije mogao placatii jer je bio nezaposlen međutim piše da žalba ne događa provođenje istoga, tako da nas je strah da ne pokupe obje kuće. Da li bi on mogao eventualno da netko od nas proba dignuti kredit i platiti to odmah obustaviti ovrhu? Ili svejedno treba dok se ti papiri proknjize itd...?
  2. Pozdrav, Znaci situacija je takva da mi je otac sad dobio prijedlog za ovrhu nad dvije nekretnine zbog duga u vrijednosti od 42.000 kn. Jedna nekretnina je stan u kojem živi, a druga nekretnina je kuca na selu s dvorištem. Sad mene zanima, kako oni zbog duga od 42.000 kn mogu traziti ovrhu nad dvije nekretnine koje vrijede visetruko te kako mogu traziti ovrhu nad obje nekretnine ako je jedna ona u kojoj stanuje? Da spomenem, kad je kupio prvu nekretninu, platio je porez od 16.000 kn, koji sad saznajemo nije trebao platiti jer mu je to prva nekretnina. I da li je moguće da on ponudi otplatu ako je pod blokadom? Može li se na to žaliti, mi smo u obitelji svi dosta neupuceni, pa ako netko moze pomoc bila bih vam stvarno zahvalna.
  3. Ma mislila sam da mi ništa nije jasno što se tiče zakona i policije, ja ne mogu stvarno vjerovat da oni imaju pravo izdati tjeralicu za njim kao da je najveći kriminalac 😬😬, a moj problem je što ne znam objasniti situaciju kad pišem nego kad pričam, jer ovako bih to bilo na 10 stranica objašnjavano 😂 Ugl hvala svima na odgovorima, zvala sam postaju ovdje pa su mi rekli da tražimo telefonski tog inspektora i pitamo da pošalje njima dopis pa će se razgovor moći obaviti ovdje. Sad kad smo zvali postaju, inspektor je bio na terenu tako da čekamo sutra opet 🙄
  4. Ma ja sam losa u objasnjavanju, ja sam htjela prijavit kazneno djelo ali mi je inspektor u postaji rekao da on ne bi još to, nego samo da dotičnu dovede da je upozori da to ne ponavlja, stoga nisam ni prijavila kazneno djelo, nego ako se to opet ponovi je rekao da onda prijavim, a što se tiče toga, nije problem otić na razgovor nego jednostavno ne može danas nikako, dobija je posao 7 dana samo ovdje i onda se vraća nazad u grad. Htjeli smo sinoć ići međutim inspektor ne može jer radi jutro. Ne može on biti svjedok, jer dok je on došao prijavljeni su otišli, samo su zahtijevali da pričaju sa mojim momkom pod izgovorom da je muško pa da će s njim na drugačiji način, međutim nisu ga dočekali na kraju. A to za adresu, mi smo praktički otišli na tjedan dana samo, to je isto kao da smo otišli na poslovni put u Zagreb pa ćemo se vratiti, to što on katkad prespava kod mene ne znači da ne stanuje na toj adresi. I nije mi jasno i dalje da li treba biti pisani poziv ili se može to ovako obaviti? a Tako se mogao na mobitel javiti Mate Matić i tvrditi da je momak. Ništa mi nije jasno više 😬
  5. Pozdrav, evo trebala bih nekog da mi što hitnije pomogne objasniti jer nigdje ništa konkretno ne mogu naći. Prije cca tjedan dana sam prijavila osobu za prijetnje i iznude i u razgovoru sa inspektorom navela kako je dotična osoba htjela isključivo pričati sa mojim momkom iako ga ne zna. Jučer ujutro su dva inspektora došli na adresu gdje je momak prijavljen te je njegova majka rekla da je kod mene i da ga tamo traže. U međuvremenu smo mi otišli u moj rodni grad gdje je momak našao privremeni posao i jučer ujutro ga zove privatni broj da otvori vrata. Momak im govori kako je na poslu te da uopće nije u gradu i inspektor mu kaže da dode danas ujutro u postaju na razgovor te da nije ništa strašno, da se ne treba bojati, međutim nismo nikako u mogućnosti doći tamo jer on radi, nemamo prijevoz, a ni financije. Zaboravih reći da na pitanje o čemu se radi, dobio je odgovor da mu ne može preko telefona jer da kako on može sto posto biti siguran da priča sa policijom. E sad, danas ga opet zove isti inspektor i govori ako ne dođe do 11 da će izdati tjeralicu za njim, on opet objašnjava kako je na poslu te da nema prijevoz na što inspektor odgovara da nisu na pazaru i da bas njega briga za njegov posao. Konkretno pitanje glasi može li se izdati tjeralica i ako da na temelju čega jer on nije dobio pisani poziv? I zanima me još s obzirom da sam ja podstanar na toj adresi gdje ih je majka uputila, nisam prijavljena na toj adresi, već u drugom gradu, jesu li oni imali pravo praktički zvoniti skroz trećoj osobi i tražiti momka?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija