Jump to content

Zlatonja

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Borbena, zahvaljujem na odgovoru, ali vas moram pitati: jeste li sigurni? I da još pitam:ako mi poslodavac može isplatiti 250 kuna na dan, da li ih mora isplatiti na zaštićeni račun?
  2. zelim se zaposliti na ribarici, ali mi je zbog ovrha račun na banci blokiran. Poslodavac mi je rekao da mi mimo minimalne plaće može isplaćivati do 300 kuna po danu( u kojem se izlazi na more)kao pomorski dodatak. Zanima me da li je taj dio zaštićen od ovrhe.
  3. Danas sam na fini htio doznati visinu i strukturu svog sveukupnog duga prema svim ovrhovoditeljima. Nisu mi mogli dati traženo iz razloga što u zadnjih 10godina nisam imao nijedan račun na banci. Fina je ovrhovoditeljima, očigledno, odgovorila da iz tog razloga ne mogu sprovesti bilo koji od pojedinih naloga. Ne znam da li je, u međuvremenu, bilo koji od ovrhovoditelja pokušao tražbinu utjerati na neki drugi način. (Ako i jest, to mu je, pošto na sebi nemam nikakve imovine, bilo posve nemoguće) Zanima me što bi se dogodilo da sada otvorim račun na banci; da li bi tražbina od eventualnog ovrhovoditelja bila aktivna, ili bi isti zbog pokušaja naplate ponovno morao pokrenuti postupak i da li bih ja o tom postupku morao biti obaviješten? Da li bih, u tom slučaju, imao pravo na osporavanje svake od njih? (npr. zbog zastare) Zanima me, također, da li bi, u tom slučaju, onaj koji bi se pojavio s novom tražbinom (nastalom na osnovu duga od naprimjer od prije 3 dana) bio prvi u redu za naplatu. (naravno, ako bi taj na pojavu bankovnog računa prvi reagirao)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija