Jump to content

Surrender

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Surrender je reagirao na sivko u Što kad policija ne reagira ,tj. neprofesionalno   
    Ne vrijedi nikakav odvjetnik ako se ne zna kolika je buka.Ni gornji stanar nije kriv ako je slaba izolacija između katova.
  2. Hvala
    Surrender je reagirao na penava u Što kad policija ne reagira ,tj. neprofesionalno   
    Kazes da se vecina zali? Izvlastite ih, po vasoj prici mi se cini da su se stekli uvjeti za prisilno izvlastenje.
    Pogledajte clanke 98 i 99: https://www.zakon.hr/z/241/Zakon-o-vlasništvu-i-drugim-stvarnim-pravima
  3. Hvala
    Surrender je reagirao na Ruby_Danderfluff u Što kad policija ne reagira ,tj. neprofesionalno   
    Angažirajte odvjetnika i svakako skupljajte dokaze: snimajte buku, pokušajte zvati nekoga tko bi izmjerio buku, pokušajte provesti osiguranje dokaza na način da vještak izmjeri buku, jer je problem u tome što nećete to moći zateći u svako doba.
  4. Hvala
    Surrender je reagirao na tonybaraba u Što kad policija ne reagira ,tj. neprofesionalno   
    Nesto mi poznato.Nisam sam.Slaba mi.je to utjeha. 
    Ako imas novaca odi kod dobrog odvjetnika.To ti je najlakse tako. Inace ti moze stradati zdravlje.
  5. Tužan
    Surrender je dobio reakciju od MsBourne u Što kad policija ne reagira ,tj. neprofesionalno   
    Da,sama predstavnica stanara je x puta pokušala nešto uraditi te ju upravo o toj cijeloj situaciji da smanje tu buku,no ta dotična stanarka joj je rekla neka zove policiju.Ja sam prije poziva policije razgovarao za predstavnicom stanara gdje mi je ona rekla da me totalno razumije,i da niko ništa ne reagira po tom pitanju (stariji stanari se boje njih pa nitko nista neželi imati sa/protiv njih) te da je ona sama rekla meni da joj je žao i da mi ništa ne ostaje nego da zovem policiju. Ovo je slučaj za provjereno,jer je ovaj Vukovar zabit!Gdje vlada kaos.Mi stanari plaćamo 3 računa za vodu.Jel to postoji možda u Zg? Editirao moderator
    Oprostite na izražavanju,ali kad je prosto takva situacija.  Pa sama predstavnica stanara,mi je isto tako rekla da joj se dogodila ista stvar kad je ona zvala policiju,gdje ništa konkretno nije napravljeno nego je ona citiram :"Ispalo je na kraju da sam ja ta koja je kriva."-Nakon toga,i ona više nije imala živaca dalje s njima išta uradit i tu je stvar stala.E sad,dakle isto takav scenarij se kod mene dogodio,policajac je rekao da sam ja taj koji uznemiruje !?!?-Pa molim vas,jel vama tu ništa "ne smrdi" ? Ovo je za nevjerovati !
     
    Pa što bi ja sad trebao napraviti?!? Ali molm Vas,jednu stvar morate uzet u obzir,ovo je Vukovar,da ovdje živite mjesec dana točno bi znali o čemu govorim! Svako svakog zna,korumpiranost do neba,svi oni koji imaju neku "štelu" tj. vezu ili nekog na visokoj javnoj funkciji je ovdje glavni.Pa zamislite kako je tek onim ljudima koje viđaju svoje silovatelje,ubojice tijekom domovinskog rata,kada ih ugledaju usred grada kako slobodno šetaju ovim gradom....? 
     
    Ja sam isto tako već na rubu živaca...ali vrijeme je da se nešto konkretno poduzme. 
     
     
    Imam dovoljno novčanih sredstava za podizanje privatne tužbe.Zato vas molim da mi objasnite kako? Kakav je pravni postupak?
     
    lp!
  6. Hvala
    Surrender je reagirao na MsBourne u Što kad policija ne reagira ,tj. neprofesionalno   
    Mislim da gotovo svaka zgrada ima nekog stanara koji nema osjecaja za suzivot i obzir prema ostalima. Kako god.....
    1. Kako ste uopce dosli na temu s policajcima da pricate o svojoj Dg.?
    2. Mozete traziti sastanak sa nacelnikom te PP ili nekim od njihovih nadredjenih. Ukoliko opet ne budete zadovoljni, opcija vam je prijava na unutarnju kontrolu.
    3. Da li je ikada neko od ostalih sustanara zvao i pokusao prijaviti uznemiravanje? Da li je predstavnik stanara pokusao kontaktirati vlasnika stana?
  7. Hvala
    Surrender je reagirao na drot13 u Što kad policija ne reagira ,tj. neprofesionalno   
    Ovakav postupak nije profesionalan i možeš se žaliti, ali što se tiče buke tih stanara, možete ih privatno tužiti. Ne radi se o narušavanju javnog red i mira (ako smeta samo drugim stanarima) i policija ne može to sankcionirati.
  8. Hvala
    Surrender je reagirao na G-man u Odustajanje od Žalbe   
    Kako su disciplinski postupci zapravo upravni postupci, nema zapreke da izjavom odustanete od prava na žalbu, bitno je da to učinite sve do otpreme odluke tijela po žalbi. Jasno, ne treba naglašavati da je odustanak neopoziv (nema predomišljanja).
    Posljedica po vas nema, jer se odustankom od podnesene žalbe, postupak u povodu žalbe obustavlja rješenjem i odluka donesena u prvom stupnju postaje izvršna.
  9. Sviđa mi se
    Surrender je reagirao na G-man u Optužni prijedlog - narušavanje jrm-a   
    Uz navedeno, mogu spomenuti kako ćete moći sudu predložiti da se u svojstvu svjedoka ispitaju osobe koje su nazočile predmetnom događaju.
    Pokušajte ne previše razmišljati o svemu ovome dok ne dođe vrijeme za to, jer to opterećuje čovjeka i crpi energiju, a promijeniti ne može ništa. Kako Drot kaže, ako smatrate da bi vam sve ovo moglo narušiti zdravlje, svakako potražite pomoć.
  10. Hvala
    Surrender je reagirao na drot13 u Optužni prijedlog - narušavanje jrm-a   
    Bit ćeš ti, svjedoci (barem ovaj kojeg si udario) i predstavnik policije.
    Kad dobiješ poziv i optužni prijedlog, imat ćeš pravo na sudu napraviti uvid u spis, pa ćeš vidjeti kakvim dokazima raspolažu, pa ćeš sukladno tome isplanirati obranu.
    Ako ti je potrebna medicinska pomoć, svakako ju potraži, i radi sebe i radi drugih.
     
    P.S.: Prethodni komentar o bahatosti ti je obrisan jer nema nikakve veze s onim o čemu tu pričamo.
  11. Tužan
    Surrender je reagirao na G-man u Optužni prijedlog - narušavanje jrm-a   
    Dakle, nije vam izdan prekršajni nalog, već će slijediti podnošenje optužnog prijedloga.
    Obrana vam može biti postavljena u tom smjeru kojeg izlažete ovdje, dakle da idete na neubrojivost ili smanjenu ubrojivost, pa će se morati provesti vještačenje. Također, angažman branitelja je nužan.
  12. Hvala
    Surrender je reagirao na drot13 u Optužni prijedlog - narušavanje jrm-a   
    Oštećenik je prijavio, a policija te tuži. Sve čisto i po propisima.
     
    Ne, mogu se koristiti i koriste se.
     
    Ovo je točno, jer time nisi sebe inkriminirao, a optužni prijedlog će svakako biti podnesen po izjavama svjedoka i tu si ne možeš pomoći, a ovako imaš vremena do suda isplanirati obranu.
     
    Da, sud će moći vidjeti snimke i moći će ih koristiti u postupku, a ako će se po snimkama i izjavama svjedoka vidjeti da si stvarno nekoga udario, nema ti smisla negirati jer će kazna biti teža...
  13. Hvala
    Surrender je reagirao na G-man u Optužni prijedlog - narušavanje jrm-a   
    Znači, ako sam vas dobro shvatio, tereti vas se za prekršaj protiv javnog reda i mira? Što točno piše u nalogu kojeg ste dobili - koji prekršaj i koja kazna?
    Ovo sa time tko je pokrenuo postupak, neka vas ne brine. Prijavu je sigurno podnio oštećenik ili njegov poslodavac, a ovlašteni tužitelj u ovom slučaju je policija. To su nebitne stvari.
    Glede kamera, ukoliko na ulazu u zgradu stoji natpis "ovaj prostor je pod video nadzorom", snimka se bez problema može koristiti kao dokaz u postupku pred sudom (sjetite se primjera bivšeg premijera u restoranu kada je drugoj osobi navodno dao svoj "broj telefona").
    Zdravstveno stanje vam može ići u prilog u kontekstu smanjene ubrojivosti ukoliko će vam obrana ići u tom smjeru.
    Imate dvije opcije - prihvatiti nalog, ne prigovarati i platiti kaznu ili pisati prigovor, pa se sve seli na sud. Sami znate što se dogodilo i sukladno tome treba odlučiti.
  14. Sviđa mi se
    Surrender je reagirao na G-man u Neovlašteno slikovno snimanje, nedozvoljena uporaba tuđih osobnih podataka   
    Kod ovog kaznenog djela ne inkriminira se samo pravljenje snimci, već i činjenje istih dostupnih drugima bez odobrenja osobe, koja se nalazi na njima.
    Da ih je djevojka uploadala sama na Youporn recimo (ili neki slični "servis"), onda vam ne može ništa.
    Ono što meni nije jasno, kako se kroz postupak prvo nije pribavilo povezanost IP adrese sa stvarnom adresom budući je to ključ cijele priče? I zar se ta sporna e-mail adresa sa koje su snimke poslane od trenutka slanja pa do danas više ni jedan jedini put nije upotrijebila?
    Koji bi bio motiv njene lažne prijave prema vama? Ružan prekid?
  15. Hvala
    Surrender je reagirao na drot13 u Prekršajni nalog - Prigovor   
    Na ovom linku imaš općenito o prigovorima, a na ovom baš za neku kaznu do 2000 kuna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija