Jump to content

hogar1983

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Opet pitanje, majka djeteta je sada na pola radnog vremena, posto dijete ima invaliditet imala je veliku olaksicu na placi, sada zeli da ja prijavim dijete na sebe posto sa pola radnog vremena nema pravo na tu olaksicu i da joj te novce isplacujem uz alimentaciju dok ne pocne opet raditi. Ukoliko prijavim dijete na sebe i dajem joj te novce moze li to kasnije iskoristiti za vecu alimentaciju ? Isto tako sto ako prestane raditi hoce li mi tu olaksicu sto bih joj placao iskoristiti za prihode pa jos ekstra pov alim ?
  2. Ma meni to nije bitno previse, samo jos jedan razlog za neku svadju
  3. Dobar dan, sad nastojim vidjati dijete kako smo se dogovorili, puno moram nadoknaditi i ide dosta sporo, njegova majka dio alimentacije placa stavlja na stednju sa kojim ce kupiti auto itd... zanima me sljedece: 1. smijem li traziti da vidjam dijete cesce od 2h tjedno ? 2. smijem li traziti plan terapije da me obavijestava i da mi govori koje je njegovo zdr stanje ? 3. smijem li je pitati koliko mjesecno trosi na dijete ? 4. smijem li je pitati koji su joj prihodi ? trenutno od alimentacije i doplataka i sa tim sto je prijavila dijete na sebe dobiva najmanje 7000kn, dijete je napredovalo i vise koliko mi je poznato ne ide na privatne terapije itd, nije mi ok da mi skoro trecina place ide na alimentaciju ako nije potrebno ?
  4. 2013 sam kupio stan i bio sam oslobodjen poreza na nekretnine posto mi je bila prva nekretnina, kasnije sam se odjavio iz Hrvatske, otisao sam raditi van i prijavio sam stan kao kucu za odmor posto nisam vise boravio u njemu i Hrvatskoj. Kad sam se vratio prijavio sam se opet u Zagrebu na staroj adresi tj tom stanu, dobio sam porez mislim da je onda bio 5 posto koji sam uredno i platio 2016g. Ove godine sam kupio drugi stan na koji sam platio porez. Jos se nisam prijavio na tu adresu, zanima me sada kad se prijavim na tu adresu novog stana, a odjavim iz prijasnjeg da li trebam platiti porez na prvi stan posto nije proslo 5 godina otkada sam se tamo prijavio. Takodjer posto mi sestra zivi tamo a nije vlasnica stana, ali ne placa najamninu trebam li isto nakon sto se prijavim na novu adresu placati godisnji porez na taj stan, sestra je prijavljena na tu adresu, tj adresu starog stana.
  5. takodjer molio bih par dobrih odvjetnika za obiteljsko pravo, da su jako dobri
  6. I ja tako mislim laicki, ali umoran sam od svega, i mrzim koristenje djeteta, kad smo u centru onda je lose, kad smo negdje drugdje onda je super. Nemam zeludac za te stvari, a najgore sti je dobra mama. Mislim najgore u smislu kako moze biti losa za neke stvari, dobrq za druge. Hvala Vam!
  7. Vidjao sam dijete ne redovito, ali vidjao sam, npr vodio ga doktoru, uzeo go kad su oboje bili bolesni i kuhao im itd. Par puta smo ga skupa vodili na bazen. Ne opravdavam se ali tesko mi pada trenutna situacija, da poslije trudnoce i svega spadnem na 2h tjedno. Ugl dosta sam neugodan prema majci, znam joj reci ne osjecam potrebu da idem kod vas, itd. I ona mi ne ostane duzna i kaze dowta toga nevezano za to. U zadnjih mj dana trebali wmo se pomiriti i sve alu niaam mogao, plus jos par situacija. Ona je sada ba pola radnog vrem3na, ima dobru placu kao i ja, oboje smo stambeno zbrinuti, ja imam dobru placu 14000, kredit za stan i jedan otplaceni stan. Problem je sljedeci oboje smo gadovi prema jedno drugome, mrzim sudove i centar za soc rad vise od icega, ali ne volim da m3 s3 iskoristava, iskreno nisam za dhecu i bio sam iskren prema tome od prvog dana, ali kad se dogodilo sve sam placao, vodio je dr, brinuo se o djetetu, itd. Iskreno umo3an wam od svega, ne zelom joj dati skrbnistvo i ne zelim joj dati vecu alim jer b3ma potreba, dijete ima velikih zdr probl3ma, dobiva 2800 kn, 3500 kn alim, plus miwlim da joh centar placa neke rezije, ne volim da na temelju djeteta me lihvari i da koristi ucjene za to, npr nece traziti alim ako joj dam skrbnistvo. Umoran sam i zelim kraj, i ako ima osnove za skrbnistvo i alim to mi je ok, ali ako cemo zavrsiti na sudu onda mi je opet oi jer ne mogu ovako. Zanima me ima li temelja sve syo trazi, ima li osnova, otisao bi odvj ali opet sam sav go potrosio na bebu i doktore i nisam trebytno u zg. Rasp8sa9 sam se u crticama jer eto da .ozda se dob8j3 bolja slika.
  8. zeli imati samostalno pravo o odlucivanju za skole, odmore itd, to mi je u redu, vidjanje bi ostalo kao sada i povecalo bi se sa vremenom. zanima me samo kako se to mooze odraziti na alimentaciju, ukoliko jednog dana zelim da dijete pola vrmeena provodi sa mnom, itd, da li to sto sam joj dao da odlucuje o svemu ostalome moze se odraziti negativno za stvari koje sam spomenuo. alimentaciju je rekla bar je tako rekla da ne misli dirati.
  9. znaci sada zeli potpuno skbrnistvo za dijete, sto mi je ok da odlucuje o skolama, odmoru itd, provodi najvise vremena sa njime, alim ne misli dirati ako se stanje ne promijeni. zanima me koje su konzekvence toga, da li mogu dobiti vise vidjanja kasnije, mogu li dobiti vecu alim kasnije, moze li se kasnije stanje promijeniti ?
  10. Nakon dogovora placam alim 3500 kn, majka na temelju djetetovog stanja dobiva od drzave 2300 kn, sad ide na pola radnog vremena, placa ce jou biti 5000 kn. Trazi vecu alim, ima li pravo b to, trazi 7000 kn ?
  11. Zanima me ukoliko zbog posla promijenim prebivaliste u neku drugu zemlju EU, tamo bih dobivao placu, povremeno putovao po EU, a nastavio zivjeti u HR, odjavio bih se sa HZZO-a, darovao auto i sve ostalo, smijem li to napraviti
  12. Mario137 molio bih Vas informaciju sto ako prijavim prebivaliste tamo, kako onda ide porez ako zivim ovdje da li me opet pogadjaju pravila sto ste ih napisali gore, iz onog dokumenta.
  13. Sto ako bih dobivao bruto placu na racun u hr, ako ne postoji firma u hr da li se to onda gleda kao bruto1 ili bruto2 taj iznos ? Kako se onda glrdaju dnevnice ? One se ne bi trebale oporezivati ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija