Jump to content

hogar1983

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    hogar1983 je reagirao na Mario137 u dvostruko oporezivanje   
    Vrlo mi je teško reći bez da znam kako je češki poslodavac postupao i kakav je uopće vaš ugovor s njim. Nesamostalni rad za društvo sa sjedištem u drugoj državi članici EU je malo specifično. Postoje ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i ugovori o socijalnom osiguranju, a postoje i pravila EU o postupanju na zajedničkom tržištu, sve to može biti važnije od općih principa koje sam naveo. 
    Pokušajte pročitati ovo: 
    https://www.porezna-uprava.hr/obrazac_joppd/Documents/EU poslodavci za internet.pdf
    i usporediti sa svojom situacijom, pa onda možemo nešto zaključiti.
  2. Hvala
    hogar1983 je reagirao na Željac047 u alimentacija skrb o djetetu   
    Ma pustite to što njezini odvjetnici kažu, neznam temeljem čega bi mogli tražiti uzdržavanje u iznosu od 4.000,00 do 6.000,00 kn, doduše oni mogu ići, a sud je taj koji će donijeti konačnu odluku kada utvrdi stvarno činjenično stanje, kažem, probajte se na miran način dogovoriti, tj. ponuditi neku, Vama, prihvatljivu svotu (tu koju navodite), pa ćete vidjeti "kako dišu", a ako dogovor neće biti moguć, onda, nažalost, jedino sudskim putem, a dalje će biti sve na sudu..
    Kažem, odluka je samo Vaša, mada bi Vam moja sugestija bila da si uzmete odvjetnika kako Vas se nebi moglo "ucjenjivati", jer to nije za mjesec-dva, već za duži vremenski period i morate biti oprezni kako Vas nebi "navuklo" na krivi potez i, samim tim, na neželjene pisljedice...
    Sretno Vam, oprezno i držite se..!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija