Jump to content

Jack_hr

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem se puno na odgovoru međutim imam još pitanje. Bio sam direktor i vlasnik j.d.o.o do 3 mjeseca 2019g tada sam prodao firmu. Danas mi je knjigovotkinja dala izvješće za finu i za poreznu, u fini su mi uzeli papire i bez problema međutim u poreznoj nisu htjeli uzeti i rekla je gospođa da to mora predati novi direktor firme. Međutim novog direktora firme nema u Hrvatskoj i vjerojatno neće to predati kome sada kazna slijedi ukoliko se to ne preda meni i njemu ili samo njemu? Ako meni kazna dolazi imam li mogućnost žalbe sa obzirom da u poreznoj nisu htjeli uzeti sto mi je knjogovoda pripremila?
  2. Pozdrav, da ne otvaram novu temu firma mi je od ove godine u 3 mjesecu ušla u stečaj i brisana je prije mjesec dana. Stečaj ja nisam otvorio nego je bila blokirana... moram li financijsko izvješće za 2020g znaci sljedeće godine predati da ne dobijem kaznu? ili je to posao stečajnog upravitelja?
  3. Jack_hr

    Zamp

    Hvala vam. Kako bi ta obrana trebala izgledati mogu je pisati sam ili moram kod odvjetnika problem je šta sam ja prijavio glazbu nakon šta je kontrolor bio. Po tome sam kriv i ne mogu tvrditi suprotno...
  4. Jack_hr

    Zamp

    Znaci da se pojavim na suđenju? Koju kaznu bi mogao očekivati?
  5. Jack_hr

    Zamp

    Pozdrav, imao sam kafic registriran na firmu (j.d.o.o) nisam prijavio zamp jer nisam ni znao da to moram imati. Nakon par mjeseci je došao kontrolor ostavio zapisnik da nemamo zamp i isti dan sam ga odmah prijavio sa datumom otvaranja kafića, računi su došli od tog datuma i nastavili dolaziti. Kafic nije mogao opstat pa nisam platio ni jedan račun i zatvorio sam kafic i prodao sam firmu koja će ubrzo u stečaj. Prije mjesec dana mi je došlo preporučeno na moju kućnu adresu da se pojavim na suđenju u Zagrebu vezano za zamp, posto je na papiru pisalo ako se ne pojavim da će biti sud bez mene mislio sam da će samo staviti neku kaznu na firmu posto nisam i Zagreba nisam tako ni došao. Međutim stiže opet preporučeno pismo sa sličnom stvari. Zašto to dolazi na moju adresu a ne na adresu firme mogu li ja odgovarati za to kao osoba? I moram li se pojaviti na tom suđenju? Na slici je prikazan poziv. Bio bi vam zahvalan na bilo kakvih pomoći. Lp
  6. Vlasnik obrta je moj prijatelj, Nisu jer nikada struju nismo prenesli na moji firmu znaci ovo sto piše na ugovoru račun prema firmi ne postoji, nego su dolazili na obrt a plaćani preko firme.
  7. Dobar dan, trebao bi mi pravni savjet.Naime, moj prijatelj je sa svojim obrtom izašao iz poslovnog prostora koji je bio u zakupu i ja sam preuzeo posao sa firmom u tom porostoru. Kada sam ja prestao sa poslovanjem dug za struju je ostao ne podmiren za zadnja četiri mjeseca, sa zakupodavcem je dogovoreno da podmiri račune od struje i isplati me na osnovi toga sto mu ostavljam stvari za nastavak poslovanja. Ugovor je sklopljen i ovjeren kod javnog bilježnika na moju firmu. Struju nismo prenijeli sa obrta koji je poslovao prije mene u tom prostoru i računi su dolazili na obrt i tako se plaćali sa firminog računa. No to ne piše u ugovoru. Zakupodavc nije podmirio troškove struje za koje sada ovrha sjeda vlasniku obrta. Možete li mi objasniti sto bi se moglo poduzeti s obzirom na okolnosti?
  8. Nova zavrzlama, naime firma je bila u poslovnom prostoru u najmu, prostor je sa mojim cjelokupnim inventarom koji sam otkupio od vlasnika kafića. Tu spadaju vrata, štokovi, šank,stolovi, stolice, terasa... Uloženo je, prije 6 godina, oko 40 000 eura. Budući da je vlasnik prostora htio otkupiti inventar ali nije ponudio ni približno novca od traženog iznosa (rekao je da nema i da mu progledam kroz prste) nisam pristao. Predložio je i svog prijatelja. Gospodin je vidio lokal ali također nije htio ništa otkupiti. Nakon toga sam ga obavijestio da ako nitko ne kupi, vadim svoje stvari van. Naredna 2 mjeseca se nije javljao i nismo bili u kontaktu. Prije par dana je podigao tužbu da sam mu dužan 4 mjeseca najma jer ugovor i dalje traje. Ugovor je na j.d.o.o. Što mogu očekivati? Hoće li se to moći potražiti od moje firme koja ide ubrzo u stečaj i mogu li ja dobiti nekakvu kaznu? Moram naglasiti da nisam htio raskinuti ugovor dok su moje stvari unutra.
  9. Poštovani, kafić je imao zaposlena tri radnika. Jedan konobar je uredno plaćen. Dvije konabarice nisu plaćene iz razloga što je knjigovotkinja rekla da se radi o povredi radnog odnosa te da ne moram ništa platiti. No međutim, nije bila u pravu i zato sam bio pozvan kod inspektorice rada. Pregledala je papire i rekla da ću morati isplatiti plaće, u protivnom će stići kazna na mene kao direktora firme. Konobarica 1- zakasnila 5 puta na posao po 3 sata, prolila kavu u svađi sa dečkom po mome privatnom laptopu i pojačalu. I jedno i drugo je prestalo raditi. Laptop u vrijednosti 4000 kn se ne može popravit već 2 mjeseca, serviser je također odustao od popravka. Konobarica 2- zadnji dan rada kafića prodavala piće bez računa i tako ukrala novac u vrijednosti preko 2000 kn, s čime sam ja upoznat. Moje pitanje je, ako ja ne isplatim plaće, koje su kazne i ako isplatim a to mislim, imam li ja ikakve šanse povratiti svoj novac za koji su me oštetile? Hvala!
  10. Kafić je j.d.o.o., firmu preuzima novi vlasnik i vjerojatno će u stečaj. Mene zanima, ako firma ode u stečaj, ja i dalje plaćam uredno račun za pretplatu i mobitele, hoće li tu doći do nekakvih problema? Ne spadaju li ti mobiteli u imovinu firme? Ako ide u stečaj hoće li mi doći kući da su uređaji ukradeni?
  11. Znači posao kafića je propao. U kafiću je bio tv kao uređaj i usluga interneta preuzeti sa ugovorom kod vipa i sve je plaćamo do dana kada je kafić mogao plaćati...prije zatvaranja. 1.Trenutno sam računa dužan 2000kn a za raskid ugovora 3.300kn. nemam novce za platiti i zanima me u slučaju ne plaćanja mogu li se naplatiti sa mog privatnog računa ili imovine. 2. Mobitela su preuzeta na ugovor kod drugog operatera (tele2) i korišteni i imam ih u planu i dalje koristiti i plaćati mobitele i uslugu, pa me zanima ako firma ode u stečaj i promjeni se adresa dostave računa i računi se uredno plaćaju hoće tu bit kakvih problema? I šta bi se moglo dogoditi da se računi prestanu plaćat dali bi imali pravo sjest meni na moju privatnu imovinu? jer ti mobiteli nisu jeftini. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija