Jump to content

akecheta13

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zemljište uz moju nekretninu je zaraslo u visoku travu i draču koja već ulazi u vrt,nakon poziva komunalnog redara rečeno mi je da vlasnik živi u Americi te da nemaju njegov kontakt a da se zemljište nalazi u suposjedu dvije starije gospođe koje žive u Hrvatskoj,te da bez njegovog kontakta oni ne mogu naložiti njima da očiste zemljište,što mi je malo nelogično,pa ako mi netko može konkretno odgovoriti koja su njihova prava u obaveze kao posjednika?
  2. Možda nisam dovoljno jasno postavio pitanje,znači od temelja do krova,gradilište je bilo prijavljeno kao jednostavna građevina,prijavljeni je državnom inspektoratu koji je uvidom u stanje zaključio da objekt nema veze sa zakonom o jednostavnim građevinama,radi se o stambenom objektu cca 50m2 udaljenosti 1m od međe,da li susjed može na bilo koji način isposlovati naknadno građevinsku i ostale dozvole s obzirom na sve navedeno?
  3. Zgrada je izgrađena kao"jednostavna"ali je nakon inspekcije utvrđeno da baš po nijednom segmentu ne pripada jednostavnim građevinama,kakva je mogučnost da se traži i dobije naknadno građevinska dozvola za takav objekt?
  4. Građevinski inspektor je izašao na uviđaj 20.03,telefonski mi je rečeno da sam apsolutno u pravu te da je susjedu poslano da se očituje,prije 15ak dana mi je rečeno da mu je rok istekao te da nije ništa dostavio.Znači od trenutka prijave do danas je proslo nekih 100 dana,on cijelo vrijeme nije prestao sa radovima!?Tražio sam od inspektorata da mi pismeno pošalju "izvještaj",znači datum prijave,datum izlaska inspektora na teren,rok za dostavu dozvola...jer sve do sada je bilo 5,6 telefonskih poziva,ali ništa službeno ili pismeno,zamolio bih neki savjet što dalje mogu poduzeti?
  5. Evo update,prijavio sam 23.01 još nitko nije izašao niti sam dobio povratne informacije u međuvremenu je susjed podigao i kat,svaki savjet što dalje je dobrodošao
  6. Prijavio sam situaciju inspekciji,koliki je rok da izađu na teren?
  7. Puno stvari koje je susjed rekao ne drže vodu,po toj logici (nekretnina se nalazi na moru),svi bi radili objekte od 50m2 i imali apartmane po vrtovima
  8. Susjed je počeo graditi jednostavnu građevinu za koju nismo dobili nikakvu obavijest,prvo je rekao da ce praviti ostavu za alat,pa ljetnju kuhinju,pa garažu sada je na stambenom objektu od cca 50m2 s tim da je temelje napravio 1m od međe,da li je to moguce po zakonu i koja su moja prava(nisam kao prvi susjed dobio na uvid niti kvadraturu,niti visinu niti namjenu objekta)?
  9. Dakle izjava ide :mi dole navedeni xy se obavezujemo da ćemo u roku 30 dana gosp.xy isplatiti ostatak novaca za preuzetu robu,i na izjavi su njihovi ovjereni podatci i potpisi.
  10. Susjed uz ogradu u svom dvorištu ima badem cca 6-7 m visine koji se skroz osušio,svaki put kada zapuše otpadaju grane i kora a prilikom jače bure cijeli se naginje i škripi,kako mi je odmah u neposrednoj blizini parkiralište za goste i kuća,pitao sam susjeda da ga ukloni(dolazi na 15ak dana svako ljeto,živi u Belgiji)odgovor je bio da je njemu to skupo i da ga se ne tiče,a u općini su mi rekli da ne mogu ništa jer je to privatni posjed.Kome se obratiti prije nego se neizbježno dogodi nesreća?
  11. Molim savjet,što mi je najbolje činiti kako bih došao do svojih sredstava,predati na Finu,agenciji za otkup dugova ili uzeti odvjetnika?
  12. Nedavno sam prodao firmu,te je kupac potpisao i ovjerio izjavu kod javnog bilježnika da će mi u roku 30 dana platiti ostatak novca za robu,pitanje je da li je ovjerena izjava dovoljna za pokretanje tužbe u slučaju da se ne poštuje rok od 30 dana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija