Jump to content

Volimaute

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Volimaute je reagirao na Different32 u Broj automobila fizičke osobe u godinu dana   
    Dobro veče svima!
    Pročitao sam cijelu temu i izgleda da konkretan odgovor ne postoji. Pa evo da podijelim i svoja dva centa sa svima te možda nekoga donekle umirim.
    Moj je slučaj da godišnje promijenim dva tri automobila i tako već godinama. Fizička sam osoba i jednostavno volim automobile i želim ih probati što više dok sam još relativno mlad. A neki su se eto previši kvarili. Vozila isključivo kupujem od pravnih lica koja se bavom uvozom ili od drugih fizičkih osoba. Niti jedan automobil nisam uvezao niti carinio na svoje ime, ali sam svaki registrirao na sebe ako već nije bio registriran. U 70-80% slučajeva ne da nisam zaradio nego sam izgubio novce prilikom prodaje. Cijene automobila koje sam kupio su bile u prosjeku 5-7 tisuća eura.
    U razgovoru s nekoliko pravnika mi je potvrđeno da nije zakonski propisano koliko fizička osoba može promijeniti automobila godišnje ako su ispunjeni prethodno navedeni uvjeti. Dakako da carina, porezna ili kojekakvo drugo tijelo može odlučiti trenirati strogoću te slati kazne svima, ali ne treba postojati realna bojazan od toga. Već ako se i dogodi takav scenarij, nabavite si samo dobrog pravnika da vam složi kvalitetnu žalbu.
  2. Hvala
    Volimaute je reagirao na Different32 u Broj automobila fizičke osobe u godinu dana   
    Još jednu provjerenu informaciju da prenesem, koja se zapravo i podrazumijeva. U najgorem scenariju netko vas može prijaviti da se bavite nelegalnom trgovinom. Kako sam nisam pravnik, nije mi jasno kome konkretno, carini, poreznoj. Ako ćemo realno, svatko svakoga može prijaviti za bilo što. Sasvim irelevantno. Ako su ispunjeni uvjeti iz prethodno napisane poruke, odnosno ako nemate enormne zarade prilikom prodaje vozila, ako vozila ne uvozite/unosite na nekakvoj redovnoj ili frekventnoj bazi, mirno spavajte.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija