Jump to content

invision.co

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je invision.co objavio

  1. ok. zanima me da li postoji mogućnost da mi FINA nakon 3 godine (veljača 2020.) sama odradi "Jednostavni postupak stečaja potrošača" ako nisam blokiran a imam riješenje o ovrsi koje  je ovršno i pravomoćno od veljače 2017. godine,dakle, već 2 godine i 3 mjeseca ? da li moram biti 3 godine blokiran ili je dovoljno što  je ovrha ovršna i pravomoćna ?

  2. Pozdrav.  Od javnog bilježnika sam dobio prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave u studenom 2016. godine te riješenje o ovrsi koje je ovršno i pravomoćno od veljače 2017. godine. Nisam imao te informacije već sam ih saznao u FINI. Međutim ja nisam imao nikakav račun na banci tako da nisam bio nikad blokiran. Prije 10 tak dana sam dobio posao i morao sam otvoriti tekući račun. Očekivao sam da će me odmah blokirati pa sam želio odmah otvoriti zaštićeni račun da ga mogu dati poslodavcu i primiti zaštićeni dio plaće. Koji dan nakon otvaranja tekućeg računa sam išao u FINU i pitao da li mi je blokran račun te da bih želio otvoriti zaštićeni račun. Gospođa mi je rekla da mi je račun čist i da nema nikakvih blokada te da mi ne može otvoriti zaštićeni  račun ako nisam blokiran. Sad sam u strahu da će mi kad primim plaću zaplijenit cijeli iznos i blokirati račun. Razumije li itko zašto me nisu blokirali do sad, hoće li ubrzo i što bi mi bilo najpametnije uraditi ?

  3. Sačekati ću onda i nadati se da neće biti promjene zakona. Hvala Vam puno na icrpnim infomrmacijama. Zamolio bih vas ako saznate da li sam ja u blokadi ili da li spadam u tu kategoriju da mi javite jer je specifična situacija jer nemam računa a ovršen sam.

    Evo kako kod njih piše :

    Prema odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju potrošača, Fina će svim ovršenicima koji u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje:

    • imaju evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu do 20.000,00 kn (samo glavnica - glavnicom se smatraju i troškovi i uglavničene kamate ako je njihovo prisilno ostvarenje vjerovnik tražio kao glavnu tražbinu) i
    • neprekidno su u blokadi duže od 3 godine,

    Nisam pravnik pa ne mogu to rastumačiti na pravi način

  4. Evo baš sad čitam o tom jednostavnom postupku stečaja potrošača i vidim da dug ne smije biti veći od 20 000kn i da potrošač treba biti u blokadi minimalno 3 godina a mene su ovršili oko prilike prije 2 godine. Vjerovatno mi zato nisu to poslali? Što vi mislite da li da čekam još godinu dana ili da nešto poduzimam ? Jesam li ja u blokadi ako mi računi nisu blokirani ? Samo sam ovršen ? Možete li mi to objasniti ?

  5. Nisam dobio ništa, ovo je moja samoincijativa da riješim dugove i obaveze. Gospođa u FINI mi je prvo rekla da nemam nikakve ovrhe ali tek kad je shvatila da nemam račune vidila je te 2 ovrhe i iznose.Imao sam prije bankovne račune ali sam ih zatvorio prije ovrhe. Što mi vi savjetujete? Kakve su to kontrole u tih 5 godina, koliko učestale ? Da li kamate i dalje rastu na iznos ?

  6. Pozdrav svima. Zamolio bih Vas za savjet. Imam 2 ovrhe jednu oko 2500 kn a druga je 3800 kn plus iznosi ovršnog postupka tako da je vrijednost duga negdje oko 8000kn. Sada je vjerovatno iznos negdje oko 9500kn jer su kamate narasle. Nemam račun u banci tako da me ne tereta za dug. Želim riješiti te dugove pa evo razmišljam o osobnom bankrotu. Nemam nikakve nekretnine. Žvim kod roditelja. Nemam ni pokretne imovine tipa automobil niti išta slično. Student sam, ne zaposlen bez primanje osim džeparca. Može me netko savjetovati da li da idem u osobni bankrot i što trebam napraviti te kakve su mi posljedice i što je najbolje da uradim ? Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija