Jump to content

CHEB63

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Susjedova kuća graniči sa česticom (dvorište) čiji sam ja vlasnik. Sada on ima namjeru iznad ulaznih vrata svoje kuće sagraditi nadstrešnicu koja bi djelomično bila i iznad moje čestice.Da li on treba moju suglasnost za građenje ?
  2. Nas više suvlasnika smo podnijeli zahtjev za razvrgnuće suvlasničkog odnosa .Formirane su dvije grupe suvlasnika .Pošto se čestice nisu podudarale u vlasništvu i posjedu dogovorili smo se da se ravnamo po stanju iz posjedovnih listova .Doneseno je rješenje po kojem bi jednoj grupi pripalo više čestica (tj.ukupno veća površina) U rješenju stoji da "ukoliko pojedinom suvlasniku pripadne vrijednost veća od njegovog suvlasničkog dijela , isti je dužan nadoplatiti razliku ostalima" .Da li u tom slučaju grupa koja je dobila manje ima na to pravo , a ako da na koji način to ostvariti.
  3. Od gradskog prometnog redarstva u Rijeci dobio sam obavijest o počinjenom prometnom prekršaju nepropisnog parkiranja te nalog za plaćanje novčane kazne .U obavijesti se navodi da je na osnovu snimke video nadzora prepoznata registarska oznaka mojeg vozila .Podatke o meni kao vlasniku vozila dobili su od MUP-a. Da li je dostava mojih podataka prometnom redarstvu od strane MUP-a u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka ?
  4. Problem je nastao zbog namjeravane sječe stabala na tim česticama . Nakon što sam sam dobio rješenje Savjetodavne službe i izvršena doznaka za sječu ,javile su se HŠ spomenutim dopisom u kojim me upozoravaju da bi izvršenom sječom mogla nastati šteta za HŠ odnosno RH . Ne vidim kako može nastati šteta za njih na nekretninama koje su u momentu sječe potpuno u mojem posjedu i vlasništvu .
  5. Poštovani , Iako sam uredno uknjižen kao posjednik (od 2013.god.) i vlasnik (od 2010.god.) , Hrvatske šume su preko DORH-a pokrenule kod suda pojedinačni ispravni postupak kojim bi se RH uknjižila na dvije moje čestice . Kao dokaz navode kupoprodajni ugovor koji je navodno sklopljen 1968.god. između prednika HŠ i mog prednika (moj pok.otac) . Ugovor nije potpisan od strane mog oca i nikad nije proveden u gruntovnici . Na osnovu tog nepotpisanog (!?) ugovora u katastru je do 2013. god. kao posjednik bila RH . Napominjem da ne navode nikakav dokaz o realizaciji tog ugovora tj.isplati novčanih sredstava korist kupca tj.mog pok.oca . Kakve su šanse da sud prihvati prijedlog DORH-a i pokrene postupak kad je glavni dokaz nepotpisani ugovor? Zahvaljujem ,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija