Jump to content

CHEB63

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je CHEB63 objavio

  1. Susjedova kuća graniči sa česticom (dvorište) čiji sam ja vlasnik. Sada on ima namjeru iznad ulaznih vrata svoje kuće sagraditi nadstrešnicu koja bi djelomično bila i iznad moje čestice.Da li on treba moju suglasnost za građenje ?
  2. Nas više suvlasnika smo podnijeli zahtjev za razvrgnuće suvlasničkog odnosa .Formirane su dvije grupe suvlasnika .Pošto se čestice nisu podudarale u vlasništvu i posjedu dogovorili smo se da se ravnamo po stanju iz posjedovnih listova .Doneseno je rješenje po kojem bi jednoj grupi pripalo više čestica (tj.ukupno veća površina) U rješenju stoji da "ukoliko pojedinom suvlasniku pripadne vrijednost veća od njegovog suvlasničkog dijela , isti je dužan nadoplatiti razliku ostalima" .Da li u tom slučaju grupa koja je dobila manje ima na to pravo , a ako da na koji način to ostvariti.
  3. Od gradskog prometnog redarstva u Rijeci dobio sam obavijest o počinjenom prometnom prekršaju nepropisnog parkiranja te nalog za plaćanje novčane kazne .U obavijesti se navodi da je na osnovu snimke video nadzora prepoznata registarska oznaka mojeg vozila .Podatke o meni kao vlasniku vozila dobili su od MUP-a. Da li je dostava mojih podataka prometnom redarstvu od strane MUP-a u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka ?
  4. Problem je nastao zbog namjeravane sječe stabala na tim česticama . Nakon što sam sam dobio rješenje Savjetodavne službe i izvršena doznaka za sječu ,javile su se HŠ spomenutim dopisom u kojim me upozoravaju da bi izvršenom sječom mogla nastati šteta za HŠ odnosno RH . Ne vidim kako može nastati šteta za njih na nekretninama koje su u momentu sječe potpuno u mojem posjedu i vlasništvu .
  5. Poštovani , Iako sam uredno uknjižen kao posjednik (od 2013.god.) i vlasnik (od 2010.god.) , Hrvatske šume su preko DORH-a pokrenule kod suda pojedinačni ispravni postupak kojim bi se RH uknjižila na dvije moje čestice . Kao dokaz navode kupoprodajni ugovor koji je navodno sklopljen 1968.god. između prednika HŠ i mog prednika (moj pok.otac) . Ugovor nije potpisan od strane mog oca i nikad nije proveden u gruntovnici . Na osnovu tog nepotpisanog (!?) ugovora u katastru je do 2013. god. kao posjednik bila RH . Napominjem da ne navode nikakav dokaz o realizaciji tog ugovora tj.isplati novčanih sredstava korist kupca tj.mog pok.oca . Kakve su šanse da sud prihvati prijedlog DORH-a i pokrene postupak kad je glavni dokaz nepotpisani ugovor? Zahvaljujem ,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija