Jump to content

Malac1

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Malac1

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Malac1

  Plombe

  Nije jednostavno ali ide to svojim tokom... Sve je moguće. Koji prijedlog moram navesti da se zabilježim sam sebi na nekretninu?
 2. Pozdrav, čitajuči na internetu "Kako s otimaju nekretnine u Hr" pa me interesira kako i na osnovu čega mogu ja sam staviti plombu na svoju nekretninu koja je u mom vlasništvu? Koje razloge da navedem kako bi spriječio promjene u ZK i katastru jer imam info da se nešto mulja oko moje nekretnine a i imamo dokaze. Do sada nema nikakve plombe pa bi ja stavio 2-3 svoje. Hvala!
 3. Da. Predpostavljam da bi on mene mogao tužiti za održavanje.
 4. OK. A kako da onda natjeramo suvlasnika da sudjeluje u troškovima održavanja? Ili da i mi jednostavno prestanemo održavati i sve raspustimo?
 5. Da. Radimo kao što svatko normalan održava dvorište i objekt u kojem živi. A tim održavanjem ujedno i koliko toliko održavamo i vrijednost nekretnine. Da nije tako kuća i dvorište bilo bi zapušteno i oronulo a da ne pričamo o "gamadi" koja bi se skupljala u visokoj travi ili smeću koje bi se skupilo svih tih godina. Jednom sam pročitao u novinama da je supružnik tužio suprugu za plaćanje režija i dobio je na sudu.
 6. Malac1

  Prijetnje

  Pozdrav G-man, da se i ja uključim u ovu raspravu pošto imam sličan slučaj gjde me ODO odugovlači već više od 6mj sa kaznenom prijavom koju sam predao radi krivotvorenja isprava, vjerujem da su u kontaktu sa odvjetnicima suprotne strane, manje više se svi oni poznaju i piju kave zajedno. Da li mogu poslati u ODO zahtjev o poduzetim radnjamo povodom moje prijave i pozivati se na čl.206a? Hvala!
 7. Poštovani, interesira me da li mogu tužiti suvlasnika privatnom tužbom (kuća sa 2 stana-dvorište zajedničko) za troškove koje imam za održavanje dvorišta unazad 25 godina? Samo ja redovito održavam dovorište dok on nije nikada ni u čemu nije sudjelovao niti održavao niti je imao troškove oko održavanja kao što je košnja trave, održavanje ograde i ulaznih vratiju... redovita održavanja koja se rade. Nemam račune kao dokaz za sve te godine za npr. benzin, račune za kosilicu koju imam već treću, promjena brave nekoliko puta na ulaznim vratima, bojanje ograde.... Da li se može odrediti
 8. Kako mislite "uzeti nekretninu pod dug"? Znači nema više pravih sudskih dražba samo eDražbe? To ide preko FINE da se moramo prijaviti?
 9. krivo sam napisao ne Javna nabava već Javna dražba i eDražba
 10. Pozdrav, imam par pitanja koje bi htio da mi netko pojasni tj da odgovore. Naime radi se o kući sa 2 vlasnika, jedan vlasnik je večinski dok drugi ima 1/6. Većinski vlasnik je pokrenuo razvrgnuće suvlasništva. Nije moguć dogovor ni dioba kuće. Ukoliko dođe do prodaje od strane suda da li je moguće da i suvlasnici sudjeluju u javnoj nabavi pa tako i suvlasnik koji je i pokrenuo razvrgnuće (moguće je i da je to njegova namjera da se riješi suvlasnika)? I da li je javna nabava i eNabava isto ili je eNabava samo za ovrhe? Te da li na Javnoj nabavi sudjeluju svi ponuđači odjedn
×
×
 • Napravi novi...