Jump to content

Malac1

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Malac1 objavio

  1. OK. Znači ako sve darujem onda više ne mogu?
  2. Pozdrav, ako mi roditelji Darovnim ugovorom daruju nekretninu od koje ja polovinu darujem trećoj osobi da li tada oni i dalje mogu poništiti Darovni ugovor s rokom od 1 godine?
  3. Tražim odvjetnika za žalbu za VSRH. Vezano za zemljišne knjige. Ukoliko je netko zainteresiran da mi preda žalbu na Vrhovni sud pošto ne mogu sam. Javite se u PP.
  4. Odgovor isto mora podnjeti odvjetnik?
  5. Podnjet je prijedlog za dopuštanje revizije od suprotne strane pa me zanima da li trebamo dati odgovor?
  6. Interesira me da li postoji rok na odgovor na reviziju i tko može dati odgovor, da li mora biti odvjetnik?
  7. OK. Hvala! Imamo dvosmislene izjave u zapisniku od suda, valjda će biti dovoljno.
  8. Moram angažirat odvjetnika ili može preko ODO -a?
  9. Pozdrav, svjedok svjesno laže na sudu pa me interesira da li ga mogu tužiti za laži pa neka dokazuje svoje laži? I da li ima neki rok za podizenje tužbe npr tek nakon pravomoćne presude ili mogu podnjeti tužbu odmah dok još traje suđenje?
  10. Da li se može tražiti razvrgnuće suvlasničke zajednice ako postoji etažno vlasništvo?
  11. Pozdrav, da li mogu sam staviti plombu na svoje vlasništvo u Z.K. na način da se upiše "zabrana otuđenja i opterećenja nekretnina u A za života N.N. osim u slučaju njegove pisane i ovjerene suglasnosti za takovo otuđenje i opterećenje." U svrhu zaštite imovine a sve radi otimanja imovine kako se to radi i krade u HR? Hvala!
  12. Koga se tuži u Tužbi za ispravak pogrešnog upisa u Z.K.? Da li Z.K. sud ili osobu u čiju korist je upis?
  13. Nije jednostavno ali ide to svojim tokom... Sve je moguće. Koji prijedlog moram navesti da se zabilježim sam sebi na nekretninu?
  14. Pozdrav, čitajuči na internetu "Kako s otimaju nekretnine u Hr" pa me interesira kako i na osnovu čega mogu ja sam staviti plombu na svoju nekretninu koja je u mom vlasništvu? Koje razloge da navedem kako bi spriječio promjene u ZK i katastru jer imam info da se nešto mulja oko moje nekretnine a i imamo dokaze. Do sada nema nikakve plombe pa bi ja stavio 2-3 svoje. Hvala!
  15. Da. Predpostavljam da bi on mene mogao tužiti za održavanje.
  16. OK. A kako da onda natjeramo suvlasnika da sudjeluje u troškovima održavanja? Ili da i mi jednostavno prestanemo održavati i sve raspustimo?
  17. Da. Radimo kao što svatko normalan održava dvorište i objekt u kojem živi. A tim održavanjem ujedno i koliko toliko održavamo i vrijednost nekretnine. Da nije tako kuća i dvorište bilo bi zapušteno i oronulo a da ne pričamo o "gamadi" koja bi se skupljala u visokoj travi ili smeću koje bi se skupilo svih tih godina. Jednom sam pročitao u novinama da je supružnik tužio suprugu za plaćanje režija i dobio je na sudu.
  18. Pozdrav G-man, da se i ja uključim u ovu raspravu pošto imam sličan slučaj gjde me ODO odugovlači već više od 6mj sa kaznenom prijavom koju sam predao radi krivotvorenja isprava, vjerujem da su u kontaktu sa odvjetnicima suprotne strane, manje više se svi oni poznaju i piju kave zajedno. Da li mogu poslati u ODO zahtjev o poduzetim radnjamo povodom moje prijave i pozivati se na čl.206a? Hvala!
  19. Poštovani, interesira me da li mogu tužiti suvlasnika privatnom tužbom (kuća sa 2 stana-dvorište zajedničko) za troškove koje imam za održavanje dvorišta unazad 25 godina? Samo ja redovito održavam dovorište dok on nije nikada ni u čemu nije sudjelovao niti održavao niti je imao troškove oko održavanja kao što je košnja trave, održavanje ograde i ulaznih vratiju... redovita održavanja koja se rade. Nemam račune kao dokaz za sve te godine za npr. benzin, račune za kosilicu koju imam već treću, promjena brave nekoliko puta na ulaznim vratima, bojanje ograde.... Da li se može odrediti neki godišnji iznos održavanja npr. 1000kn po godini jer da se plaća nekoj firmi za održavanje sigurno bi bilo i više? Kako se radi o privatnoj kući sa 2 stana, etažiranoj, ne plaćamo pričuvu nikakvu, suvlasnik nikada nije sudjelovao niti želi sudjelovati u troškovima čak ni svoju balkonsku ogradnu nije bojao nikada ni održavao prozore... Također na zajedničkom stubištu ima "smeće" koje skuplja i za to sam ga nekoliko puta opomenuo da makne jer ne mogu prolaziti do tavana ali nije, da li ga mogu i za to tužiti? Hvala!
  20. Kako mislite "uzeti nekretninu pod dug"? Znači nema više pravih sudskih dražba samo eDražbe? To ide preko FINE da se moramo prijaviti?
  21. krivo sam napisao ne Javna nabava već Javna dražba i eDražba
  22. Pozdrav, imam par pitanja koje bi htio da mi netko pojasni tj da odgovore. Naime radi se o kući sa 2 vlasnika, jedan vlasnik je večinski dok drugi ima 1/6. Većinski vlasnik je pokrenuo razvrgnuće suvlasništva. Nije moguć dogovor ni dioba kuće. Ukoliko dođe do prodaje od strane suda da li je moguće da i suvlasnici sudjeluju u javnoj nabavi pa tako i suvlasnik koji je i pokrenuo razvrgnuće (moguće je i da je to njegova namjera da se riješi suvlasnika)? I da li je javna nabava i eNabava isto ili je eNabava samo za ovrhe? Te da li na Javnoj nabavi sudjeluju svi ponuđači odjednom pa se cijenka ko na televiziji ili je tajno? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija