Jump to content

Toni Milutin

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Toni Milutin

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala na odgovoru. Ništa od navedenog nije moguće, samo sporazumni otkaz. Stoga s njime gubim pravo na naknadu i otpremninu ako sam dobro shvatio? Nema smisla raspravljati s njima kad zbog korone firma se možda i skroz ugasi, a njihov plan je zaposliti ljude na ugovor o dijelu s 60% manjom satnicom od one koju sad imamo. Ne znam kome to odgovara, ali meni ne. Ubijati se od posla za 60% manju plaću, ne hvala. Shvaćam njih ali moram brinuti o svom zdravlju. Imam nešto ušteđevine za račune i hranu za sebe i djecu tako da nadam se da ću uspjeti izvući se. Dali se moram prijaviti na Biro da bi imao osnovno zdravstveno osiguranje? S obzirom da nemam pravo na naknadu prijava na biro mi nema smisla.
 2. Da ne otvaram novu temu, pitanje je slično. Firma daje otkaze i moraju biti sporazumni. Ne postoji nikakva šansa za naknadu s time; točno? I radio sam 14 godina, imam prvo na otpremninu, ali firma nema novaca, zbog korone je sve stalo i trajati će dugo dok se oporavi. Ima li smisla pitati da me se umjesto sporazumnog prebaci na ugovor s trajanjem od mjesec dana i nakon isteka bili imao pravo na naknadu? Makar nešto da imam za život? Ako nije moguće što onda, socijala?
 3. Hvala. Imao sam tu sreću da sam pri traženju firmi s kojim ću raditi naišao na firme s kojima ni ne treba NDA kamoli NNN. To je ekipa radišnih ljudi s šefom koji rade u svojoj branši preko 20 godina i nije im životni cilj postići uspjeh prevarom, plus profit naspram štete koju bi sebi nanjeli je zanemariv. Njima je u cilju da rade sa mnom i da štite proizvod tako da ga samo oni proizvode. Postoji nešto što se zove ugled, a kod njih se to shvaća puno ozbiljnije nego u nas. I sad sam im rekao da sve zaborave i stave na pauzu i da brinu o sebi dok se ova situacija ne riješi. Stvarno ne mogu shvatiti ljude koji sad idu na Ebay i Aliexpress i naručuju stvari. Malo kulture i poštovanja. Ja sam u puno većim problemima jer nisam očekivao da će reakcija na saznanje o mom otkazu potaknuti neka događanja koja su... ne želim reći jer ne znam cijelu istinu, ali kao da se radi na tome da se ide od zaposlenika do zaposlenika i obaviještava ga o mom otkazu s ciljem pretvaranja mene u nekog kriminalca. Škola ovisi o meni, da, točno. Ali ja ovisim o mom zdravlju i moram misliti na sebe. Dugo sam mislio na školu i stavljao je na prvo mjesto, sad je red došao da stavim sebe. Žao mi je i sad kad vidim koji sam nered napravio volio bi se vratiti u prošlost i ne dati otkaz, ali mi je drago što je to putovanje nemoguće jer tako nikad ne bi se izborio za sebe.
 4. Pronašao sam na interentu da su kazne do 4000kn. Da li je to točno? Zvučat će bahato, ne kupam se u novcu, ali meni to nije neka tragedija. Naravno bit će mi krivo platiti toliko za svoju grešku, ali ako je to sav trošak, onda u redu. Ja sam mislio da su tu u rangu 10-20000kn opomene. Neka cifra koju ne mogu pokriti od dobiti tog mjeseca. Iz plavog ureda su mi poslali malo nedorečen odgovor vezano za dropshipping i da se obratim knjigovođi.
 5. Cijela poanta dropshippinga je da predmet ne ide meni pa kupcu nego direktno kupcu. Jeftinije i brže dođe nešto iz Kine u Nizozemsku od iz RH u Nizozemsku. Ja nemam zašto naručivati da roba dođe meni, onda trebam prepakirati i slati okolo. Kad mislite čestitka mislite na opomenu gdje mi napišu da sam dužan platiti zaostatke ili mi zatvaraju firmu? Ako su sankcije kod nenamjernog neplaćanja samo da mi na vrijeme pošalju opomenu i koliko moram platiti, to mi je ok.
 6. Poštovani, Na forumu sam pronašao neke teme vezane za dropshipping model poslovanja, ali blago rečeno to su sve bila pitanja u vezi preprodaje opće dostupnih proizvoda i pristup "kako legalno prevariti državu". Moja situacija je drugačija. Prije godinu dana patentirao sam nešto i proširio patent na svijet. Respektabilna firma u Kini s kojom sam sklopio NDA proizvela je uzorke mog patenta i sad je blizu finalnog funkcionalnog proizvoda. Želim otvoriti svoju doo firmu i web shop preko kojeg bi pobudio svoj patentom zaštićeni proizvod cijelom svijetu. Ja bi platio 1000 komada firmi u Kini, a onda nakon zaprimljene narudžbe na mojoj stranici i plaćanja od strane kupca oni bi moj uređaj proizveli i direktno poslali kupcu bilo gdje u svijetu. Kupac bi bio obaviješten da u cijenu nisu uključeni porez i carina. A poštarinu sam bira, ako hoće brže da plati troškove DHLa. Rekli su mi da ću teško naći računovođu koji se razumije u ovo. I dali moram ići u sustav PDV-a? Zaposlio bi se u svojoj firmi na pola radnog vremena i plaćao oko 2800kn mjesečno na doprinose i HGK. Odgađao sam ovo sve do danas jer nemam rješeno stambeno pitanje. Ne znam na koju adresu prijaviti firmu ako nemam stalnu adresu. Ako može netko savjetovati, bio bih zahvalan. S tim da naglašavam, nikakve muljaže i prevare ne dolaze u obzir. Sve mora biti 100% legalno i prema državi korektno .
 7. Hvala vam na odgovoru. Pričao sam jučer cijeli dan s računovodstvom i tražio informacije na internetu i da, ugovor o djelu ne dolazi u obzir. Moram raditi ili samo na 4 ili na 8 sati i kako god okrenuo moram plaćati doprinose na 4sata u svojoj firmi tako da mi se jedino isplati ponuditi staroj firmi da me drže za pola radnog vremena i onda od te plaće pokrivati doprinose u novoj ako ne bude dobiti. Sad se selim na drugi dio ovog foruma jer nisam znao da dropshiping nije još razrađen u Hrvatskoj, kažu mi da ću teško naći računovođu koji se razumije u to. Moja firma će prodavati moj patentiranih proizvod, ali proizvodnja i distribucija će se odvijati iz Kine. Kupac u USA, EU, Russia kupi na mojoj stranici, a ja platim 1000 unaprijed od Kine i onda oni šalju po narudžbi. Ne znam kako račun, koji PDV... Idem dalje. Hvala vam.
 8. Planiram otvoriti doo gdje ću biti jedini zaposlenik. Trenutno radim na puno radno vrijeme ugovor na stalno u drugoj firmi. Planiram toj firmi ponuditi da nakon otkaza nastavim raditi na pola radnog vremena ili po ugovoru o djelu. Što mi je od tog dvoje povoljnije da smanjim sebi troškove u svojoj novoj firmi?
 9. Hvala. Evo čitam članak Novi zakon za tvrtke i mislim se između jdoo i doo, a obrt više ne dolazi u obzir. Sljedeći tjedan bi trebalo sve biti spremno.
 10. Kažu mi u računovodstvu da se nema što misliti, da otvorim paušalni obrt pa ako biznis krene lako se prebacim u doo. Da je za početnika kao mene najbolji paušalni.
 11. Hvala Vam najljepša. Bio sam uvjeren da mi nitko neće odgovoriti. Dali mogu otvoriti trgovačko društvo iako sam radnik na punom radnom vremenu kod privatnika? Ne želim dati otkaz, obožavam svoj posao, radio bi ga dan noć, ali eto izumio sam nešto i patentirao i imam priliku to plasirati na tržište pa sam rekao zašto ne. A tvornica u Kini mi je ponudila izradu i svoju logistiku što mi je super ponuda.
 12. Dobri dan, Imam proizvod svoj unikatni za koji sam dobio dobru ponudi da ga izradi tvornica u Kini. Kad sam krenuo gledati poštarine za svoje potencijalne kupce, šokirale su me cijene za neke države su veće od cijene mog uređaja i to puno. Tvornica u Kini mi je ponudila svoju logistiku da umjesto da šalju meni šalju direktno kupcu. Sad me zanima dali je ovo moguće i kako? Što mi je bolje otvoriti obrt ili jdoo? Kako se gleda dobit jer kupac meni plaća cijeli iznos, a ja dio tog iznosa dajem proizvođaču? Što sve moram imati ako je obrt ili ako je jdoo? Tko kome izdaje račun, ja kupcu, a meni tvornica? Ako sam ja jedini zaposlenik što mi sve treba? Ako mi vi ne možete pomoći, od koga je najbolje tražiti savjet, računovodstvo, porezna, carina ili špedicija, pod koga ovo spada? Hvala
×
×
 • Napravi novi...