Jump to content

odessa85

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Dečko je odlučio platiti stanarinu za zadnji mjesec pa smo tako riješili situaciju.
  2. Pozdrav, trazim savjet za sto uciniti u situaciji u kojoj se nalazimo. Moji roditelji iznajmljuju stan u Zagrebu, iznajmili smo na ugovor od 1 godinu jednom paru, decku i curi, u periodu od 1.9.2019. do 1.9.2020. Sve su uredno plaćali, tu i tamo kasnili sa kojim režijama. Kad je udarila situacija u 3. mjesecu, spustili smo im stanarinu sa 3000 kn na 2250 kn. Moji roditelji nisu raskidali stari ugovor ni pravili novi vec se dogovorili preko poruka da mogu placati manje. Stvar je da je negdje u 5. ili 6. mjesecu decko prekinuo s njom i otisao u inozemstvo, no nama nije nista rekao. Kad je doslo vrijeme da ona iseli, zamolila je moze li ostati jos 1 mjesec (1.9. - 1.10.) jer nije još našla stan pa da ne bude na ulici. Mi smo joj to dopustili, naravno bez ugovora ili ičega, samo smo se dogovorili da će platiti spuštenu cijenu stanarine za taj mjesec. Danas smo došli u stan i ona nije platila stanarinu za 9. mjesec niti ne namjerava, a ugovor nije raskinut. U stanu ima nekih manjih ostecenja, zidovi su jako sporki te je jedan stolic unisten. Kad su uselili platili su polog od 3000 kn, koji im nismo vratili. Zanima me mozemo li ih tužiti za ovaj 9. mjesec koji nije bio u ugovoru, bi li privatne poruke prošle kao dokaz? Ako ne, možemo li ih onda tužiti za ovih 750 kn sto su plaćali manje zadnjih 6 mjeseci jer ugovor nije raskinut, samo smo se preko poruka dogovorili?
  3. Pozdrav, zanima me odgovor na jedno pitanje u vezi prikupljanja članarina. Je li legalno kao administrator jednog web foruma od svojih članova tražiti da svake godine daju X svotu novca za održavanje tog foruma? Članova ima više od tisuću, pa se ovdje radi o svoti od nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje. Smije li se novac prikupljati tako bez da je obaviještena porezna uprava i kako to prijaviti? Hvala. Većina članova plati gotovinom pri sakupljanju članarina.
  4. Na ovome forumu bilo koji član može uploadati datoteku, bilo koju. Ne razumijem se mnogo u to, ali mislim da se taj piratizirani sadržaj pohranjuje na njihovom serveru/bazi podataka (čemu li već). Nije na primjer kao da netko samo stavi link na knjigu u neki svoj post.
  5. Pozdrav, znam za jedan hrvatski web forum na kojem se dijeli mnostvo sadrzaja koji krsi autorska i intelektualna prava. Na forumu se dijele skenirane i piratizirane knjige korisnicima. Kako mogu prijaviti taj forum i što se može učiniti u vezi toga? Ja sam nisam autor nikoje od tih knjiga, ali i dalje je nelegalno pa me zanima. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija