Jump to content

odessa85

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me odgovor na jedno pitanje u vezi prikupljanja članarina. Je li legalno kao administrator jednog web foruma od svojih članova tražiti da svake godine daju X svotu novca za održavanje tog foruma? Članova ima više od tisuću, pa se ovdje radi o svoti od nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje. Smije li se novac prikupljati tako bez da je obaviještena porezna uprava i kako to prijaviti? Hvala. Većina članova plati gotovinom pri sakupljanju članarina.
  2. Na ovome forumu bilo koji član može uploadati datoteku, bilo koju. Ne razumijem se mnogo u to, ali mislim da se taj piratizirani sadržaj pohranjuje na njihovom serveru/bazi podataka (čemu li već). Nije na primjer kao da netko samo stavi link na knjigu u neki svoj post.
  3. Pozdrav, znam za jedan hrvatski web forum na kojem se dijeli mnostvo sadrzaja koji krsi autorska i intelektualna prava. Na forumu se dijele skenirane i piratizirane knjige korisnicima. Kako mogu prijaviti taj forum i što se može učiniti u vezi toga? Ja sam nisam autor nikoje od tih knjiga, ali i dalje je nelegalno pa me zanima. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...