Jump to content

mfranger

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Lijepi pozdrav, nedavno mi se dogodila neugodna situacija sa policijom i susjedima, gdje mi je postupanje policajaca bilo malo čudno, pa imam samo par pitanja ako netko zna, da se ne bi ponovilo🙂 Susjeda je zvala policiju jer je iz mog stana čula lajanje psa. To se dogodilo nekad oko 20 sati, dok mene nije bilo doma. Policija je došla ispred stana, i pokušali su me kontaktirati na mobitel, ali ja se nisam javljao, jer igrom slučaja sam bio na sastanku i mobitel mi je bio isključen. Nakon toga su zvali moju majku, koja se odmah javila i u roku 15ak minuta došla do stana. Nakon još desetak minuta uspjeli su me dobiti na telefon, sve smo riješili fino i pristojno, i oni su otišli. Poslije sam razgovarao s majkom detaljnije, i rekla mi je da su joj policajci govorili da će, ako se ne javim uskoro, razbiti vrata i provaliti u stan. Trebao bih napomenuti da je ovo prvi put da imam ikakvog posla s policijom, i nikad nisam imao nikakvih problema sa susjedima niti pritužbi na buku ili lavež. E sad, prvo pitanje je: da li policija ima pravo uznemiravati moje roditelje sa nečim ovako trivijalnim? Ja jesam mlađa osoba, ali sam debelo punoljetan i stan je moje vlasništvo. Moja majka je starija žena sa slabijim srcem, razumljivo da ju je jako uznemirio večernji poziv sa policije, i nije mi jasno zašto je policajcima uopće palo na pamet nju kontaktirati oko ovakve gluposti. Iskreno manje štete bi bilo da su razbili vrata i nju ostavili na miru. Drugo pitanje je: da li policija ima pravo nasilno ulaziti u moj stan zato jer je pas navodno kratko lajao? Pretpostavljam da su mislili da sam u nesvijesti u stanu ili nešto slično, ali po toj logici bi mi mogli upadati svaki put kad ne otvorim vrata kad netko zvoni. Koliko znam, policija mora imati jako dobre razloge za nasilni ulazak u dom, pa ako su već mislili da sam u stanu u nesvijesti, zašto nisu odmah provalili nego 15 minuta stajali ispred vrata i prijetili da će ući. Ispričavam se na duljini posta, i puno vam hvala unaprijed! 🙂
  2. Lijepi pozdrav svima! Imamo obiteljsku situaciju vezanu za oporuku, naime djed je napisao oporuku ali pošto je slabo pokretan dao je svom najstarijem sinu da je preda na sud. Međutim ta oporuka nije nikad stigla do odvjetnika ni do suda, posumnjali smo na krivotvorenje i potreban nam je netko tko može dokazati da je djedov potpis krivotvoren. Sve je prijavljeno policiji i trenutno tražimo odvjetnika, ali u međuvremenu me zanima da li je moguće privatno otići kod vještaka da se napravi analiza rukopisa, da li bi onda ona eventualno bila prihvaćena na sudu, i ako imate možda nekoga za preporučiti na području Zagreba. Čuo sam za Centar Vučetić, ali vidim da su oni vezani za MUP pa zato pitam. Najljepša hvala!
  3. u ovom konkretnom slučaju danas pokušala je na silu ući u stan dok su vrata bila otvorena, razgovarao sam sa drugim susjedom na hodniku, ali uspio sam blokirati ulaz i zatvoriti vrata na vrijeme. Čuo sam je nakon toga da prtlja nešto oko brave i pokušava otvoriti vrata, i iskreno ne bi me čudilo da i pokuša provaliti jednog dana. Iskreno ne mogu odgovoriti na pitanje zašto je uopće htjela ući, nije mi ni jasno što je htjela postići s tim osim da me dodatno naživcira, možda i isprovocira.
  4. Lijepi pozdrav svima, već duže vrijeme imam problema sa susjedima sa kata iznad, ogovaraju me i kleveću po zgradi, dočekuju me nekad po hodniku i verbalno napadaju, prijete tužbama za nekakve nepostojeće gluposti itd. Radi se o starijem bračnom paru koji očito nemaju bolje zanimacije u životu tako da mi to iskreno ni ne smeta niti se obazirem na njih. Međutim, danas je ta žena pokušala nasilno ući u moj stan. Nasreću nije uspjela, ali zanima me što ja mogu napraviti ako mi netko od njih uspije nasilno ući u stan, tj. može li me kazneno goniti ako ja nju fizički izbacim iz stana, ili je sve što mogu napraviti ako mi uđe da zovem policiju i čekam njih? Imam li ikakve osnove za tužbu radi verbalnih napada, klevetanja i ogovaranja? Policiju sam dosad izbjegavao jer pod jedan ne želim im trošiti vrijeme sa glupostima, a pod dva nekako imam osjećaj da sve što oni mogu je napraviti zapisnik i onda će biti sve po starom. Ne znam što napraviti jer ovo lagano prelazi granice zezancije i ćaknutih susjeda. Hvala vam!
  5. Pozdrav svima, molim vas za savjet, naime došla mi je obavijest u e-građani da je objavljeno rješenje o ovrsi A1 na njihovoj "virtualnoj" oglasnoj ploči. Koliko ja znam nitko me nije pokušao kontaktirati da taj dug platim, mail nisam dobio iako imaju moju mail adresu, telefon nije zvonio, poštara nisam vidio, ali nema veze, nije bitno sad. Želio bih taj dug platiti prije nego krene blokada računa i plaće i tako dalje pa me zanima koji je postupak. Da li zovem Finu, ili odvjetnika koji je naveden kao ovrhovoditelj, ili A1, ili bilježnika? U rješenju ne piše egzaktan iznos kojeg trebam platiti pa me zapravo zanima od koga mogu saznati taj iznos i podatke za uplatu. I druga stvar što me zanima, kako ću točno pokriti sebe da dokažem da je taj dug plaćen? Da ne bih ja uplatio iznos a da oni svejedno pokrenu ovrhu. Unaprijed hvala!
  6. Lijepi pozdrav svima! Vidio sam već slične teme na ovom forumu, ali mišljenja su kontradiktorna i postovi su već malo stari pa se nadam dobiti svježu perspektivu. Naime, u stanu su mi se pojavile fleke od vode na dva mjesta na stropu. Kako su te fleke nažalost bile prekrivene namještajem, nisam ih primjetio tek do jučer, i nažalost šteta na zidu je već povelika. Izgleda da voda curi već mjesecima,i čini se da su kod susjeda iznad cijevi napukle. Prvo me zanima tko je odgovoran za sanaciju cijevi - da li da idem direktno kod susjeda, ili je to u nadležnosti upravitelja zgrade, da on unajmi vodoinstalatere i plati zamjenu ili popravak cijevi. Ovo pitam jer nemam neke odnose sa susjedima pa mi je malo glupo pokucati im na vrata i tražiti popravke od nekoliko tisuća kuna, pogotovo zato jer se čini da kod njih ništa ne curi,ako oni nisu odgovorni za te popravke. A druga stvar - tko će platiti štetu na mojim zidovima? Moram li to ja sanirati, ili susjed, ili zgrada, ovisno tko je odgovoran? Hvala lijepo unaprijed!
  7. Pozdrav svima, nakon kupoprodaje stana otišao sam u gruntovnicu podnijeti prijedlog za uknjižbu vlasništva. I iz nekog razloga sam prijedlogu zaboravio priložiti tabularnu ispravu - svjestan sam da sam sam sebi kriv, ali nikako mi ne ide u glavu da mi doslovno nitko, od 15 ljudi u gruntovnici preko kojih su moji papiri prošli, se nije sjetio reći da mi fali tabularna isprava u prijedlogu - ali to je već tema za neki drugi forum Naravno, prijedlog je odbijen. Međutim, odbijen je prije 20 dana a ja još uvijek nisam dobio nikakvo rješenje od suda (saznao sam da je odbijen preko vlasničkog lista na internetu). E sad, problem je što je u međuvremenu prošlo onih 60 dana nakon kojih sudska pristojba za uknjižbu vlasništva raste na 1300 kuna. Da su me obavijestili na vrijeme, odmah bih prikupio sve potrebno i išao ispravljati situaciju, ali pošto nisu, sad ću fasovati 200 eura bez ikakvog razloga. Pa me zanimalo da li možda netko zna, da li je u ovoj situaciji (prijedlogu je falio jedan dokument, tabularna isprava) potrebno podnositi skroz novi prijedlog, ili se na neku foru može samo onom starom priložiti ta tablurana isprava pa da ne moram davati još toliko novaca? Najljepša hvala!
  8. Pozdrav svima, 3.2.2019. potpisao sam predugovor o kupoprodaji stana, i dao sam 10% cijene stana kao kaparu. U ugovoru stoji da bi isplata trebala biti do 1.4.2019., i ukoliko ne bude prodavatelj ima pravo raskinuti posao i zadržati kaparu, što mi se činilo sasvim razumno. Naravno, svemu ovome je prethodila provjera kreditne sposobnosti u mojoj banci, i banka je dala zeleno svjetlo za iznos kojeg sam trebao. Međutim, od 4.2.2019. otkako sam otišao u banku predati kreditni zahtjev, još uvijek nisam dobio niti odobrenje kreditnog zahtjeva, niti mogu dobiti informaciju kada mogu očekivati isplatu. Kada sam prvi put došao u banku, bankar je na moje pitanje da li mogu očekivati isplatu do 1.4.2019. kako stoji u predugovoru, odmahnuo rukom u stilu - pa naravno, dotad ćete već biti useljeni u stan. Ali kako stvari stoje, jučer su me zvali iz banke i informirali me da će ipak zahtijevati jamca -kojeg nemam, i kojeg dosad nisu niti spomenuli da će trebati- i da mi možda neće moći odobriti iznos za kojeg su već rekli da mogu. Čini mi se kao da je proces negdje zapeo i odobrenja zahtjeva nema na vidiku. Poanta svega je da, ukoliko rok od 1.4. bude probijen, ja bih mogao izgubiti vrlo velik novac koji sam dao kao kaparu. Ja mislim da sam sa svoje strane odradio sve kako treba, svi dokumenti su dostavljeni na vrijeme, a banka je ta koja mi je dala krive informacije, i radi njihove sporosti ja sada riskiram izgubiti svoju ušteđevinu. Ja sam na osnovu provjere kreditne sposobnosti koja je prošla u redu, i bančine potvrde da mi neće trebati jamac, ušao u ovaj posao i uložio taj novac, a sada banka povlači ono što je rekla, odjednom mi ne može dati iznos kojeg sam tražio, i odjednom traži dodatne instrumente jamstva koje ja ne mogu osigurati. Zanima me - iako vjerujem da već znam odgovor - da li se išta pravno može poduzeti ukoliko dođe do probijanja dogovorenog roka, i gubitka kapare? Ili samo mogu otići u poslovnicu, pošteno se izderati na nekoga i onda se pomiriti sa sudbinom? Najljepša hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija