Jump to content

Mile87

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Mile87

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Mile87

  Bračna stećevina

  Recite mi još za to ulaganje u prizemlje dali se na uloženi novac računa ikakva amortizacija jer je uglavnom kupljen namještaj i uređaji koje smo zajedno koristili cca 8 godina i neke stvari nisu u najboljem stanju? Nadalje nije mi jasno dali polaže pravo na pola tržišne vrijednosti kata koji je nadograđen u braku ili samo na pola ulaganja koji smo u braku otplatili + da joj u gotovini isplatim preostali dio njenog kredita?
 2. Pozdrav, ja i supruga smo u brak stupili 2007 godine, 2010 na zemljištu moje majke gradimo kuću kojoj je moja majka i investitor i financira izgradnju. 2012 ja i supruga dižemo kredit cca 20000e za uređenje objekta. 2017. majka mi daruje kuću i okolno zemljište. 2018 ja i supruga dižemo kredit za nadogradnju kata dok supruga još 2019 diže gotovinske kredit za uređenje toga kata. Sada smo u postupku razvoda pa me zanima kako sud gleda na taj doravani dio( što mi je majka darovala) koji praktički nije bračna stečevini. Te kako se gleda na taj kat s obzirom da još im
 3. Ta izjava je potpisana kod javnog bilježnika i ne piše da je u svrhu hzz-a, u njoj piše da oboje vršimo dužnost direktora ali s obzirom da jdoo ne može imati dva direktora da je jedan od nas imenovan. Koja je procedura za prokurista dali je potrebno raditi cijeli osnivački akt ili se može samo dopuni kao u d.o.o.?
 4. Poštovani, suvlasnik sam jdoo-a, drugi suvlasnik je direktor firme. Zanima me kolike su moje ovlasti kao suvlasnika i zaposlenika jdoo-a, tj. imam li pravo i koliko zastupati firmu kod ugovaranja poslova,potpisa dokumenata, ugovora,zastupanja na javnim naztječajima, potpisivanja elaborata koje firma izrađuje ... Uz to da radi dobivanja poticaja samozapošljavanja smo morali potpisati izjavu kod javnog bilježnika da ćemo oboje obnašati dužnost direktora ali da isto nije moguće upisati u sudski registar, te me zanima koliko ta izjava ima pravne težine i u kojem pogledu se ona može
 5. Poštovani, može li jdoo imati prokuristu, i koji je postupak za to radi se o trgovačkom sudu u Splitu? Imam informaciju od javnog bilježnika da može, a onda sad od poznanika čuo da se on raspitivao kod drugog javnog bilježnika i da ima drukčije informacije?
 6. Poštovani, ja i kolega otvaramo jdoo 50% 50% vlasništvo,on će biti direktor firme jer po zakonu ne može biti dva direktora. Zanima me tko otvara poslovni račun firme, oboje ili samo on kao direktor? Te naravno koje ovlasti što se tiče računa imam ja kao suvlasnik firme? Te ukoliko ja dođem na mjesto prokuratora što se tada mjenja u mom uvidu i upravljanjem firmom i računom?
×
×
 • Napravi novi...