Jump to content

Maja.fazlic

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

269 pregleda profila
  1. A da li eventualno postoji neka mogucnost nadoknade za protekle godine pogresnog obracuna ili da se nadamo samo za tekucu?
  2. Je, jer joj racunaju 340 m2 stambenog prostora koji ne postoji ni da spojis sva tri stana.
  3. Sad bas citam promjenu odluke od 3/2019 gdje se obracun vrsi po kvadraturi sukladno zoni i koeficijentu zone. Dakle mi spadamo pod zonu 1, 1 kn/m2.. dakle na nju su dva stana ukupne povrsine oko 140 m2..
  4. Cisto sumnjam posto nisu bili spremni ni iz svu prilozenu dokumentaciju o povrsini kuce i vlasnistvu, promjeniti podatke barem sebi u sustavu.
  5. Da se obracun vrsi po broju clanova kucanstva
  6. Pozdrav, Zanima me da li postoji mogucnost da se preplaceni iznos komunalne naknade vrati platitelju? Naime baka posjeduje kucu koja ima tri stana. Ona je vlasnik dva u kojima je sveukupno 5 clanova, a njezina kcer je vlasnik jednog stana u kojemu je 3 clana kucanstva. Sada kada je dosao obracun komunalne naknade vidjeli smo da baki naplacuju naknadu po kvadraturi. Realna kvadratura sva tri stana je oko 190 kvadrata. Recimo dvjesto. A njoj je naplacen iznos komunalne naknade za 340 kvadrata i tako joj naplacuju godinama. Tek sada smo skuzili jer je prvi put njezina kcer odnosno moja mama uzela specifikaciju da vidi zasto je njezina naknada manja od bakine. Kada smo pitali u opcini rekli su da neka idemo pitati u mup, ali da povrat preplacenog iznosa necemo dobiti. Hvala na odgovorima unaprijed.
  7. Eos je prestao zvati davnih dana, bar nas, neznam dali suduznika zovu.
  8. Ne zeli nagodbu, jer suduznik kredita, i kreditne kartice ne zeli placati dug iako je koristio novac nego je sve ostavio nama na teret.
  9. A koliko se oduzeti predmet moze zadrzati? Npr mom suprugu je oduzet novi mobitel star tek jedan dan, prilikom uhicenja. Bio je u istraznom zatvoru 6 mjeseci, u tom periodu ja uredno placam tarifu i ratu za uredaj. Po izlasku iz zatvora mobitel se ne vraca, dajemo zahtjev ODOu za povrat mobitela posto je proslo dovoljno vremena da si sa njega uzmu sto im treba, mada ponavljam mobitel je nov te na njemu nema apsolutno nista. I evo do danasnjeg dana nismo dobili ni odgovor ni mobitel za koji placamo pretplatu do 9 mjeseca 2020 godine. Sto mozemo napraviti?
  10. Prosle godine u 3 mjesecu sam dobila prijetnju koja se odnosila na mene i maloljetnu kcer, koja je pobudila u meni osjecaj straha za nase zivote. Prijavila sam policiji, oni Dorhu, i dolazi doma rjesenje da nema temelja za prijetnju pod stavkom 2, nego pod stavkom 1, i da tuzim privatno. Ok tuzim privatno u 4 mjesecu prosle godine i do danas nemam pojma sto je sa tom tuzbom. Apsolutno nitko me nije kontaktirao, ispitao, niti znam tko je sudac niti pod kojim brojem se vodi postupak. Sta da radim dalje? Kako da saznam sto je sa tom tuzbom bez ijednog poznatog podatka?
  11. Pozdrav, prosle godine u 4 mjesecu podnjela sam kaznenu prijavu za prijetnju. Medutim dolazi mi rjesenje da nema elemenata za stavak 2 cl 169, nego da tuzim privatno. Potom podnosim privatnu tuzbu i od toga dana nista se nije desilo. Dakle proslo je godinu dana, nitko me nije zvao na ispitivanje, ni neznam koji sudac vodi postupak, niti pod kojim se brojem vodi. Dakle apsolutno nista neznam o toj tuzbi vec godinu dana. Kome da se obratim, gdje mogu saznati sto je sa time. Radi se o sudu u Rijeci.
  12. Ovrhovoditelj je addiko banka, koja je prodala dug eos matrixu, koji je duuuugo pokusavao naplatiti se ali nista nije placeno. I onda su odjednom samo prestali zvati. Dakle nema nade da dode do zastare, odnosno u najboljem slucaju ona bi nastupila tek za 6 godina.
  13. A kada bi onda pocela teci zastara? Jer desilo se da je dug u 12 mjesecu bio 114 tisuca i nesto sitno kuna. U trecem je 111 i nesto sitno. Bilo je 7 stavki za naplatu, sada ih je 6. Jedna je samo nestala.
  14. Pozdrav, 02.03.2019 godine suprug je dobio obavijest u mpretinac (e gradani ) o stanju blokade po racunima, za koje osnove placanja i iznos. E sad na dnu pise da je neprekidno blokiran 1451 dan. Ovrha je nastupila radi ne mogucnosti placanja kredita, i minusa na kartici. Za kredit postoji jamac. Zanima me da li postoji nekakva zastara potrazivanja s obzirom da je neprekidno blokiran 4 godine te u tom periodu nema nikakva primanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija