Jump to content

ufana

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://summer-vacation-apartment.blogspot.com

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, ovdje gdje ja živim ponuda stanova gotovo je nikakva, a cijene astronomske. Mjeseci traženja nisu urodili nikakvim plodom, sve ono što sam vidila zahtjeva potpune renovacije a već s takvim cijenama bila bi jedva na knap. Nastavak priče je klasika: konačno mi se jedan oglas učinio interesantnim, a da bi stan uopće mogla pogledati morala sam potpisati taj neki nesretni zapisnik putem kojeg se u slučaju eventualne kupnje nekretnine obvezujem agenciji platiti 3% provizije + PDV. Uglavnom ja sam na kraju zagrizla za stan, cijena je dakako itekako visoka ali nije astronomska. S budžetom sam tu negdje, fali mi nešto i to bih posudila plus još za porez na promet nekretnina, međutim situacija je takva da ako na to dodam još agencijsku proviziju s PDV-om onda mi čitava stvar postaje nemoguća misija i pada u vodu. Vjerujem da bi se s vlasnikom mogao postići dogovor za kupoprodaju bez uplitanja agencije. Evo ispod postavljam sliku navedenog agencijskog zapisnika, dilema je sljedeća: ukoliko bi se stan kupio ne na moje već na ime supružnika, nekoga iz bliže obitelji ili daljeg rođaka, bi li tu i dalje bilo ikakvog temelja za nametanje agencijske provizije? Analizirajući navedeni zapisnik već sto puta duboko sam uvjerena da ne, ali nikad ne reci nikad i stoga se unaprijed zahvaljujem na vašim mišljenjima i savjetima.
  2. Pozdrav svima, molim ako mi možete pojasniti jednu stvar koja mi nikako ne ide u glavu. 1) Središnji državni portal: Ako vaš predmet na sudu nije pravomoćno okončan u roku tri godine od njegovog započinjanja, imate pravo podnijeti zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. 2) Presuda je pravomoćna kad se protiv nje više ne može izjaviti žalba. Presuda je pravomoćna kad županijski sud donese drugostupanjsku presudu kojom potvrđuje prvostupanjsku presudu. 3) Prema gornjim stavkama ispada dakle to znači samo jedno i ništa drugo: ako vaš predmet na sudu nije pravomoćno okončan u roku tri godine od njegovog započinjanja, odnosno ako županijski sud u roku od tri godine od datuma započinjanja sudskog postupka nije donio presudu kojom potvrđuje presudu općinskog suda, imate pravo podnijeti zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. Na Internetu pronađoh tumačenja kako se rok od 3 godine navodno odnosi za svaki stupanj posebno, a to bi onda značilo da se taj eventualni rok od 6 godina u potpunosti kosi s pravom na razumni rok od 3 godine za pravomoćno okončanje suđenja???
  3. Mom dobrom prijatelju otac je umro prije više od dvije godine. Iako on za sebe redovno plaća rtv pretplatu, iste mu nastavljaju stizati i za oca bez obzira na to što je o njegovoj smrti pravovremeno obavijestio sve one koje je trebalo. Situaciju rješava tako da kuverte uopće ne otvara, jednostavno na njih napiše "Primatelj nepostojeći - davno preminuo, vratiti Pošiljatelju" i potom ih ubaci u sandučić najbližeg poštanskog ureda.
  4. Hm, ni ja ne vjerujem da će povećanje novčanih kazni dovesti do nekih značajnih promjena, te u mnogome dijelim i ostatak gornjeg mišljenja...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija