Jump to content

nhny

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nhny objavio

  1. Javili su mi kad će auto biti popravljen i ispada da će biti taman 17 dana. Pretpostavljam da mi svejedno mogu poslati kaznu zbog ta dva dana ako ne odjavim?
  2. Ma bojim se da ako prekinem policu ili odjavim auto da gubim bonus, a to bi me onda koštalo više od kazne.
  3. Hvala na odgovorima. Samo me zanima još što onda s osiguranjem? Jel to vrijedi bez obzira na odjavu? I jel ima kakvih dodatnih troškova oko toga da ne ispadne da mi se više isplatilo platiti kaznu?
  4. Auto mi nije prošao na tehničkom te se ispostavilo da je veći kvar, pa me zanima, budući da će popravak biti gotov kad već prođe onih 15 dana nakon isteka registracije, trebam li privremeno odjaviti vozilo i vratiti tablice da mi ne pošalju kaznu? Osiguranje je uplaćeno, pa ne znam ima li to kakav utjecaj i hoću li ga izgubiti ako odjavim auto. Mogu li oni vidjeti u policiji da je auto pao na tehničkom, pa da mi ne pošalju kaznu za tih par dana više što mi treba?
  5. Znači ako se nekretnina proda, mom ocu je najbolje uplatiti to što dobije na svoj račun pa neka uzima tko što hoće i onda ga nitko ne može tužiti? Njemu je glavno da ne pravi probleme ostalim suvlasnicima, iako bi rado uzeo nešto malo sebi da vrati dug svojoj rođakinji, ali pretpostavljam da to isto ne može jer bi ga opet mogli tužiti kad će znati koji je iznos primio po ugovoru?
  6. Ma jasno mi je to, ali što ako nisu pokrenuli novi ovršni postupak? Pretpostavljam da bi moj otac već znao da je ponovno nešto krenulo. Može li on u međuvremenu primiti novce a da ga ovrhovoditelji ne mogu tužiti i osporiti prodaju nekretnine?
  7. Pozdrav, jel zna netko gdje mogu naći informacije što zapravo znači ono stopiranje ovrhe nad novčanim sredstvima nakon tri godine bez aktivnosti i naplata? Samo nalazim informacije da to ne znači da je dug nestao i to mi je jasno, ali nije mi jasno što to znači za osobu koja je bila blokirana i moguće prihode. Moj otac je imao blokirane račune godinama jer je nezaposlen i nema nikakve prihode i po novom ovršnom zakonu Fina je obustavila te pokušaje ovrhe, pa su sad odblokirani. Jel to znači da sad ako njemu sjedne neki prihod na račun da mu neće nitko to uzeti ako ne pokrenu novi postupak ovrhe? Može li on primiti novce od prodaje nekretnine (jedan je od suvlasnika, nema tereta na tome trenutno) bez da ga netko od ovih kojima je dužan tuži jer nije njima platio ako recimo uzme sebi novce u gotovini? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija