Jump to content

val.s.t.ina

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Članak 24. ZOR-a kaže da radnik mora prije i tokom zaposlenja dostaviti relevantne podatke o svom zdravlju (proučite si detaljno kako glasi članak). Tako i poslodavac mora poslati radnika na prethodni i redovni, a ukoliko ima neku sumnju i na izvanredni pregled (jer radnik nije sve dostavio sam,a trebao je). Doktor kod kojeg se provjerava stanje provjerava i fizičku i psihičku sposobnost (to napiše u uvjerenju onda). To je otprilike to što poslodavac može, a da ne zadire prekomjerno u privatnost radnika (jer zdravstveni podatak spada u posebno osjetljivu kategoriju podatka, i ne diskriminira na zdravstvenoj osnovi). Ako doktor utvrdi da ima problema ima osnovu za osobno uvjetovani otkaz. Ako ne, onda zbog tog konkretnog razloga tj. sumnje, ga ne može otpustit.
  2. Ja podnosim u Hrvatskoj. Zato jer imam ugovorenu sudsku nadležnog našeg suda. Zanima me samo u koliko primjeraka. Jel dosta sve po 1 ili moram više puta i ako da koliko? Dug je cca 200 eura.
  3. Pozdrav, kako se podnosi EPN. Ispuni se obrazac i kaj onda? Podnosi li se u 3 primjeraka sa prilozima ili samo 1 primjerak i jedan primjerak priloga? Treba li uz sam obrazac i priloge poslati i nekakav podnesak? Ništa od toga ne piše u uredbi, ali ima članak koji kaže da, ukoliko procesna pitanja nisu riješena s njom, sam proces ide prema nacionalnom pravu suda. To znači da se u nedostatku odredbi vodim ZPP-om ili ima još nešto? Puno hvala na potencijalnoj pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija