Jump to content

klanfa

Korisnik
  • Broj objava

    93
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je klanfa objavio

  1. Trebaš otići u personalnu službu i uzeti formulal,zahtjev za stambenim rješavanjem koje provodi MORH jer ti si DVO i ako nisi stambeno zbrinut,možeš dobiti kadrovski stan.
  2. To je nešto novo.Traži da ti doktor da na uvid ili fotokopira taj pravilnik.
  3. Kada je se provodila mirovinsaka reforma iz prvog stupa je se izdvojilo 5% i dalo fondovima na upravljanje.Nije se povećalo izdvajanje za drugi stup nego je ono ostalo isto. Kada odeš u mirovinu po zakonu o pravima hr.branitelja, mirovina se isplaćuje iz fonda međugeneracijske solidarnosti a ako nema dovoljno novca u fondu onda ga osigurava država iz proračuna.Nakon odlaska u mirovinu sredstva koja se nalaze na ročunu u fondu koji upravlja s drugim stupom se prebacuju u fond međugeneracijske solidarnosti i ti mirovinu dobijaš u jednom djelu.Najviše koristi od tih 5% imaju fondovi i menadžeri koji upravljaju tim fondovima.
  4. Ako sada podneseš zahtjev za stambenim zbrinjavanjem pri MOBS tek ćeš iduće godine izaći na listi pošto je ze ovu godinu lista gotova.I to ako ispunjavaš uvjete za dodjelu stambenog kredita.A uvjeti su da ti tvoja supruga ni djeca nise imali i sada nemate kuću,stan.Da se niste odrekli u korist nekog drugog.Da niste bili u obnovi.Pošto imaš visok postotak invalidnosti možeš se brzo nadati odobrenju kredita ako ispunjavaš uvjete...
  5. Najbolja solucija je otići u profesionalnu mirovinu i legalno se zaposliti ako je to zaposlenje dobro plaćeno,i on može raditi.Neko se vidi u sportu pa trenira djecu i ostvari još primanje od 5000-8000 kn.Plus mirovina.Ili se zaposli kod supruge u obrtu ili firmi pa je od velike koristi...To je individualno od čovjeka da čovjeka.Neko stvarno ne može ništa raditi pa mu je povoljnija opća mirovina, samo što se to ne može birati...
  6. Ništa nije gotovo kada dobiješ rješenje onda se javi,pa ćemo vidjeti što bi bilo najpametnije.Nemožeš se žaliti dok ne dobiješ rješenje...
  7. Ako nigdje ne radi a hrvatski je branitelj može dobivati opskrbninu dok se ne riješi mirovina.A za to se trba ići lijčiti i podnijeti zahtjev za to.Neznam kako je ranjen u svakom slučaju ranjavanje ne zastarijeva za dobivanje statusa hrvi-a treba otići u područni ured ministarstva i podnijeti zahtjev ako mu priznaju invalidnost dobivat će invalidninu.Najbolje je da odeš s njim u hvidru tamo će vas ljudi uputiti u sve i informirat vas o njegovim pravima.Neznam od kada do kada je bio u hv pa ti nemogu puno više reći.
  8. Zašto bi nešto bilo jednostavno,jasno,kada može biti komplicirano,zakukuljeno,nejasno ili u najmanju ruku dvosmisleno.To je zato što se donose zakoni koji nestručne osobe sastavljaju i ne konzultiraju se sa strukom.Tada na te zakone dolaze tumačenje i provedba toga i takovg zakona da bi službenici znali provoditi takav zakon.I puno puta zakon stupi na snagu ali njegova provedba kasni zato što službenici nisu dobili naputak o provedbi toga zakona,tj.neznaju ga sprovoditi.I sam sam tumačio članke zakona pravnicima koji rade kao pravnici i primaju plaću za to.To bi bilo isto kao da ja radim kao kirurg u bolnici i primam plaću za to ali kada dođe vrijeme da operiram nekoga ja kažem neznam ja to neka neko drugi operira a ja ću i dalje primat plaću i zauzimat to radno mjesto iako sam nesposoban ali ja imam školu za to...
  9. Citat: Ako neće gledati nalaze lijećnika specijalista šta on može zaključiti samo gledajući i razgovarajući ? Može samo nagađati. Izgled vara. Može on zaključit samo po pregledu i nagađo ili ne njegova je zadnja.Možeš se žalit višem vještaku ali jako rijetko žalba prolazi.
  10. Pozvat će te sigurno.Mogu tražiti da doneseš nalaze od pojedinih specijalista a mogu ih tražiti i naknadno poslije pregleda.Ili uopće neće nego će te pregledati vještak i na samo osnovu pregleda donijeti pravorijek (nalaz i mišljenje).
  11. To ti je šansa da ti promjene profesionalnu u opću poavjetuj se sa liječnikom koji je bio u gardijskoj brigadi da ti pripremi nalaze za kontrolni pregled.Imaš dosta vremena.Sretno!
  12. Da tako je,moj savjet je da tko je od 1991 u vojsci da ide u invalidsku mirovinu samo počlanku 11. pa bila ona opća ili profesionalna.Zato jer se profesionalna može prevesti u opću i mogu se omjeri povećavati u tvoju korist.Nikakvu starosnu,prijevremenu ili po nekom drugom članku.
  13. Starosna mirovina je nepovoljnija tj. manja od invalidske, ako dobiješ invalidsku mirovinu,opća nesposobnost u omjeru 30% vojno, 70% civilno već tada je viša od starosne.I profesionalna je veća ako dobiješ 100% vojno.
  14. Čuj nemam informacije iz toga resora ali i ja čekam isto kredit pa sam se načeko.Ako je to točno što govoriš drago mi je.Ma država je nedavno rješila 100% invalide.A da hoće ovi što su na vlasti u jednoj godini bi se rješili ali ne žuri se njima.
  15. To ti je to što si dobio i kapak.Te otpremnine su po uredbi bivšeg ministra Rončevića koja je još uvjek na snazi ali samo za djelatne vojne osobe koje odu u profesionalnu mirovinu.
  16. Daj zujo Veliki ne zuji kakve dvije tri godine.Dvanaest trinaest godina tome se možeš nadat sigurno.Sada je i stavka stambeno zbrinjavanje hrvi-a srezana novim proračunom a kao sve zbog štednje.Hahaha....Ma nemoj mi kazti..
  17. Nema po nijednom zakonu.Razmatra se da se to cjepljenje uvrsti u kalendar obaveznog cjepljenja ali od iduće godine da stupi na snagu a sve zbog izbora.Ako živite u glavnom gragu Hrvatske i tamo ste prijavljeni onda grad Zagreb plaća cjepljenje u cjelokupnom iznosu.Za Varaždin mi se isto čini aki nisam siguran,provjerit ću.Pa onda ili se prijaviti u metropolu,platiti cjepljenje djetetu ili čekati da se naši vlastodršci smiluju i nama ostalima u Hrvatskoj.
  18. Premalo informacija...Kakvu si dobio mirovinu? profesionalnu?S kojim omjerima?Gdje se liječiš?Tko ti je doktok opće prakse?Od kada si u hv?
  19. Neke općine i gradovi imaju u vlasništvu kanalizacijsku mrežu.I donijele su odluku da svi hrv-i imaju besplatni oriključak negdje vode,plina,kanalizacije i sl.Bez obzira na zakon o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.Ako to nije kod tebe slučaj(pitaj u općini,gradu).Onda se moraš držat ministarsva obitelji branitelja... od njih zatražiti potvrdu o komunalnom opremanju za obiteljsku kuću u kojoj živiš.Kada dobiješ potvrdu odlaziš u općinu ili grad i predaješ im zahtjev,potvrdu i predračune.Na sljedećoj sjednici Donosi se odluka i općina ili grad plaćaju to umjesto tebe...Vrlo jednostavno,a može biti i komplicirano nekad...
  20. Još je rano da se sve to izkristalizira oko mjeseca svibnja bi nam moglo se nešto izkristalizirati.A poslije 17.5.mogli bi biti klistirani...hahaha...
  21. Znam da je to sve tako...Ali što se može, iz svoje se kože nemože.
  22. Nemoj povući ništa,to su ti sada dodatni argumenti o njihovom manjkavom radu.Nego sudu uputi požurnicu za brže rješavanje tvoga slučaja.Traži od suda da ti konačnom odlukom donese rješenje koje će biti obvezujuće tako da ga mirovinsko samo provede.Za tebe bi to bilo najbolje...
  23. Pa zato i postoji ratni put da se vidi što je tko radio i gdje je tko bio.A to je sve moguće što kažeš istina je uzima se težina izlošenosti i dužina tj.vremensko trajanje.A za pet dana da si bio izložen neznam ti čemu osim zarobljavnju i da su ti dok si bio zarobljen izvadili jedno oko ili odsjekli neki dio tjela.Možeš tek tada očekivat nešto...Uglavnom bi svi koji su bili nešto malo u Domobranima par mjeseci sada mirovinu jer eto i oni su bili u ratu.Pa kada ne dobiju onda su razočarani pa se sjete lažnih i ništa im nevalja pa na sve pljuju...
  24. Drži to vodu itekako probaj ostvariti nešto pa ćeš vidjeti..A to da je neko prošao za pet dana više nego neko za 1 godinu ne drži vodu.sudjelovati u Bljesku i Oluji je svakako veoma časno, ali isto tako moj prijatelju dobar dio u tim akcijama nije vidio četnika nigdje osim na televiziji kada su bili Smogovci ili nešto slično.A kamoli puco na njega.Sigurno onaj koji je proživio ratna događanja u trajanju pet dana ne može ostvariti ništa značajno iako je i jedan dan bilo časno biti pripadnik Oružanih snaga.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija