Jump to content

pseudonym

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    pseudonym je dobio reakciju od drot13 u Parkirna mjesta za motocikle   
    Cijela poanta mojeg fiktivnog slučaja je ta šuma. Jasno da ne mora bit nikoga na ulici u naseljenom mjestu pa opet remeti noćni odmor građana i sve je pokriveno.
    Prijavljeno javno okupljanje, sve štima.
    Jasno, jer je izvjesno da smeta okolnim stanarima. U primjeru sam naveo bez dojave u šumi samo da otklonim postojanje trećih osoba u tome slučaju (da maknem element uznemiravanja i sl.), nije uopće sporno da pol. sl. mogu samoinicijativno postupati.
    Zato što članak ne spominje javno mjesto niti da se time remeti mir što je slučaj kod čl. 13. Sam naziv zakona je manje ili više nebitan, ali je logično da će ga nazvati po nečemu što regulira.
    Apsolutno ne, to bi bilo apsurdno. Svjedočenje policijskog službenika je dovoljno. Samo imam osjećaj da si mi bacio neku udicu. 😂
  2. Hvala
    pseudonym je reagirao na Borbena7 u Izostanak sa svjedočenja   
    Pogledajte Pravilnik o naknadi troškova u prekršajnom postupku.
  3. Hvala
    pseudonym je reagirao na Borbena7 u Izostanak sa svjedočenja   
    Morate se kao svjedok odazvati, a poslodavac Vam je dužan omogućiti izbivanje s posla. U Vašem slučaju imate pravo na opravdani dan neplaćenog dopusta.
    Također, imate pravo potraživati naknadu putnih troškova, kao i naknadu za izgubljenu plaću, odnosno izgubljenu zaradu, a o čemu ćete biti upoznati prilikom svjedočenja.
    Nema osnove za kontaktiranjem suda.
  4. Hvala
    pseudonym je dobio reakciju od drot13 u Što podrazumijeva "upravljanje vozilom"?   
    Policija je u ovom (pretpostavljam Vašem) slučaju mogla neposredno utvrditi da ste vozili motocikl jedino ako su Vas vidjeli da ste ga prethodno vozili pa potom sišli s njega (vjerojatno uočivši ophodnju) i nastavili ga gurati. Dakle nije nužno da Vas zaustave u samoj radnji upravljanja već je bitno da Vas uoče u vožnji, a u kojem trenutku Vas zaustavljaju uopće nije bitno.
  5. Hvala
    pseudonym je dobio reakciju od vas u Izvršnost odluke   
    Iako logičan odgovor to je netočno. Od kad Vam upišu u sustav od tada je 90 dana, kad upišu provjerite pa javite.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija