Jump to content

fozzeh81

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je fozzeh81 objavio

  1. Pozdrav svima, Spremam ispit iz financija na faksu pa me buni jedna stvar, budući da je u knjizi navedena kategorizacija poreznih povlaštenja, među kojima se nalaze, između ostalih pojmova, "olakšica" i "odbitak". S obzirom na to da u zakonu o porezu na dohodak nisam pronašao pojam olakšice, već se samo spominje odbitak kao neoporezivi dio dohotka, nisam siguran jesu li olakšice i odbitak jedna te ista stvar, budući da je olakšica u knjizi definirana kao iznos koji se može odbiti od utvrđene porezne obveze. Znači li to da olakšica predstavlja iznos kojim umanjujemo primjerice bruto dohodak na temelju kojeg izračunavamo poreznu osnovicu, a odbitak iznos kojim umanjujemo već izračunatu poreznu obvezu, nakon što primjenimo sve olakšice? Nadam se da nisam previše prtljao, prdekao, ali ovo me neprirodno jako uzrujava. Isprike ako nisam stavio objavu na odgovarajući podforum.
  2. Hvala drot na pojašnjenju, radiš god's work ovdje na legalisu.
  3. A što je primjerice sa snimanjem na nečijim posjedu u najmu ili vlasništvu? Kako se naši sudovi odnose prema tom mišljenju AZOP-a u praksi? Smatraju li se njegova mišljenja nadređenim hrvatskom pravnom poretku kao izvor prava EU? . Zanima me samo koliko je to jednoobrazno u praksi, budući da imaš puno iskustva s tim, a i sve češće se može pročitati na portalima o postupcima koji uključuju problematiku (ne)zakonitog snimanja. I taj dio me muči. Zašto je potrebno reći da snimaš ako je to dozvoljeno prema mišljenju AZOP-a u svrhu kontrole rada službenika? Što se točno povređuje snimanjem bez prethodnog upozorenja? Oprosti ako previše razvlačim, prestat ću na prvu opasku.
  4. Pozdrav svima, Jučer sam imao raspravu s frendom oko toga je li dozvoljeno snimanje policijskih službenika u slučaju kad vam se približe ili zaustave iz bilo kojeg razloga. Na netu sam slabo našao konkretnih informacija. Je li istina da je snimanje policijskog službenika jedino dozvoljeno ako se ispune uvjeti njegovog pristanka i znanja o snimanju ili je situacija nešto drugačija? Ako biste mogli priložiti kakve linkove, bilo bi lijepo. Ispričavam se ako sam ovo postavio na krivi podforum. Lijepi pozdrav
  5. Bok svima, Prije dva mjeseca dragovoljno dao sam murjaku 1.4g marihuane koji mi je reko da mogu podic zalbu na tih famoznih 5000kn kazne i dobit znatno nižu kaznu, što sam i učinio uz pomoć dobrih ljudi s Legalisa. Međutim, danas sam u pošti pokupio rješenje suda koji tvrdi da ništa u nalogu nema značajno olakotnog u mom slučaju (nisam nikad prije kažnjavan, dragovoljno sam predao, studiram i bavim se sportom, izrazio sam kajanje, stvarno sam pisao s punim poštovanjem i obzirom prema sudu i formi žalbenog zahtjeva), da sam zdrava mlada osoba (to je obrazloženje suda za dodatne troškove postupka) i da, iako su moji navodi razmatrani uz puno poštovanje, da je žalbeni zahtjev neosnovan. Dakle moram platiti 5000kn kazne i još su mi natovarili 200kn troškova postupka na onih početnih 500kn, dakle 700kn. Malo je reći da se ne slažem s izrečenom kaznom, pogotovo zato što me murjak uvjeravao da to "uvijek tak ide" i da će zbog te stavke o dragovoljnom predavanju sud biti više obazriv (naravno, "bolje ti je da nam sad kažeš nego da ti mi nađemo" spika). Naravno, to nisam stavio u žalbeni zahtjev jer mi djeluje kao nešto što bi moglo povrijediti suca/sutkinju i osjećaj bitnosti suda, pa sam to i prešutio jer sam glupan. Moje pitanje za tim legalisa je: Što sad? Je li odluka suda konačna u smislu da ne mogu više ništa poduzeti? Ja taj iznos kao student ne mogu platiti u roku od 8 ili nesto tako dana jedino da kredit dignem. Možda sam to odmah trebao staviti kao navod u žalbi, al onda opet, da sam mogao platiti odmah, ne bih se žalio već bih platio i završio priču s tim. Mogu li to nekako na rate platiti ili nešto? Nije valjda da ću morat u zatvor zbog grama trave. Još jednom zahvaljujem dobrim ljudima s legalisa jer uistinu rade in favorem forumaša koji se pronađu u nevolji. Svaki/svaka vam dao/dala.
  6. Buraz ak imaš gym membership onda obuci jaknu il neki šuškavac i popni se na traku za trčanje dok lokva ne bude ispod. Ak nemaš možeš slobodno na nasip il doma udari neku yogu al dobro se obuci da se oznojiš ko životinja. Kupi ugljen u ljekarni pa udaraj i po njemu par dana, po mogućnosti dok treniraš. Za par dana si čist. Daj mi reci samo jesi morao ić pred sud ili si tražio da ti preinače kaznu u pišanje pismenim putem?
  7. Pozdrav svima, Prije dva dana sam pao s 1.4g marihuane koju sam dragovoljno predao na upit policijskog službenika, koji je na svojstven način izrazio zahvalnost na suradnji i objasnio mi pomalo nespretno sljedeće: Imam dvije opcije, ili platiti kaznu u iznosu 5000kn (tj. tražiti ublažavanje novčane kazne putem žalbe) ili tražiti preinaku novčane kazne u psihosocijalni tretman (isto putem žalbe). Objasnio mi je kako u slučaju da izaberem psihosocijalni tretman mogu biti pozitivan na testiranjima, što bi prema mojoj logici trebalo značiti da ne smijem biti pozitivan ako izaberem plaćanje kazne... znači li to da ću u nekom trenutku biti testiran bez obzira što odaberem ili to znači da ako budem zatečen u istom prekršaju, čeka me stroža kazna bez mogućnosti žalbe? Inače planiram ujutro odnijeti žalbu na visinu kazne uz priznanje krivnje i navođenje olakotnih okolnosti, ali imam par pitanja prije samog pokretanja žalbenog postupka: Ako se žalim na visinu kazne uz priznanje krivnje, je li pogrešno ako u žalbi stoji: "prigovaram na prekršajni nalog u cijelosti"? Odnosi li se to na troškove utvrđivanja prekršaja? Što pišem u slučaju da se ipak odlučim podnijeti žalbu za preinaku kazne u psihosocijalni tretman? Što sve nosim od papira/dokumenata u policijsku postaju koja mi je izdala prekršajni nalog? (osim žalbe) Moram li dvije prvotno dobivene uplatnice plaćati ako nosim žalbu? Pretpostavljam da ne, ali na ovoj drugoj piše "Plaćanje troškova utvrđivanja prekršaja" pa čisto da budem siguran.
  8. Evo i ja upravo pišem žalbu u kojoj tražim da mi se izreče blaža kazna (na 5000kn je prvotno određena) i nije mi baš najjasnije sve to skupa. Kako to da si automatski dobio psihosocijalni tretman? Meni je murjak preksinoć istumačio skroz drugačije sve to. Naime, ja sam pao s 1,4g u petak prije dva dana i dragovoljno predao pa je to murjak i napisao u nalogu i reko mi da imam dvije opcije. U prvom slučaju se mogu žalit na visinu kazne, koju sam odlučio platit i sutra idem u postaju pokrenut žalbeni postupak. Za drugi slučaj je rekao da mogu tražiti preinaku kazne u psihosocijalni tretman i da je fora što na njemu mogu biti pozitivan na THC i to me zbunilo. Znači li to da će me testirati u svakom slučaju ili? Jesu li tebe testirali prije te propisane kazne i kad/gdje? Ja sam se raspitao kod ekipe koja je to prošla i svi kažu da ti u slučaju da si thc+ postrože režim pišanja i odlazaka u dnevnu bolnicu. Nisam siguran jel postoji još neka stegovna mjera uz to... Iskreno ne vjerujem jer imaš pravo na liječenje ovisnosti po zakonu. EDIT: Jedino što ne bi smio je izostajati sa zakazanih termina. Al opet, to sam sve pokupio iz priča, ništa iz osobnog iskustva.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija