Jump to content

Zlundra

Korisnik
  • Broj objava

    1
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Zlundra objavio

  1. Poštovani,

    2016 godine sam kupila mobitel na pretplatu preko VIP-a te sam ga koristila sa otplatom pretplate do kraja 2017. 

    U 11. mjesecu (a i par puta prije čisto za provjeru) zvala sam dotičnu firmu te upitala koliko će me koštati tzv penali za prekid ugovora i otlatu uređaja (koji završava u 1.mjesecu 2018., 2.godine nakon kupovine uređaja)

    Na moje upite, odgovarali su mi da su "penali" određeni iznos, koji se na kraju povećao, te pošto sam odlazila iz zemlje, pristala sam platiti taj iznos koji je bio i veći nego što su rekli. Dakle, dana 8.11.2017. odlazim u Vip dućan i tražim raskid ugovora i otplatu penala. Zaposlenici su me uputili da raskid ugovora moram napraviti telefonski (?!) te su mi odbili oni to napraviti. Nakon zvanja i preusmjeravanja poziva, više puta sam pitala agenticu tj osobu koja je pokretala zahtjev za raskid koji je točnbni iznos koji ja moram uplatiti da se "riješim" svega jer me nema u Hrvatskoj nakon toga.

    Naravno, platila sam iznos (cca 700kn) te su nakon toga tražili da platim dodatnih 1000 kn koji su naknadno nastali i koji mi nisu bili rečeni ni u jednom trenutku. 
     
    Bilo kako bilo, iako na početku nisam bila spremna platiti navedene iznose za koje sam smatrala da su apsolutno krivo obračunati, s obzirom da sam fizički van zemlje od studenog 2017., jedino što mi je preostalo su prepriske mailovima i pozivi iz inozemstva, te sam na kraju krajeva, nakon poslijednje potvrde iz Vipnet d.o.o. da su sva dugovanja do odjave 8.11., skupa s preostalim penalima za mjesece do kraja ugovora i uređaj vrijedna 785,80kn, to sam uplatila 2.2. prije s njihove strane danog roka 5.2.2018.
     
    Znači, prestanak ugovora od (što sam ja mislila studenog 2017.) sada bi DEFINITIVNO trebao bit postojeći i svi "dugovi" riješeni. VELJAČA 2018. I dalje ne živim u Hrvatskoj.
     
    Dolazi mi ovrha na adresu prebivališta - ovrha na račune od veljače do lipnja 2018. za moj broj telefona. Ovrha na račune - a računa nigdje. Ovrha za "nepodmirene račune" koje niti imam fizički račun, niti opomenu za račun, niti opomenu pred ovrhu - samo ovrha.
     
    Postavlja se pitanje kako je moguće da sam ovršena za račune od veljače do lipnja 2018. kada su sve ugovorne obveze prekinute s 8.11.2017. (ili vjerojatno 9.11. s obzirom da je zahtjev pokrenut 8.11.) i kada su svi traženi iznosi podmireni 2.2.2018.?
     
    Naime, nisam znala da sam ovršena jer nisam u državi; uplatila sam 1000 kn na svoj tekući hrvatski račun koji su naravno "pojeli" u Fini.
    Naknadno sam uplatila i ostali iznos (1100kn) jer su mi samo sjedale kamate na početan iznos
    Zvala sam Vipovu odvjetnicu, još nakon prvog slučajnog plačanja dijela ovrhe, rekla je napišite mi sve u mailu i ne javlja se od prosinca 2018.
     
     
    Molim Vas za pomoć/savjet da li mogu išta učiniti?
     
    Unaprijed hvala.

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija