Jump to content

marios83

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marios83 objavio

  1. @Spitfirehvala na odgovoru. Samo da provjerim da li sam Vas dobro shvatio. Na stranu moja situacija sad, ali prema Vašim riječima ispada da ukoliko se odluči čovjek kupiti neki komad zemlje uz potočić na kojem ne želi graditi kuću, nego eto tako dignuti sjenicu da može provest vikend u prirodi - to zakonski nije u mogućnosti napraviti?? Iako je česticu moguće prenamjeniti? Znam da živimo u apsurdu, ali ovo mi je doista nevjerojatno. Tim više što sam više puta upravo unajmljivao takve objekte za proslave i slično..
  2. Poštovani svi, Molio bih koju informaciju vezanu uz izgradnju sjenice. Pod "sjenica" mislim klasična obiteljska natkrivena sjenica (bez zidova) pored kuće za druženja, roštilj itd... Malo me buni razlika između nadstrešnice i sjenice pa da budem jasniji... Situacija je ovakva, posjedujem dva zemljišta jedno pored drugog. Na jednom zemljištu mi je vikendica (sve upisano i legalizirano) i način uporabe te čestice je 47m2 kuća i ostalo je upisano kao dvorište. No, sjenicu bih gradio na drugom zemljištu koje je spojeno s prvim (dijele među), a to drugo zemljište ima načinu uporabe "LIVADA" (info iz Geoportala). S sad, svašta sam čitao već na ovu tematiku ali ništa konkretno nisam pronašao. Primjer: Zanima me konkretno koji su koraci potrebni za izgradnju takvog objekta. Prenamjena zemljišta? Dozvole? Izrada nekog projekta za sjenicu? Konkretno, deka bi bila cca 5x6m (možda metar više..) i sjenica na 3 vode (il kak već majstori kažu) natkrivena bitumenskim pločama. Konstrukcija drvena. Ako netko može pomoći iskustvom i znanjem ili bilo kakvim smjernicama laički napisanim, bio bih zahvalan. U prilogu je slika sa Geoportala i žuto je označeno gdje bi sjenica bila pozicionirana. P.S. Ovo mi nije komfort zona pa se ispričavam na možda lošoj terminologiji, ali vjerujem da sam dobro opisao situaciju.
  3. Poštovani, Napravili smo grešku u koracima pri adaptaciji stana, odnosno u cijelom ludilu smetnuli smo s uma ishodovanje dozvole za djelomično zatvaranje lođe. Naime, uzduž stana imamo lođu duljine cca 6m i širine 1.3m. Tu lođu smo skratili za 2m te tih 2m zatvorili u PVC te na taj način proširili kuhinju. Znači, promjenili smo stambenu površinu za cca + 2.6m2. Radovi su krenuli brže od očekivanog, i prva briga su nam bili majstori, izvođaći itd... dok smo pravni aspekt previdili. Nažalost, nitko nas u procesu adaptacije nije podsjetio na to. Sjećam se da je prije par godina bila aktualna masovna legalizacija zatvorenih lođa, no to je bilo onda. Zanima me kakva je situacija sada, i na koji način mogu legalizirati, odnosno ispraviti tu grešku sada kada je stan već u potpunosti adaptiran. Ne bježim od obaveze, samo ju želim ispraviti na što bezbolniji način, odnosno bez rušenja svega napravljenog. Kakav je proces? Da li se još uvijek može platiti kazna samo ili možda naknadno predati neku projektnu dokumentaciju kako bi se to sve po PS-u napravilo? Unaprijed hvala.
  4. Poštovani, kupili smo vikend kuću kojoj je jedini mogući prilaz mali pješački mostić preko rijeke koja je javno dobro. To je riječica širine nekih 7-8 metara te auto parkiramo praktički na cesti ispred tog pješačkog mostića. Iza naše zemlje je brdo i šuma a lijevo i desno omeđeni smo susjednim poljima koji također graniče sa tom malom riječicom. Ono što me zanima jest da li je općina kojoj pripadamo ima kakvu dužnost osigurati nam kolni put do kuće koja je ucrtana i ima sve dozvole i legalizaciju. Da li imamo pravo za nekakvu subvenciju za izradu kolnog prilaza kući što bi u našem slučaju značila izgradnja manjeg mosta za automobil. Hvala na odgovorima.
  5. hahaha, bilo je i vrijeme! Nisam izbjegavao nego nisam bio u mogućnosti. Hvala Vam!
  6. @Borbena7 zaslužili ste kraljevski tretman na lokaciji po izboru! Hvala Vam od srca! Znam da je subota navečer...
  7. @Borbena7 Ispričavam se što sam Vam naporan ali bili ste od neizmjerne pomoći. Evo, čisto da mi potvrdim, ovo su izvodi iz maila. Dijelovi su zamagljeni iz očitih razloga. Zaista mislite da noćas mogu mirnije spavati?
  8. @Borbena7 Apsolutno ste u pravu glede zadnjeg citata. Sada sam provjerio na katastru i broj koji sam danas dobio poštom je naveden kao poslovni broj istog ovrhovoditelja, premda na očevidniku piše drugi broj. No pošto sam već bio uplatio više 2/3 duga te imam potvrdu odvjetničkog ureda koji je postupio po uputi samog ovrhovoditelja (croatia osiguranje), odnosno ostao je manji oznos koji mogu uplatiti i ovaj tjedan (prije zadanog roka), iskreno se nadam da je to možda samo potvrda obustave ovrhe nad nekretninom - u svakom slučaju, oprost ostatka duga sigurno nije!
  9. @Borbena7 Hvala na brzom odgovoru. Dakle, svi ovršni postupci koje imam na očevidniku su pokrenuti između 2011. i 2013 (u periodu života kojeg želim zaboraviti). Od tog perioda do današnjeg dana, doslovno nisam niti pretplatu za mobitel uzimao. Pošto sam uplatio ovaj mjesec više od polovice ukupnih dugova po očevidniku te kontaktirao SVE ovrhovoditelje u namjeri da platim potraživanja (svi su mi poslali stvarno stanje duga i IBAN za uplatu), zaista neznam što bi ovo moglo biti niti zašto bi mijenjali sudski broj i novu oznaku baš sada. U krajnju liniju, ne bi li se to vidjelo u očevidniku koji je vađen prije 2 tjedna? I ne, niti jedan od uplaćenih dugova nije imao ovu oznaku OVR niti taj broj ovrhe.
  10. Pozdrav, Ovako, imam nekoliko ovrha koje stoje već godinama, neke veće, neke manje. Ovaj mjesec krenuo sam plaćati sve da se potpuno "očistim" jer sam slučajno saznao da za jednu ovrhu imam zabilježbu na stan. Odmah sam otrčao do odvjetničkog ureda koji vodi postupak te dogovorom riješio da odmah platim 2/3 duga a do 15.05 ostatak. Tako sam i napravio te su potvrdili primitak uplate te je postupak bio zaustavljen. Isti dan, u Hanžekoviću sam prihvatio nagodbu na jednu manju ovrhu te uplatio isti dan. Prije 2 tjedna bio sam na FINI i tražio očevidnik gdje vidim sve brojeve ovrha. No međutim, danas mi je stiglo poštom da mi je pokušano uručiti sa općinskog građanskog suda pismo/predmet pod brojem OVR-XXXX/XX. No, taj broj ovrhe uopće nemam na očevidniku. I ono što me još više zanima, koja je razlika između OVR i OVRV? Jer na očevidniku nemam niti jedan postupak koji počinje sa OVR. Pošto sam siguran da nemam ništa drugo za šta bih mogao biti ovršen, o čemu bi se to moglo raditi? Još da napomenem, godinama sam bio nezaposlen i počeo sam raditi u 2. mjesecu ove godine i skidaju mi dio svaki mjesec sa plaće. Nekako se nadam da su to možda neka riješenja ili obavjesti o uplaćenim dugovima, ali izgorit ću do ponedjeljka dok ne saznam. Ako itko ima kakvo iskustvo ili može dati neki input, zahvaljujem se.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija