Jump to content

miramalis

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Puno Vam hvala na svakom odgovoru, objašnjenju te savjetu. Zatvoriti ću dugovanje jer se ne želim dovesti u situaciju da dug otkupi EOS DE. Samo ću ih pokušati još zatražiti uvid o otkupu duga od Erste/Diners jer mi to nikad nije dostavljeno, a očito je da moju adresu imaju.
  2. Da ovrha je sad vidljiva i aktivna od strane EOS. Bila je jednom povučena radi nemogućnosti naplate, pa je ponovo vraćena prije dvije godine. Diners je svoju povukao. Koliko sam shvatila EOS je 2017 god otkupio dug.
  3. Da vjerovnik i dalje EOS HR. EOS DE je zaprimio nalog za naplatu tog potraživanja. Nalogodavac je EOS Matrix d.do.o. Te slike kamere su iz prvog pisma na koji sam ulozila žalbu. Drugu obavijest sam dobila putem E-mail adrese, jer sam tim putem uložila žalbu.
  4. Pozdrav svima, ako je netko imao sličan slučaj ili ima kakav savjet molim za pomoć. Imam pravomoćno rješenje o ovrsi od JB radi duga prema Diners od Erste banke. Rješenje je od 03/2014. Tad su me nekad i blokirali na FINI te radi nemogućnosti plačanja svih obveza, dugovi su se gomilali, ovrhe nizale, te sam na kraju 2016 odselila u Njemačku. U međuvremenu je taj Diners dug otkupio EOS te su mi oni sad upisani na FINI. Prije koji mjesec sam dobila pismo od EOS Deutsche Inkasso (koji u stvari i jesu ili vlasnici ili dio EOS grupe ovih u Hrvatskoj) da podmirim svoje dugovanje prema EOS cca4000€. Odmah sam se žalila, dug nisam priznala te se pozvala na zastaru. Oni su odgovorili da moraju još jednom provjeriti i da će se javiti. Sad su se javili s očitovanjem od kad je ovrha pravomoćna, da je djelomična uplata bila 2017g te automatski s tim zastara istjeće 2027. S obzirom da ja u HR nisam imala apsolutno nikakva primanja, niti sam išta uplačivala taj dio mi je potpuno nejasan. Sad mi je jasno da zastara na tu ovrhu nije nastupila, ali ono što mene interesira: 1.Da li je EOS smio otkupiti moj dug bez mog znanja, sjećam se da je nekad bila neka caka tu 2.Da li mi EOS mora dati uvid u taj ugovor o otkupu duga 3.Zanima me s kojeg je računa izvršena ta djelomična uplata 2017g, da li mi EOS mora dati uvid u to, jer kako kažem nemoguće da je s mog blokiranog računa na koji nije bilo priljeva sredstava 4.Da li me njemački EOS zaista može teretiti za taj dug iz Hrvatske ili bi oni morali pokrenuti ponovni ovršni postupak, ili bi morao postojati Europski ovršni nalog Čitala sam mnogo postova ovdje zadnjih par dana, i uglavnom sam naišla na izjave EOS vam ne može ništa ako više niste u HR. Zar je zaista tako?? Koje dokumente imam još pravo tražiti na uvid? Hvala
  5. Postovanje, zanima me sto napisati u zahtijevu za prestanak uzdrzavanja, ako mi tko moze pomoci. Nakon razvoda djeca su ostala zivjeti samnom, tada u dobi od 3 i 5 gd, a ocu je odredeno placanje uzdrzavanja u iznosu od 30% primanja. Medutim on nije placao te sam napravila ovrhu. Tu se nakupilo dosta duga te mu sad ovrsuju 50%, 30% za redovno i 20% za dug. E sad, starije dijete koje ce ove gd imati 18 ce preci zivjet kod oca radi vanrednog skolovanja i posla (mladje ostaje samnom) te bi ja napravila zahtijev za prestanak placanja redovnog uzdrzavanja jer ce svako brinuti o jednom, ali s obzirom da ima duga, da dug otplati do kraja. Da li je tako nesto moguce? Kako to funkcionira i sto mi je ciniti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija