Jump to content

MiroKundicic

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Zanima me kakva je procedura kod uvoza robe vrijednosti tipa 15.000€, partikularno je rijec o plemenitim kovinama iz Svicarske, koja nije dio EU, ali navodno ima odredjene trgovinske sporazume sa EU? Jeli procedura ista kao i kod uvoza iz Austrije, Njemacke ili mi ovi nasi mogu opaliti carinu i pdv? Na carini mi nisu znali reci a na e-mail ne odgovaraju.
  2. Lijepi pozdrav, Zanima me bi li postojali problemi kada bi se htjela uvesti plemenita kovina (zlato, srebro, platina) iz svicarske u RH? Ne znam todno kakav je carinski sporqzum izmedju svicarske i eu, tj jeli isto kao i da uvozim iz austrije? I bi li mozda onda bolja ideja bila cuvati plemenite kovine direktno tamo u trezoru u Svicarskoj?
  3. U redu, hvala na pojasnjenju. Kada govorim o ulaganjunu plemenite kovine, govorim o ulaganju do max 30% svog kapitala.
  4. Drugim rijecima, placam pdv i u minusu sam 25% na pocetku kupovao ja kao fizicka osoba ili kao firma? Onda je to meni jedan investitor krivo objasnio kada mi je rekao da bih trebao preko firme nabaviti srebro.
  5. Pozdrav, Radio bih iskljucivo vlastitim novcem. Ali problem je porez na dodanu vrijednost ako ja kao fizicka osoba kupujem investicijsko srebro, jer nije oslobodjeno poreza na dodanu vrijednost poput investicijskog zlata. Zato pitam postoji li kakav nacin da investiram u te plemenite kovine, ili preko vlastite firme ili nekako drugacije?
  6. Lijepi pozdrav svima, Htio bih otvoriti poduzece u svrhu investicija u plemenite kovine, srebro i platinu u ovom slucaju. Bio bih u radnom odnosu. Zanima me postoje li kakvi problemi pri registraciji poduzeca kojemu je glavna svrha investicijska aktivnost? I ako je to nemoguce, postoji li kakav drugi nacin da kao pravna osoba investiram u gore navedene plemenite kovine? Unaprijed zahvaljujem
  7. Lijepi pozdrav, U procesu sam prodaje nekretnine koju sam naslijedio. Redovan sam student, no nisam uzdrzavana osoba. Ono sto ne razumijem je ovo. Naime, koliko znam, godisnje mogu zaraditi oko 60.000kn a sve vise od toga cu biti oporezovan sa 25% (na ziro racun). Recimo da zaradim 55.000kn u ovoj godini ali i prodam nekretninu za 75.000kn. Jasno, platim porez od 5% na promet nekretnine, to stoji. Ali, hoce li meni porezna uzeti jos 25% na ovih 70.000kn, tj iznos koji premasuje 60.000kn? Tih 25% nebih platio da sam u radnom odnosu? Ako netko moze malo rasvijetliti, bio bih zahvalan. Dakle, meni bi bilo logicno da situacija bude ovakva. Ja sam npr ove godine dosada zaradio 20.000kn. Prodam nekretninu za 75.000kn, platim porez na promet nekretnina (iako MISLIM da sam negdje procitao da se porez na promet nekretnina placa tek nakon trece prodaje istovrsne nekretnine, meni bi ovo bila prva), i onda, posto sam presao limit od 60 i nesto tisuca kuna, da mi se odbija 25% na sva primanja nakon toga u ovoj kalendarskoj godini? Nema mi logike da platim 25% poreza na ovaj dio koji prelazi 60.000kn kad sam vec platio porez na promet nekretnina. Jesam li to dobro shvatio? Ako netko moze malo rasvijetliti, bio bih zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija