Jump to content

barbaM

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ja bi stvarno molio za pravno misljenje: da li je moguce da od mene kao bicikliste naplate osiguranje i kako racunaju ovaj rok od 15 dana a dobio sam obicnom postom. od dana kada su poslali? kaznu sudu sam platio lani, on ima kasko i sada osiguranje trazi da to refundiram, jesam li u pravu?
  2. prosle godine sam platio prekrsajnu kaznu za to sto sam biciklom zapeo za automobil. sada mi je stigao regresni zahtjev osiguravajuceg drustva u iznosu 2000 kn, koji trebam platiti u roku 15 dana stiglo je obicnom postom pa ne znam od kada racunaju 15 dana i moje pitanje glasi, ja sam trenutno nezaposlen i nisam u mogucnosti platiti ovo. imam li pravo na prigovor ili molbu?
  3. Da li bi netko znao/htio odgovoriti? Hvala, unaprijed
  4. i mene bi ovo zanimalo ako pravna osoba (neprofitna organizacija) ne postoji 5 godina, brisana je iz registra, ali se ispostavilo da iz nemara i neznanja nije zatvoren racun organizacije i sada se saznaje da je racun blokiran -sa stanovitim dugom, sto se moze uciniti? s obzirom nikakve obavijesti nisu poslane nego se ovo saznalo slucajno u banci, prilikom upita jednog od potpisnika racuna za privatnu transakciju ispostavilo se da je na crnoj listi banke
  5. supruga je vlasnica nekretnine koja se sastoji od 2 zasebne stambene cjeline. i fizicki odvojene, ali je uknjizeno kao jedna stambena cjelina. kako se to moze raspetaljati u slucaju prodaje tog jednog posebnog dijela? zgrada nije etazirana. konkretno, imamo ponudu kupca za taj jedan dio, kako bismo konkretno to mogli rijesiti bez da ulazimo u suvlasnistvo? koliko to kosta i je li komplicirana procedura?
  6. Postovani, molim za savjet sto i kako eventualno napraviti u mom slucaju. Imam 41 godinu, sudionik sam DR od 1991 u nekoliko navrata (1991, 1992 i 1993 god). Prvi put sam hospitaliziran 1992 god (s dijagnozom psyhosis acuta), a zatim 1999 (f.20). Trenutno idem na psihoterapiju, zadnjih par mjeseci i lijecnik potvrduje djelomicnu reemisiju. Ne pijem lijekove 2 godine Kad sam unovacen u jesen 1991 to je bilo neposredno s faxa prakticki, u to vrijeme sam nesto preko ljeta radio. Kasnije sam imao problema s zaposlenjem i do danas, jer mi je priican problem okruzenje nepoznatih ljud i krajnja nesigurnost. Ove sam godine radio na ugovor 3 mjeseca, izvan struke i to nisam produzio. Tesko mi je jer sam u dobi koja nije atraktivna vise za zaposlenje, a zaposlenje samo po sebi mi je problem iz gore navedenh razloga. Imam status HB i nositelj sam Spomenice DR, nisam nikada koristio bilo kakvo pravo, kao prvo smatrao sam da cu stabilizirati svoje okolnosti a sad me vec panika hvata od godina i neizvjesnosti Da li imam prav na invalidsku mirovinu, pitam ovako anonimno preko foruma jer u stvarnosti je dovoljna stigma s kojom zivim da bih pitao oko sebe,a ne zelim nikome biti na teret. Isto tako mi je mucno potezati svoj braniteljski status jer je to pitanje moje duznosti a s druge strane do ratnih okolnosti nisam imao nikakvih problema u zivotu pa ni psihickih. Konkretno, zanima me za Zadar, gdje se to tamo ide? Na mirovinsko? Gdje? Unaprjed zahvaljujem barbaM
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija