Jump to content

Gvaka

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Puno hvala. Još samo jedno pitanje, u slučaju da oni npr. kroz 10-ak dana raspišu natječaj na neodređeno, ostajem li ja na tom radnom mjestu do završetka natječaja i izbora kandidata ili meni raspisivanjem natječaja raskidaju taj ugovor koji sam imao i daju mi otkaz?
 2. Jos sam samo htio pitati treba li se natječaj raspisati prije nego sto meni istekne ugovor od 6 mjeseci ili nakon isteka?
 3. Da, ona je radila na neodređeno vrijeme. Znači nema nikakve šanse da mene koji ju mijenjam automatski stave na neodređeno? Puno hvala na odgovoru.
 4. U natječaju je kao razlog zapošljavanja navedeno da se ugovor o radu sklapa na određeno vrijeme radi zamjene za privremeno nenazočnog radnika XY (privremena nesposobnost za rad) i traje najkasnije do određenog datuma a to je točno 6 mj od dana kada sam zaposlen.
 5. Ugovor je na razdoblje od 6 mjeseci. Za posao je raspisan natječaj na određeno vrijeme. Kad sam potpisivao ugovor onda sam saznao na koji vremenski rok će biti. Osoba koju mijenjam je preminula prije nekih tjedan dana i ne znam sto ce biti kad mi službeno istekne ugovor, hoće li ga produžiti ili ne ili će raspisati novi natječaj ili mi neće ni produžiti ugovor.
 6. Poštovani, zaposlio sam se u firmi gdje sam dobio ugovor na određeno na 6 mjeseci gdje sam zamjena osobi koja je na bolovanju. Ugovor ističe za par mjeseci i saznao sam da je osoba koju mijenjam ovih dana preminula. Zanima me hocu li ja nakon isteka ugovora od 6 mjeseci dobiti otkaz s obzirom da osobe koju mijenjam vise nema ili mogu automatski s obzirom na okolnosti dobiti ugovor na neodređeno? Puno Vam hvala na odgovoru.
 7. Poštovani, nakon očeve smrti, prije 20 godina, vlasništvo nad stanom, u jednakim dijelovima, dobili smo mama i ja. Osim tog stana u kojem živimo, mama na sebi ima još jedan stan koji je naslijedila od svoje mame, na koji sam ja prijavljen, ali u kojem ne živim. Ovim me putem zanima ukoliko bi mi mama darovala taj stan čiji je ona vlasnik, moram li ja plaćati porez na to, obzirom da već imam pola nekretnine na sebi pa bi se to vodilo kao druga nekretnina, odnosno, postoji li mogućnost da se ja odreknem polovice stana u korist mame, a da ona prepiše svoj stan na mene pa da ne plaćamo porez?
×
×
 • Napravi novi...